Skocz do zawartości

Formatowanie maili HTML

Trademark

Rekomendowane odpowiedzi

Zasadniczo, nie powinno się wysyłać wiadomości w formacie HTML - jednak naruszyłem tę regułę i załączam do stopki wiadomości logo (na zdalnym serwerze) oraz sformatowany tekst. Każdy mail idzie domyślnie w HTML'u.

Gdzie można sprawdzić/przetestować wiadomość, aby upewnić się, że będzie się wyświetlać prawidłowo, a także jak będzie wyglądać u osób bez obsługi HTML w wiadomościach? Coś na wzór browsershots.org dla stron - czyli crossing funkcjonalności pod różnymi czytnikami. Istnieje coś takiego?

Właściwie, używacie HTML w wiadomościach? Wiadomości wyglądają zdecydowanie lepiej, tylko czy warto z tego korzystać?

;]

uzywam, ale gro usersów nie ... wiec de facto cały czas wysyłam mejle w TXT i o dziwo - bardzo wiele osób takowe czyta.

Robiłem testy w HTML - odczytywało ledwie kilka %%% - pewnie wsio szło do spamu

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wiele obrazów jest blokowanych wiec obraz musi być w załączniku i dodany do wiadomości z pomocą metody cid (czy jakoś tak).

Wysyłam w html, a że implebot wymaga również wersji txt to w razie gdy ktoś blokuje emaile w htmlu otrzymuje wersję txt ;)

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

obrazek umieszczam na zdalnym serwerze, a w mailu jest tylko odniesienie do zdalnego pliku - komunikaty o blokowaniu obrazków wyświetla jedynie w przypadku, gdy grafika znajduje się w tle elementu, jednak tła nie stosuję; ponadto nie spotkałem się, żeby maile trafiły do spamu - a wiadomości wysyłam sporo

załączników nie dodaje - bo aż szkoda, żeby dodawać załączniki do każdej wysłanej wiadomości

;]

Nie powinno się umieszczać obrazków na zdalnym serwerze, bo mail może być potraktowany jako spam.

Spamerzy tak właśnie robią i później sprawdzają z którego adresu email dany obrazek został otworzony (tym samym czy ten adres istnieje i czy jest używany).

Co do załączników (cennik, oferta itp.), wydaje mi się, że lepiej jest podać adres do pliku na serwerze, niż zamulać obciążać przesyłkę dodatkowymi KB.

html nie jest miły bo większość kojarzy go ze szpiegowaniem i wyciąganiem danych - takie komunikaty pojawiają się na prywatnych odbiornikach e-maili. Ja dawno zrezygnowałem z html i nie widzę powodów ku temu, by go używać :rolleyes:

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności