Skocz do zawartości

Intensywność dodawania precelków

gregor777

Rekomendowane odpowiedzi

No tak tylko jeżeli miałbyś napisać ten post w 100 różnych sposobach, żeby każdy miał około 350 znaków i oddawał treść to przy 50 już pewnie ze dwa razy byś go powtórzył nawet o tym nie wiedząc :)

Producent wyrobów wiklinowych stworzonych przez artystów rękodzieła.

Profesjonalny sklep z wikliną

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wracając do ilości dodawań - to przede wszystkim zależy czy się dodaje do mocnych czy do słabych, bo w przypadku słabych link równie dobrze może nigdy nie zostać zaindeksowany albo po pingownaniu trafi do indeksu i potem wyleci lub tez trafi do indeksu po 2 miesiącach albo w ogóle nie przejdzie moderacji, ale też takie rozpatrywanie na dni i "liczenie sztuk" to moim zdaniem przesada.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Nie ma szans. Opisać stronę można na 1000 sposobów nie powtarzając się ani razu. Zależy od umiejętności i lekkiego pióra :)

Ale moim zdaniem 2-3 katalogi dziennie to za mało. A dbasz w ogóle o indeksację wpisu?

Odnośnie indeksacji to właśnie zaindeksowało mi tylko 3 linki w przeciągu miesiąca a przez ten czas dodałem linków około 30 jak mogę jakoś przyśpieszyć tą indeksację?

Pisałem go 42 sekundy ze stoperem w łapie. Jak widać zdolny copywriter potrafi.

Post pisany na forum to jednak coś zupełnie innego, niż stworzenie opisu do katalogu... Tutaj masz określony temat i chcesz przekazać konkretną myśl, a nie piszesz jakieś bzdury, których po napisaniu iluś tam sztuk masz kompletnie dosyć... Ale wracając do tematu:

palca pisać i dodawać to sobie można jedną stronę a nie ileś dziesiąt

Przy jednej po pewnym czasie też się odechciewa... Po co sobie utrudniać życie? Mieszarki powstały właśnie po to, aby je ułatwiać. Wszystko jednak zależy od strony, na której mamy zamiar umieścić artykuł -> jeżeli jest to porządny blog (nie tylko precel, ale blog z rzeczywistymi użytkownikami i czytelnikami), to jednak warto się postarać o coś sensownego, co może nam zapewnić dodatkowe wejścia, czy też podlinkowanie tego wpisu.

Spółki | Prawo | Sąd

Znowu przepraszam moderatora...

do usunięcia...

btw. a może można wprowadzić funkcję, która dawałaby możliwość usunięcia post do jakiegoś czasu od jego wysłania? Nie mówię tu o iluś tam dniach, ale chociażby 5 minutach (oszczędziłoby to trochę pracy, jak można by samemu wykasować swoje pomyłki)

Spółki | Prawo | Sąd

No więc tak, wiem już że pingowanie służy do szybszej indeksacji to w takim razie rozumiem że należałoby pingowac strony w katalogach których jeszcze nie widać a z jaką częstotliwością to robić? No i drugie pytanie jak w takim razie trzymać zaindeksowana stronę? :D

jak w takim razie trzymać zaindeksowana stronę?

1. Podlinkować wpis. Np tworząc własny katalog stron internetowych do którego dodajesz linka prowadzącego bezpośrednio do wpisu w innym katalogu.

2. Możesz dodać link do wpisu w Adderze lub innym automacie i liczyć na 10 stałych linków z niemoderowanych katalogów.

3. Możesz linkować z SWL stałego i rotacyjnego.

4. Linkuj z własnego zaplecza używając Web-tools.pl lub wewnętrznego systemu wymiany linków.

5. Publikuj artykuły na preclach z linkami do twoich wpisów.

6. Wybieraj katalogi, które same zindeksują wpis i zdołają go utrzymać w indeksie. W tym punkcie warto dodać że dobry katalog powinien oferować linki nie tylko z szczegółów wpisu, ale i kategorii.

Treningi WattUp.pl

No i drugie pytanie jak w takim razie trzymać zaindeksowana stronę? :D

Wybierać mocne i dobrze podlinkowane i dodatkowo podlinkowywać wpis, bo jak właściciel nie podlinkował czy to precla, czy katalogu to też twoje podlinkowywanie własnego wpisu trochę mija się z celem. Podlinkowanie pomaga nie tylko w utrzymaniu wpisu w indeksie, ale także poza suplementem.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

No i tu jest problem bo ja zaplecza takowego nie posiadam jedyne co mi zostaje to chyba linkowanie z precli do wpisów z katalogów i między preclami. Z tego co piszecie to najlepszym sposobem na utrzymanie linków w indeksie byłoby podlinkowywanie ich z własnej strony, czego zresztą pragną bardzo właściciele katalogów a mniej pragnę ja ;)

Z własnego zaplecza, a nie z strony do której linkujesz z katalogów. Zresztą postawienie własnego katalogu, który linkuje do wpisów do innych katalogów to prosta sprawa i jeśli nie katalogujesz 10 stron to powinno być całkiem przyjemne w realizacji.

w sumie będę pozycjonować dwie, a czy nie jest to troszkę niebezpieczne podlinkować wszystkie linki z katalogów na jednej stronie i wszystkie one będą prowadzić do mojej jednej stronki? W zasadzie powiem szczerze nigdy nie wiedziałem o co chodzi z tymi katalogami, że wszyscy je stawiają i po co to robią. Jak już jesteśmy w tym temacie to chętnie dowiem się w czym może mi pomóc własny katalog i jak go wykorzystać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności