NetBusters Group Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Zastanawialiście się kiedyś jak wyglądał internet bez google jest tu wielu starszych forumowiczów może odpowiecie google założone w 98 roku a np serwisy takie jak onet są już w web.archive od 97 wiec duży serwis bez google jak to wyglądało "kiedyś"? Ja nie pamiętam tych czasów wiec chętnie "posłucham" jak to wtedy działało:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Nooo kolego kiedyś jak nie było google a do łączenia z netem używałeś modemu co to śmieszne dźwięki biiip biiip wydawał to były strony, które musowo miały dział linki gdzie było sporo OUT linków ale tylko po to aby user mógł sobie maszerować po stronach i "odkrywać" pewne adresy które były jakoś posortowane w tych działach linki.html np https://www.krzyskargul.republika.pl/www/linki.htm pozdrowionka edit : https://www.hkzpk.pl/linki1.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noodly Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 A tam Fikas ... Wtedy sie szukalo na wp i onet .. byla chyba tez altavista o ile pamietam moneybox.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FiKaS Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 Noodly ale zgodzisz się ze mną, że każdy homepage ( i nie tylko) miał dział linki gdzie było mnóstwo linków do stron i każdy gość strony wędrował sobie dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 20 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 To powiedzenie ze google to początek nowej ery miało sens;) bo gdybym ja tak musiał szukac czegoś wędrując po likach prędzej bym do biblioteki poszedł a to by był koniec świata;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wildu Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 FiKaS: no i w ten sposób Onet, WP, Interia miały full free linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptaq Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Przed google było może nie tak samo, ale "podobnie" były altavista i inne wyszukiwarki przez które userzy sobie chodzili. Też coś jest w tym, że więcej osób podróżowało przez linki na stronach. https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeden Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Przed google to ja szukałem w Yahoo. Czy przypadkiem oni nie brali kiedyś z google? Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CashNet Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Dużo większą rolę odgrywały katalogi stron, te ogólne (onet) jak i tematyczne oraz różnego rodzaju toplisty itp. +Tak jak koledzy piszą - działy linki i wymiana linkami nie pod pozycjonowanie tylko pod ruch . Bardziej zaawansowani webmasterzy robili jeszcze wymianę trafiku. sennik.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetBusters Group Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Matko ale to kiedys było często:) to w takim razie wie ktoś jeszcze kiedy "powstało" pozycjonowanie? Kiedy to stało się "normalne" bo jak już ktoś wyczaił jak działa Google na pewno pozycjonował ale od kiedy to tak naprawdę jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Pozycjonowanie to bylo juz przed Google, bo wtedy bylo jeszcze latwiej wskoczyc na dobre pozycje - nawalales keywordami w setkach w meta tagach i np. altavista wg. meta tagow oceniala strony. Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CashNet Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 SEO w onecie - piekna sprawa zwlaszcza jak linki sie liczyly i byl refresh max co kilka godzin . Robiles strone a potem nawet w ramach tej samej domeny podstrony linkujace do innej konkretneji za godzinke widziales hop w pozycjach. Spamy pieknie przechodzily. A seo jeszcze w czasach altavisty mialo sie dobrze - ludzie fortuny porobili na tym. sennik.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Pamiętam jeszcze spamowanie w księgach gości by wbić się na wyższe pozycje. To były czasy. Ale modem 56 kbits (download chyba 7KB/s) z internetem z TP to było coś. Pakiet 5h na m/c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeden Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Przez 202122 stronę BMW otwierałem pół godziny - bez wielkiego efektu. Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtn Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Noodly ale zgodzisz się ze mną, że każdy homepage ( i nie tylko) miał dział linki gdzie było mnóstwo linków do stron i każdy gość strony wędrował sobie dalej Tak było - sam pierwsze co zrobiłem, to umieściłem taka listę niestety znalazłem tylko późniejszą kopię: https://web.archive.org/web/19970703200853/...c.pl/world.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.