Skocz do zawartości

[ankieta]Czy stawiasz zaplecze na Wordpress

gibki

Czy stawiasz zaplecze na WP  

172 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile masz WP?

• >500
      11
    • 100-500
      20
    • <100
      67
    • 0
      26

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja ostatnio postawiłem zapleczówke na quick CMS i zapowiada się obiecująco, dobrze się indeksuje, nie wymaga bazy danych, i jest seo friendly.

Tu miała być sygnatura...

tomek_25 to i tak nic nie szkodzi, bo bardziej prostej zasady robienia szablonów niż jest to w snews to nie widziałęm

KNS napisał(a):
Tyle, że sNews potrzebuje bazy danych, co bardzo spowolni cały proces.

:| co ma niby spowolnić? WP też ma bazę, i co?

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Jeżeli wie się jak stawiać zaplecza na Wordpressie (odpowiednie pluginy, optmalizacja), to zapleczówki jak znalazł B)

Oczywiście sam stawiam :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

na WP sie nie opłaca...przedtem jeszcze Wp potrafił sie sam indeksowac bo sie pingował teraz juz nie jest tak dobrze... Jeśli chodzi o strony unikalne to już lepsza Joomla natomiast jezeli chodzi o spamy to Wp nie za bardzo bo za dlugo sie instaluje i ma baze mySQL.

Zobacz koniecznie Blog Doroty oraz pamiętaj że do gry w paintball będą Ci potrzebne kulki do paintballa.

dawstaw napisał(a):
na WP sie nie opłaca...przedtem jeszcze Wp potrafił sie sam indeksowac bo sie pingował teraz juz nie jest tak dobrze... Jeśli chodzi o strony unikalne to już lepsza Joomla natomiast jezeli chodzi o spamy to Wp nie za bardzo bo za dlugo sie instaluje i ma baze mySQL.

Bzdury, mi się WP same indeksują, mam w tym temacie doświadczenie z kilku ostatnich dni, postawiłem WP na tymczasowej domenie, zacząłem dodawać treść, żadnych linków nie dawałem, (sub)domena nowa

Co do bazy mySQL, bardzo łatwo wordpress'a przerobić na SQL lite, i stawia się prawie tak szybko jak easy diry czy webmini (prawie, bo instalka ma więcej plików) :)

Nowe forum w 2025 roku? Czemu nie? Presta forum ;) 

Temat rzeka, na forum już było w tej materii mnóstwo tematów :) tak na szybko:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=87888

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=88187

Bez bazy, a na txt - https://cms.thewikies.com/

Rozwiązań jest multum, co do pingowania kolega shypio ostatnio na blogu udostępnił klase do pingowania, można ją chyba wykorzystać w celu pingowania nowo dodanych treści na stronie. (chodź jeszcze nie sprawdzałem działania).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności