Skocz do zawartości

przeglądarki Mozilla, Google Chrom

lukecamill

Rekomendowane odpowiedzi

witam, i z góry proszę o wyrozumiałośc, jeśli gdzieś taki problem był już poruszny.

Otóż, moja strona (www.purpleink.eu), bardzo poprawnie działa w przeglądarce Internet Explorer.

Natomiast w przeglądarkach Mozilla lub Google Chrom już nie, wyświetla się jedynie logo i na tym koniec.

Mimo iż stronkę wpełni zrobiłem sam, jestem laikiem w tej dziedzinie. Jeśli może ktoś rozwiązać ten problem, będę wdzięczny. Pozdrawiam!

Coś mi się wydaje, iż nie będzie to takie proste... Musiałeś coś gdzieś w kodzie strony sknocić, bo teoretycznie język html jest jeden...

<BODY><DIV ALIGN=center> Your browser does not support frames!<BR> Try withj Internet Explorer lub Netscape 4. <BR>
-> stron nie robi się już raczej na ramkach...

to się może przyda: https://mozillapl.org/forum/viewtopic.php?t=32679

Spółki | Prawo | Sąd

Potwierdzam strona jest źle zrobiona, poczytaj o tworzeniu stronek bez ramek (frame, frameset)

A IE to dziwna przeglądarka, która często wyświetla źle to co jest zrobione dobrze i zgodnie ze standardami, działają w niej natomiast rzeczy, które są zrobione źle :)

EDYTA:

Najlepiej byłoby zrobić stronę opartą na elementach <div> z odpowiednimi stylami CSS, jak wpiszesz w guglarce css layout będziesz mieć mnóstwo przykładów, które możesz wykorzystać.

Jak to Ci sprawi problem to w najgorszym wypadku zrób całość na tabelkach, ale tego się też już dawno nie robi i nie polecam tego a wręcz odradzam... Ale działać będzie na pewno lepiej :(

nie no to masakra, ja raczej z tym sobie już nie poradzę, a wydawało mi się, że tak dobrze mi idzie...

wracam więc do początku, gdzie najpierw przyszło mi na myśl, zlecić zrobienie strony profesjonalnej firmie... :)

dzięki za podpowiedź, dalej jednak już nic nie zdziałam!

Za darmo nikt Ci tego nie zrobi. Ewentualnie możemy coś doradzić. :)

Po pierwsze pozbądź się ramek, nawet tabelki były by lepsze, ale oczywiście najlepiej oprzeć wszystko na DIVach.

Jak ma to być strona firmowa, wizytówka firmy to najlepiej zlecić to komuś, niekoniecznie firmie... :) Potencjalny klient wchodząc na stronę firmy widzi "amatorską" pracę najczęściej wróci do wyszukiwarki i wybierze inną firmę, której strona przykuwa oko i zachęca to zapoznania się z ofertą...

Jeżeli strona hobbystyczna i chcesz się przy tym pouczyć czegoś to śmiało możesz tworzyć sam. Pomóc myślę, że Ci ktoś pomoże, ale nie oczekuj że odwali całą robotę za Ciebie :( ja mogę coś podpowiedzieć naprowadzić, ale gotowego rozwiązania i produktu nikt raczej Ci nie da...

Możesz skorzystać z takiej stronki (na szybko znalazłem)

https://www.neuroticweb.com/recursos/2-columns-layout/

Tak jak u Ciebie dwu kolumnowy layout z nagłówkiem i stopką. Widzę, że teraz masz ramki dla poszczególnych elementów strony... tak samo zrób ale z elementami div. To co masz w tych framesetach powstawiaj tam w odpowiednie miejsca HEADER , SIDE A , SIDE B , FOOTER i coś już powinno się w miarę wyświetlać we wszystkich przeglądarkach...

EDYTA:

Jak chcesz to zlecić daj tu ogłoszenie i czekaj na chętnych a potem wybieraj najlepszą ofertę ;)

Pozdrawiam

no racja, to ma być wizytówka firmy, nie zajmuje się tworzeniem stron, chciałem spróbować by mieć kontrolę nad zawartością, cóż chyba nie będe pogłebiał tej wiedzy, bo niestety nie mam na to czasu. Zostawiam to profesjonalistą.

Jeśli ktoś chce zarobić, i może mi pomóc, zaprasszam do współpracy. Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności