Skocz do zawartości

Pozycjonowanie po angielsku

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 133
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ja w tym nie siedzę, więc mogę się mylić. ale czy nie jest to trochę tak, że do celu dojedziesz również i starym fiacikiem, a nie tylko jaguarem...

wydaje mi się że zbytnio idealizujesz to zajęcie. a przecież pozycjonowanie ( nie mówię o optymalizacji która jest obowiązkowa ) to przede wszystkim zwiększanie ruchu , tego właściwego ruchu. a reszta już zależy od konwersji, od jakości i ceny produktu itd.

Dziwię się, że jeszcze musisz sprzedawać skrypty na polskim rynku za grosze...............................

Jak widać nie znasz początków systemu po co i dla czego jest dostępny B) i dlaczego tyle kosztuje i dlaczego jest za FREE itd.

@pepeeee70 teraz już zaczynasz mówić konkretnie i dobrze :hi:

a przecież pozycjonowanie ( nie mówię o optymalizacji która jest obowiązkowa ) to przede wszystkim zwiększanie ruchu , tego właściwego ruchu. a reszta już zależy od konwersji, od jakości i ceny produktu itd.

I tu jest problem tego dobrze nie da się zrobić za 50 - 200 zł płatne jak ..... - Optymalizacja to nie jednorazowy zabieg, optymalizacja strony która składa się z 7 podstron to roboty na min 12 godzin, analiza rynku i konkurencji to nie tylko narzędzie do słów AdWwords ale to ciągła kontrola rynku, analiza statystyk etc - 1h na 2 - 3 dni bitego siedzenia, konwersja to nie pozycje ale jakość strony , cenny i wiele wiele innych czynników kolejne godziny spędzone na analizowaniu i porównywaniu (np tworzenie kilku rodzajów ofert) dalece to wszystko wybiega poza ramy pozycjonowania. I jeśli mi wskażesz kogoś kto za 200 zł za słowo "średniej trudności" zrobi mi wszystko co jest potrzebne żeby zarabiał na stronie X wchodzę w to z wszystkimi swoimi zleceniami. Dlatego właśnie tak wyrażnie podkreślam różnicę pomiędzy SEO UK a polzycjonowanie PL

U nas ważniejsze niż TOP-y na kosmiczne słowa jest sprzedaż na stronie klienta, a czas pozwala przebić niejednokrotnie słowa nie do przebicia (czas, wytrwałość, systematyczność, jakość) a tego wielu osobą brakuje. W sumie to zrozumiałe jak się płaci za efekty to logiczne jest żeby podpisać umowę na jak najprostsze frazy dla pozycjonera - wcisnąć kit klientowi typu: "z naszych analiz wynika że najlepszymi słowami dla Pana strony będzie "walenie w konia klienta na maxa" płatność tylko za efekty 50 zł za miesiąc - walniemy 100 umów w każdej po 3 słowa i firma ma piękną kasę - a dla innych mniejszych firm to liczy się czas bo jak nie mają TOP-ów to nie zarabiają więc trzeba walić linków ile wlezie żeby jak najszybciej były topy bo to gwarantuje zarobki dla firmy.

Moje pytanie: Gdzie w tych systemach jest miejsce na zarobek dla klienta?

Jak już pisałem kiedyś są wyjątki od tych schematów i ludzie się starają ale dzięki kilku cwaniakom z TOP10 rynek jest zarzynany + dzieci NEO + pozycjonowanie za 9.99 zł z Allegro + słaba wiedza potencjalnego klienta = ????? (kolejny post na PiO jak to firma x zrobiła go w ...)

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Optymalizacja to nie jednorazowy zabieg, optymalizacja strony która składa się z 7 podstron to roboty na min 12 godzin, analiza rynku i konkurencji to nie tylko narzędzie do słów AdWwords ale to ciągła kontrola rynku, analiza statystyk etc - 1h na 2 - 3 dni bitego siedzenia, konwersja to nie pozycje ale jakość strony , cenny i wiele wiele innych czynników kolejne godziny spędzone na analizowaniu i porównywaniu (np tworzenie kilku rodzajów ofert) dalece to wszystko wybiega poza ramy pozycjonowania.

tak więc twoja usługa to nie pozycjonowanie a szeroko rozumiany marketing, wraz z tworzeniem oferty ( ! ) , tworzeniem jakościowej strony.

ja zakładam że ktoś ma już pomysł na swój produkt i na swoją stronę, i chce aby pozycjoner " tylko" podbił tę stronę w wyszukiwarce i internecie, a nie tworzył mi ofertę i i główkował nad konwersją. to już jest kompleksowa opieka, a nie pozycjonowanie:P

@pepeeee70

Tak i Nie

Pozycjoner w moim rozumowaniu to pozycjoner produktu a nie słowa! Słowa się zmieniają tak samo jak rynek i trzymanie umowy na słowo xxx przez 12 miesięcy bo tak stanowi umowa to bzdura w większości sytuacji.

Nikt za 200 zł nawet w rozumowaniu pozycjonowanie dla słowa nie zrobi pożądanego zaplecza , nikt nie przekaże mi takiego zaplecza po x miesiącach trwania umowy itd A przecież płacąc za pozycjonowanie oficjalnie płacę też za zaplecze (tylko że tego zaplecza nie ma bo jest adder + swl + precle + śmieci pod swl) Dobre zaplecza zazwyczaj mają tylko osoby które same dla siebie pozycjonują bo firmą się nie opłaca stawiać dobrego zaplecza dla klienta za 200 zł i tyle w temacie

@jun_dymek - chyba nie myślałeś że coś dostaniesz za FREE - świat to nie polska (na szczęście) pewne usługi muszą kosztować i kosztują dlatego np w UK nie ma pozycjonowania za top, nie ma dzieci neo które myślą że coś umieją, nie ma zaniżania stawek etc.

@jerry557 wiesz o tym że w naszym środowisku to się nazywa śmieciowa robota ? Twoje propozycje to najniższa ranga linkowania którą czasem wykorzystuje się do linkowania zaplecza (często z tego też korzystają spamerzy) więc lepiej unikać takich linków.

Muszę natomiast się zgodzić z tym że na rynku jest spora część firm która ma bardzo nie jasne zasady dla klienta, ale nazywanie ich nie kompetentnymi to drobna przesada (zanim coś zamówimy trzeba zrozumieć co zamawiamy)

Mysle, ze troche przesadzasz. Mamy unikac linkow z zaplecza tematycznego, z katalogow branzowych, artykulow, blogow itp? Bo jest to robota smieciowa? Polowa tego forum jest temu poswiecona. Czy to jest forum dla spamerow?

W UK placi sie za prace wykonana - nie za efekty. Sprobuj budowac dom wg tej zasady zobaczymy jak Ci wyjdzie. :P

Co do firm to mam wlasne doswiadczenia i bazujac na nich moge stwierdzic niekompetencje firm. W UK trafisz latwo na tzw. kowboja tak samo jak w kazdym innym kraju wiec gloryfikacja tego rynku jako przykladu slabo dla mnie dziala jako klienta. Oczywiscie jesli podchodzimy do sprawy z odpowiednio grubym portfelem to wszystko wyglada inaczej.

Nie mozesz jednak winic innych za swiadczenie uslug dla twoim zdaniem niedoinformowanych klientow. To jest nisza, byla i zawsze bedzie w kazdym sektorze.

Przyklad: 2 miejsce na haslo "SEO UK"

Czy lista uslug tej firmy nie przypomina Ci troche mojego postu? Kto wiec spamuje: Oni pozycjonujac moje slowa kluczowe czy ja pozycjonujac swoje produkty/uslugi ?

A tu taki maly wyciag z ich warunkow:

...cannot and DO NOT guarantee rankings for any website on any search engine at any time. Where a ‘Top 10 assurance’ has been given; Micrositez™ consider a top 10 result secured when the client’s website remains in the Top 10 of Google UK for a period of 4 consecutive weeks (minimum) or more. Once a Top 10 result has been seen to have been secured it is the client’s responsibility to maintain the result by arranging additional seo in an ongoing fashion or in the form of a maintenance package from Micrositez™. In the unlikely event that a ‘Top 10 assurance’ (where given) is not achieved within the agreed timeframe Micrositez™ will continue to work free of charge to secure the Top 10 result for (up to a maximum of) a further 6 months. Micrositez™ cannot be held liable or be held responsible for negative fluctuations in any clients search engine positions or if a client’s site is excluded at any time from any search engine index.

Reasumujac: Nie gwarantujemy nic no moze top 10 i to wszystko za jedyne £1499/3 miesiace.

Dla mnie slabo to dziala. Dla nich pewnie lepiej.

Jak mówiłem wcześniej wszędzie zdarzają się rodzynki

Nie zmienia to faktu że nie wierzę w pozycjonowanie za 200 zł itd - to jest nie wykonalne temu bliżej do spamowania

Pozycjonowanie w większości przypadków to spamowanie bo jak inaczej nazwać stawianie auto-blogów i innych śmieci pod SWL jak inaczej nazwać treści wygenerowane przez synonimy do precli? niestety prawda jest taka pozycjonowanie w Polsce to spamowanie koniec kropka (przypominam są wyjątki od tej reguły i stanowią mniejszość w stosunku do całej reszty)

Mówisz o linkach z katalogów branżowych i innych dobrych miejsc - to jest oczywiste że z takich miejsc linki są dobre i chyba w pierwszym poście o tym już wspominałem więc .....

Ofertę SEO którą przedstawiłeś jest idealnym przykładem jak na SEO można zarobić, ale też Ci powiem że czasem takie cudo wystarcza na początek i pozornie ich usługa nie jest droga w stosunku do konkurencji. Ta stawka jaką oni proponują jest odpowiednikiem 200 zł w PL

Na każdym rynku jest pole do przekrętu i "cwaniaków" i tego nie neguję że w UK nie ma, a w PL jest (wszędzie są wałki i takie są fakty)

Co do jakości tej firmy i jej usług mamy w rankingu TopSEOs że całkiem dobrze stoją - więc raczej nie jest to oferta z typu "wałek" ;)

• 2 tygodnie później...

witam,

widze, ze bede mial trudniej niz myslalem.

czyli to znaczy, ze google.pl kieruje sie innymi zasadami niz google.com

a jak to bedzie z google hiszpanskojezycznym - wlasciwie stronki jakie bede mial postawione sa przeznaczone na rynek peruwianski, gdzie jest google.com.pe

czy to mi w praktyce utrudni?

pozdro

abba1234

notintine

• 2 miesiące temu...

Zamiast podawać jakieś użyteczne informacje to przerzucacie się hasełkami, które mają na celu chyba podbudować ego :lol:

Kojotek_OX po co ślepym mówisz o kolorach? Spróbują sami to zobaczą co przynosi rezultaty a co nie :lol:

Ja do tematu dorzucę: pozycjonowanie po angielsku chyba bardziej pomocne (przynajmniej na poczatek)

pozdrawiam i idę na rower bo pogoda śliczna ;)

Mamy duza grupe klientow z Usa i Uk(Szkocja/Anglia) :

1. Katalogi strata czasu

2. bardzo poteżne narzedzie (np. ezinearticles czy kilka innych duzych serwisów)

3. Jest kilka fajnych systemow bazujacych na ciutke innych ideach niz Polskie swl (powiedzmy, ze ich założenia sa pewnym miksem precla + pkt statlink gold ) - czyli domeny z pr + publikujesz tresci na innych domenach

4.mocne zaplecze mozna zbudowac w miesiac : xrumer , lfe , wordpressy + kilku pracownikow i po miesiacu jest w miare mocne zaplecze

5.Nieprawda - kilka tysiecy komentow na blogach z pr2/pr3 potrafi dac dlugi i silny efekt

it_management: kiedyś wspominałeś że można pozycjonować strony polskie, poprzez linki na zagranicznych stronach, czyli logicznie rozumując działa to w drugą stronę, strony zagraniczne można pozycjonować przez polskie zaplecze, czy się mylę?

Kojotek: nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem, ale czy chodzi o to że klienci z UK płacą jednorazowo za prace SEO? Czyli m.in spodziewają się stałych linków i stałych efektów?

Mozna. Aczkolwiek wiekszosc polskich zaplecz jest po prostu slaba ...

Wiele osob sie juz o tym przekonalo , pokazywalem przyklady gdzie zaplecze 1 domena + 9 subdomen , ktore tworzylismy dla klienta pozwolilo na osiagniecie top3 dla frazy ktora np . pierwszemiejsce.pl wycenialo na ok 900 zl.

Niestety w PL przez dzieci NEO i małe doinformowanie społeczeństwa co powoduje znaczne zaniżanie cen i jeszcze większą konkurencję za mniejsze pieniądze

Toż na Zachodzie są Hindusi którzy dodadzą klientowi stronę do 1000 katalogów z wysokim PR (ręcznie) za $8 i do tego przyślą szczegółowy raport i jeszcze pięknie podziękują.

Outsourcing istnieje od dawna . Wielu klientow z Usa woli zatrudnic mnie za 5 krotnie wieksze pieniadze bo wie ze bez problemu moze do mnie zadzwonic ,porozmawiac i zapytac co sie dzieje ze strona.

Sam zatrudniam Pakistanczykow i swietnie na tym wychodze.

Na tym polega gospodarka wolnorynkowa ,ze podmioty maja wolną rekę w kwesti ustalania ceny. Nie można mówić o zaniżaniu cen w przypadku usługi seo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności