Skocz do zawartości

Zapytania dotyczące pozycjowania mojej strony.

v.i.p.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jako nowy użytkownik tego forum. Chciałbym nawiązać dyskusję na temat mojego forum i uzyskać przydane porady i informacje. Przez około dwa tygodnie pracowałem nad swoim forum (skrypt+modyfikacje+grafika+domena itp). Nie żałuje ani minuty spędzonej na dopracowaniu go do perfekcji. Na sam początek zapodam link : https://www.vip-forum.pl

Po wejściu na forum pewnie was odrzuca, że jest to forum wielotematyczne, a tym samym o niczym. Miałem tego świadomość od początku, wiem że strasznie ciężko będzie się wybić bo jest tego mnóstwo. Pamiętam, jak około 2 lata temu sam byłem użytkownikiem jednego ogromnego takiego forum i wiem jakie wtedy królowały fora wielotematyczne, ogólnotematyczne, różnotematyczne czy jak to nazwać. Teraz patrzę i widzę że wiele się zmieniło, są całkiem nowe wyżej w google oraz bardzo popularne, m. in. to mnie skusiło do założenia forum wielotematycznego.

Jednak nie jest to takie forum wielotematyczne jak inne. Skupiłem się aby forum wyglądało z klasą, z prestiżem, żeby nie było żadnych błędów graficznych. Kolorystka ciemna, złota, jakiej nie spotyka się w takich forach. Hasło główne rzuciłem "forum tylko dla vipów", jako coś niedostępnego dla każdego, a coś do czegoś każdy chciałby należeć. Myślałem też nad hasłami typu "ekskluzywne forum", "rozmowy z wysokiej półki" itp. Nie wiem co jest dobre, czuję że coś całkiem innego może być lepsze. Jest wiele interesujących modyfikacji i od samego początku domena .pl. To ludzi skusiło, myślałem, że ogromnie ciężko będzie ruszyć, jednak wczoraj na całkiem innym forum gdzie się udzielam założyłem tak z nudów temat z poradami jak rozkręcić forum, podesłałem linki do chętnych osób około 30 i po niecałych 24 godzinach mam 20 userów, 200 postów. Zdziwiłem się, w sumie nie planowałem otwarcia forum, nawet nie było założonych tematów, chciałem zająć się wcześniej pozycjowaniem. Jak widać, coś z tego może być.

Przechodząc do pozycjonowania, od samego początku chciałbym iść w dobrym kierunku. Nie wiem pod jakimi hasłami się reklamować, jak zbudować skuteczne linki do mojej strony (nie wiem czy wszędzie umieszczać jeden taki sam, czy różne). Głównie to nie mam pojęcia, pod jakimi frazami pozycjonować i jakie dobrać słowa kluczowe. Tzn, sam na pewno coś bym wymyślił, ale nie chce pobłądzić. Jak budowa strony idzie mi dość dobrze, tak pozycjonowanie już mniej. Przeczytałem artykuły na tym forum, wiele z nich nie rozumiem do końca. Chciałbym w tym temacie wszystkie moje zapytania wyjaśnić i uzyskać porady. Podpowie ktoś, jak rozpocząć skutecznie pozycjonowanie, głównie jakie dobrać hasła, linki, słowa klucze do mojej strony? Ma ktoś jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam

Ps. na moim forum zainstalowałem modyfikację ułatwiające pozycjowanie (forum przyjazne botom, plik xml, dynamiczne meta description, linki do losowych tematów na stronie głównej).

Musisz pozbyć się linkowania z przekazywaniem identyfikatora sesji!

https://www.vip-forum.pl/forum6.htm?sid=39e3bf5116a22d55e3584c552a15e350

Poza tym masz błędy jak dwie wersje tej samej strony https://www.vip-forum.pl/index.htm i https://www.vip-forum.pl/

i z całą pewnością masę innych, ale audyt jest usługą $$$ ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak mam się tego pozbyć? Dlatego jest to błędem?

Jestem nowy jeśli chodzi o pozycjowanie. Co to audyt?

Skrypt to phpbb by przemo i nie spotkałem się tam z takimi opcjami jak o tych dwóch linkach do strony.

Nigdzie nie mam zamiaru dodawać linków z index.htm.

@Nigdzie nie mam zamiaru dodawać linków z index.htm.

Ale już masz takie linkowane wewnętrzne

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Linki wewnętrzne z index.html na zwykłe będzie mi bardzo ciężko zmienić. Skrypt...

Pomyślę nad tym. Dzięki za wytyczenie błędów.

Ma ktoś jakieś propozycje, jeśli chodzi o hasła i słowa kluczowe?

Jestem pewny, że wiele osób dobrze zna się w tej branży.

Radził bym też zmienić grafikę, IMHO pasuje do portalu dal militarystów, a nie VIP'ow :D I przede wszystkim zrezygnować z tej zacowanej i zasobożernej modyfikacji by przemo :) bo Ci hosting wymówią...

Sesja ID dla niezalogowanych usunięta, tym samym dla botów.

W przyszłości gdy będzie potrzeba to przejdzie się na mniej obciążający skrypt.

Grafika też będzie zmieniana nie raz, jednak dla botów i pozycjowania przecież jest nieistotna, ale dziękuję za opinie.

W obecnej wersji forum ma źle tworzone mata tagi title które są bardzo ważne dla wejść z long tail'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności