Skocz do zawartości

_ i - w nazwach plików

nowy_pehapowiec

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem sie upewnić co lepiej rozdziela słowa w nazwach plików? Spacja czy myślnik? Czym dla wyszukiwarki będą się różnić:

czerwonykwiatek.jpg

czerwony_kwiatek.jpg

czerwony-kwiatek.jpg

czerwony,kwiatek.jpg

Czy można powiedzieć, że - lepiej rozdziela frazy a _ lepiej rozdziela słowa w tych frazach?

pozdro

IMHO myślnik jest traktowany przez google w linku jako spacja wiec stawiam na myślnik, nie dolne podkreślenie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

OK, a co jeśli chce użyć dwóch fraz składających się z kilku wyrazów? Czy poszczególne frazy jakoś inaczej rozdzielać?

NP

czerwony-kwiatek,mak-pospolity

zamiast

czerwony-kwiatek-mak-pospolity

Czy to ma jakiś sens w ogóle? Czy może jakoś inaczej to trzeba zrobić? Już nie koniecznie w odniesieniu tylko do nazw plików.

a jeszcze się chciałem zapytać, czy przy pozycjonowaniu ważna jest odmiana danego słowa? Czy będzie różnica jeśli napiszę "o maku pospolitym" a "mak pospolity", czy koniecznie trzeba zadbać o pozycjonowanie słowa w kilku odmianach?

pozdro

, - _ nie ma znaczenia google traktuje je identycznie. Niech wygląda tak, żeby było czytelne i wygodne dla użytkownika.

Odnośnie odmian wyrazów polecam wpis SEO Copywriting

czerwony-kwiatek,mak-pospolity

zamiast

czerwony-kwiatek-mak-pospolity

czy zastosuejsz przecinek czy mysnik to i tak bedziesz mial z tego takie frazy dwuwyrazowe:

czerwony kwiatek

czerwony mak

czerwony pospolity

kwiatek mak

kwiatek pospolity

mak pospolity

a jeszcze się chciałem zapytać, czy przy pozycjonowaniu ważna jest odmiana danego słowa? Czy będzie różnica jeśli napiszę "o maku pospolitym" a "mak pospolity", czy koniecznie trzeba zadbać o pozycjonowanie słowa w kilku odmianach?

odmiana mocno zwieksza roznorodnosc anchorow co powinno chronic strone przed filtrem

na latwe frazy jest zbedna, ale jesli juz do strony prowadzi 100 linkow i 100 z nich jest identycznych to juz roznice zaczyna robic

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności