Skocz do zawartości

Sam Naprawiam - Prośba o ocenę serwisu

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

W dniu dzisiejszym, zostały zakończone podstawowe pracę nad realizacją serwisu Sam Naprawiam. Ideą serwisu, jest gromadzenie opisów wraz z dokumentacją fotograficzną typowych usterek motoryzacyjnych oraz sposobów na ich naprawę.Zależało mi również na tym by portal nie powodował męczenia Użytkownika wywołanego "męczącą grafiką" stąd jest on dość prosto zbudowany.

Bardzo bym prosił o Waszą ocenę na temat : wyglądu, funkcjonalności, pomysłu oraz innych atutów bądź wad serwisu. Chciałbym z góry podziękować za każdą opinię oraz każdy post, mogący pomóc nam w dalszym rozwoju.

Na dzień dzisiejszy :

- Wprowadziliśmy kilka próbnych tutoriali (poradników) mających na celu zobrazowanie charakteru portalu

- Ceny paliw zebrane w kilku województwach

- Niedokończony regulamin przesyłania poradnika

- Forum, wstępnie poukładane

- Wzory umów

Raz jeszcze chciałbym podziękować za wszelkie Wasze porady.

Adres serwisu : https://samnaprawiam.com

wygląd ok

sam ten top z logiem i logowaniem można by jeszcze trochę zmniejszyć ewentualnie

tam gdzie są popularne porady i najwyzej oceniane recenzje wcisnął bym jeszcze jakiś slideshow czy coś w tym stylu

brakuje mi poprostu grafiki w tamtym miejscu tak żeby bardziej ożywić, bo jest dość szaro

Czemu Audi ma podział na modele a Honda już nie ? czy tzn że o Hondzie jeszcze nic po prostu nie ma ? ( pytam z ciekawości )

Witam

Dziękuje za poświęcony czas i Wasze opinie. Nikt nie olał japońskich aut, po prostu wczoraj wystartowaliśmy z portalem, pokazując osobom - głównie w celu by zebrać opinie, sugestie co zmienić. Sam Content od dziś będzie również sukcesywnie uzupełniany, gdyż odejdzie nam troszkę prac programistycznych.

Dlatego, zarówno Honda, Toyota jak również inne marki zostaną uzupełnione o modele i w miarę upływu czasu o tutoriale do tych aut.

Raz jeszcze, dziękuje za Opinie :):P i proszę o więcej :P

Strona robi wrażenie i mam przeczucie że będzie przydatna użytkownikom - przez co odwiedziny na stronie same się będą napędzać.

Mam tylko jedną uwagę do funkcjonalności - dlaczego, kiedy chcę przesłać Wam poradnik, muszę być zalogowany? To automatycznie nieco zniechęci przyszłych userów, bo jak wiadomo nie lubią się oni rejestrować bez konkretnej przyczyny (a tutaj jest tak, że ja chcę Wam coś dać - za darmo - a Wy mi każecie się jeszcze rejestrować?). Więc albo napisałbym dlaczego warto się zarejestrować, albo zrobiłbym możliwość wysyłania plików bez logowania, ale po dodaniu wysyłana byłaby na maila informacja np. z unikalnym tokenem. I kiedy po czasie użytkownik chciałby się zarejestrować, dzięki tym tokenom mógłby podpiąć pod swoje konto poradniki które Wam posłał. Po podejrzewam że po zalogowaniu się (nie testowałem) użytkownik ma dostęp do listy poradników które podesłał?

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Chodzi mi głównie o prawa autorskie.

Wyobraź sobie, że przychodzi Użytkownik, który chce pogrążyć Sam Naprawiam. Kopiuje tekst np. z Auto Świata, żywcem a następnie nam wkleja jako poradnik, my publikujemy za 2-3 dni zglasza się A-Ś dlaczego mamy ich artykuł na naszej strony i podpisaliśmy autorstwo Kowalskiemu.

W momencie, gdy Użytkownik jest zarejestrowany, mamy jakieś jego dane, zaakceptowany regulamin w ktorym jest i będzie mowa o Prawach Autorskich, mamy IP na tacy a nie przeglądać Logi, kto nam jaki poradnik wysłał.

Stąd taka decyzja :)

W takim razie zwracam honor - decyzja jak najbardziej przemyślana. Aż mi głupio że o tym nie pomyślałem. W takim razie myślę, że dobrze byłoby napisać, co potencjalny użytkownik zyskuje poprzez zarejestrowanie się w serwisie.

Jesteś bezczelny, nieuprzejmy i nie przepuszczasz kobiet w drzwiach? Zapraszam na ulubione24.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności