Skocz do zawartości

Nofollow czy # w linku?

ubaff

Rekomendowane odpowiedzi

A co do blokowania stron typu Login, Register, jakichś ocen, komentowania itp. najlepiej zablokować bota na poziomie robots.txt, bot nie marnuje wtedy cennego czasu na próbę logowania i np. oceniania czegoś czego nie oceni.

Robiłem kiedyś testy i widać było, że na nieprzemyślanej stronie, bot próbuje się logować kilkadziesiąt minut. Ślepa uliczka i brak odpowiedniej gościny !!!

bot nie marnuje wtedy cennego czasu na próbę logowania.
Dawno większej bzdury nie czytałem !!! Sądząc po tym co piszesz niewiele wiesz na ten temat żądań HTTP...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@Hmm, no dobra, więc kilkanaście minutMam na to dowody

Jakie dowody ? Monitorujesz wszystkie żądania HTTP

@, to dlaczego na samym początku blokuje się dostęp botom do tego typu linków

A kto to powiedział, że się blokuje !!!

---

Tak na marginesie to widać, że coś piszesz, a nie masz pojęcia o zasadzie działania robotów sieciowych, żądaniach HTTP GET POST, autoryzacji użytkownika.

Dlatego, że ten topić jest zupełnie o czymś innym EOT z mojej strony w tej kwestii.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie no jasne, nie piszę przecież, że mam pojęcie o żądaniach HTTP GET POST i autoryzacji użytkownika, o których pojęcie masz Ty. Na robotach jednak znam się dobrze i moje testy utwierdziły mnie w tym, żeby takie miejsca na stronie blokować.

Nikomu nie każę tego robić, nie musicie !!!

Robiłem kiedyś testy i widać było, że na nieprzemyślanej stronie, bot próbuje się logować kilkadziesiąt minut.

Moja ograniczona wiedza podpowiada mi, że na tą chwilę przynajmniej boty wyszukiwarek, nie wypełniają formularzy, czyli nie próbują się nigdzie logować !!!

edit:literówka

Twoja wiedza Kolego screw jest jak najbardziej aktualna w przeciwieństwie do konfabulacji Anmato wprowadzając w błąd osoby jeszcze mniej obeznane z tym zagadnienia :)

spodziewałem się troszkę bardziej konkretnych wypowiedz :)

blog gadzinowski troszkę mi naświetlił ...ale jeszcze mam głód wiedzy

a co się dzieje z linkowaniami do aukcji allegro?

jak zniknie aukcja to moc linku jest przekazywana do domeny czy w nicość ?

Szkoła: angielski w Bydgoszczy to dobra inwestycja w siebie.

czyste ściany to antygraffiti

Widocznie masz wadliwe oprogramowanie, lub ktoś założył sobie taki login...

Mogłeś też mieć przewidzenia :P M

Niektóre strony sprawdzają i wyświetlają kto odwiedza stronę - skoro GoogleBot indeksuje stronę(przegląda ją), to jest wyświetlane że przegląda ją GoogleBot i tak jest indeksowane. Jest jeszcze druga możliwość - np. forum jest dla użytkowników zalogowanych, ale ktoś chciał żeby Google je zaindeksował, więc wprowadził w ustawieniach, że jak wchodzi GoogleBot to jest od razu zalogowany jako np. GoogleBot.

https://forum.php.pl/index.php?showtopic=10...aded&start=

Do @Mion, cytat Guglarza, chyba jego zdania podważać nie będziemy:

Z jednej strony sądzę, że przykładowo “nofollowanie” linka do strony administracyjnej bloga ma sens, ponieważ Googlebot nie będzie się logował. Z drugiej, taki krok może zwiększyć poziom bezpieczeństwa serwisu.

ze strony https://www.sprawnymarketing.pl/artykuly/wy...wnikiem-google/

Pozdrawiam.

Oczywiście, że będę podważać, bo musiał się przejęzyczyć i z całą pewnością nie chodziło mu o standardowy proces logowania :)

Poza tym nie jest to audycja, ale zapis tekstowy wywiadu więc równie dobrze autor wywiadu mógł źle to zinterpretować/napisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności