Skocz do zawartości

Przerzucenie domeny na inny hosting a jej siła

abcd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chce przerzucic swoja domenę z jednego hostingu na drugi - domena ma juz kilka lat, PR=3 i teraz zastanawiam się, czy jak przerzuce adresy DNS na ten drugi hosting to cos na tym straci moja domena?

Przerzucam dlatego, ze robie nowa wersje strony i stary hosting ma za slabe parametry do niej:(

Wraz z DNSami musze tez przerzucic cała zawartość serwera starego hostingu, nie? W jakiej kolejnosci to zrobic? Wpierw DNSy?

Bardzo dziekuje za pomoc

pozdrawiam

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

E, no nie przesadzajmy. Jeśli w nowym miejscu zapewnisz, że strony będą poprawnie działały i odpowiednio szybko to ja nie widze problemu.

DNS-zmien sobie na końcu, jak już wszystko w nowym miejscu będzie działać poprawnie. Trzeba się liczyć z tym , że przez jakiś czas ruch pójdzie ze starego i z nowego miejsca, co związane jest z propagacją DMs-ów i z ich cachowaniem przez przeglądarki użytkowników. Ja kiedyś przenosiłem domenę, i pojedyncze zapytania na stary serwer przychodziły jeszcze po kilku tygodniach.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Co to znaczy "DNS-zmien sobie na końcu, jak już wszystko w nowym miejscu będzie działać poprawnie"?:pytajnik:

Na ta chwile widze to tak:

1. Wypuje nowy hosting

2. Kopiuje do niego dane ze starego

3. Przenosze DNSy domeny ze starego na nowy

4. Jaku juz skoczy domena wo wrzucam do niej pliki i gra

Tak?:pisze: Nie tak?B) mozecie napisac mi dokladnie jak mam zrobic całą operacje krok po kroku?:)

dziekuje

----

Sprzedam Publikera, wersja 1.0.4 Biznes. Wystawiam FVAT. Więcej tutaj

Kupie linki i domeny - tematyka: księgowość/rachunkowość + zdrowie/medycyna. Kontakt przez PW

01. Kupujesz nowy hosting.

02. Czekasz na dane i przerzucasz kopiujesz pliki nowej stronki na serwer ... niech czekają na przypisanie domeny :pisze:

03. Parkujesz domenę na nowym serwerze.

04. Przepisujesz DNS'y ze starego na nowy serwer.

05. Czekasz od 24h do 72h.

Nie powinieneś nawet zobaczyć przerwy w działaniu strony ... stary serwer -> cyk -> nowy serwer :pytajnik:

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności