Skocz do zawartości

pkt.pl - cena wpisu

Artek82

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie trochę z innej beczki ale nie mogę doszukać się na forum a zapytania przez formularz do pkt nie chcę pisać bo potem co 5 dni będą wydzwaniać z ofertami reklamy, więc:

Może ktoś wie ile kosztuje rozszerzony wpis w pkt.pl (z adresem www, logo itp) ??

Transportowy Katalog Stron - moderowany katalog stron związanych z transportem i nie tylko

Moja znajoma jest radcą prawnym i chyba ze 2 lata temu wykupiła w pkt wpis. Teraz nie pamiętam dokładnie ile ale tak mi sie wydaje że 600zł/rok. Ale na drugi rok nie wykupiła. W zeszłym roku wzięła sobie wpis wyróżniony w yellowpages.pl, zapłaciła bodajże 250/rok. Wiem, bo dostała od nich jeszcze kupon na AdWords za 150zł - nie wiedziała co z tym zrobić !!! Musiałem jej założyć kampanie. Z pkt.pl była niezadowolona, a yellowpages jeszcze nie rozmiawiałem z nią na ten temat, ale i tak pewnie nic nie powie bo to świeża sprawa, ale przynajmniej cenowo są zdecydowanie tańsi. Na rynku usług prawnych jest duża konkurencja i niestety musi się ogłaszać w tego typu katalogach. Inna sprawa, że wystarczy że jednego klienta w ten sposób złapie to odbije sobie ten koszt z nawiązką :) Tylko że trudno to ocenić czy ten klient przyszedł pod wpływem takiego wpisu czy jakoś inaczej, chociaż tak myśle, że można zapytać klienta jak mnie znalazł.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Poznałem bardzo dobrze pf, pkt czy yellowpages to największa kicha jaką ktoś mógł wymyśleć i na tym jeszcze zarabiać. Jaką masz szanse że za taką kasę jaką wydasz na wpis zdobędziesz choć jednego klienta? Wiem jedno.... szukając czegoś np. w pf gdzie połowa firm nie istnieje myślę że mija się z celem dlatego dawno nie odwiedzałem tej strony. Jestem tylko ciekaw kiedy ktoś zrobi porządek z tymi nieaktualnymi firmami.

W sumie to po co robić porządek jeżeli mogą pochwalić się taką ilością firm w katalogu - o to już polski marketing. :)

Moja rada:

Lepiej wydaj tą kasę na reklamę w AdWords lub katalogach branżowych.

Polecam ----> Ogród na balkonie <----- polecam

Polecam ----> Katalog firm <---- Polecam

Pytanie trochę z innej beczki ale nie mogę doszukać się na forum a zapytania przez formularz do pkt nie chcę pisać bo potem co 5 dni będą wydzwaniać z ofertami reklamy, więc:

Może ktoś wie ile kosztuje rozszerzony wpis w pkt.pl (z adresem www, logo itp) ??

witam kolego,

akurat znam branżę i powiem Ci tak,

skoro jesteś tu na forum to chyba wiesz że tylko google się liczy, jeżeli jednak chcesz wyrzucić pieniądze w błoto to przelej na schronisko dla zwierząt. jestem przekonany że wydane 1000 czy 500 zł w pkt NIGDY SIĘ NIE ZWRÓCI a jeżeli podepniesz google analitika to zobaczysz 4 wejścia na rok.

pozdrawiam i nie polecam!

Są jeszcze firmy, które nie mają własnej strony www. Dla nich taki katalog może się sprawdzić.

Zgadza się że jest to pewne wyjście lecz ja jeżeli bym nie miał strony to na pewno bym z tego shitu nie skorzystał wolałbym wykupić subdomene na jakimś portalu branżowym i tam stronę "info" postawić niż płacić jeszcze za wpis który mi nic nie da.

Zgadza się że jest to pewne wyjście lecz ja jeżeli bym nie miał strony to na pewno bym z tego shitu nie skorzystał wolałbym wykupić subdomene na jakimś portalu branżowym i tam stronę "info" postawić niż płacić jeszcze za wpis który mi nic nie da.

A ja powiem tak. Nieraz rozmawiałem z wieloma drobnymi "przedsiębiorcami" na temat strony internetowej i dla nich to jest czarna magia. Oni zupełnie nie wiedzą o czym z nimi mówie. Nie korzystają z e-maili a szczytem możliwości jest kupienie czegoś na Allegro :pytajnik:

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

A ja powiem tak. Nieraz rozmawiałem z wieloma drobnymi "przedsiębiorcami" na temat strony internetowej i dla nich to jest czarna magia. Oni zupełnie nie wiedzą o czym z nimi mówie. Nie korzystają z e-maili a szczytem możliwości jest kupienie czegoś na Allegro :pisze:

No właśnie poruszyłeś tutaj wrażliwy temat polskich przedsiębiorców (wielokrotnie spotkałem się z pytaniem... "a co to jest katalog stron?" :pytajnik: ), no ale to że komuś się nie chce czegoś uczyć i świata poznawać to jego problem. Ogólnie jest tak że za głupotę i niewiedzę się płaci no to niech płacą w pf czy innym shit'cie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności