Skocz do zawartości

Rozrost rynku SEO, a ceny...

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Siedzę tak sobie i myślę, rynek SEO się rozwija, zresztą był o tym temat, gdzie były podawane dane o tym. Jednak zastanawia mnie, czemu rozrostowi towarzyszy spadek cen? Rozumiem, że na tym forum, są osoby początkujące, które może i lubią pisać np. artykuły za 50 groszy, ale są tutaj takie osoby, które zajmują się tym od powiedzmy roku i od większej ilości czasu, czemu takim osobom nadal usiłuje się wcisnąć artykuły po 1zł? A najlepiej jakby były za jeszcze taniej? Wiadome, że niektórzy do artykułów się nie przykładają zbytnio, jednak bywają tutaj również i tacy, którzy przywiązują uwagę do tego. Nie wszystkie artykuły to lanie wody, choć z góry się tak zakłada.

Czemu kiedyś gdy rynek SEO był mniejszy, artykuły były po 2,5-3zł, a teraz gdy jest większy, są po 1-1,5zł ? W internecie da się znaleźć newsy na temat tego, że na reklamę w Internecie, z roku na rok wydaje się coraz więcej, to czemu te ceny są takie? Rozumiem, że osoby zlecające chcą mieć jak najwięcej z tego dla siebie, jak najmniejszym kosztem pracy, jednak bez jaj.

Natomiast pisanie, że takie artykuły pisze się prosto, to oszukiwanie samego siebie. Fakt, faktem, może gdy pisze się z danej tematyki po 20 artykułów, to pomysłów jest na tyle, by artykuły były unikalne, jednak gdy już ktoś zleca załóżmy 300-tny artykuł o ogrodach, to coraz trudniej wymyślić coś sensownego. Zresztą sami pewnie wiecie jak to jest, choć piszecie to, co napisałem na początku tego akapitu.

Teraz pewnie w temacie zostanę skrytykowany, jednak mam pełni tego świadomość, zresztą nie zakładałbym tego tematu, gdyby tak nie było.

Pozdrawiam ;)

Spadek cen związany jest z tym, że aby złapać Klienta nowe firmy/osoby z reguły dają niską cenę.

Mnie to jednak cieszy - bo po kilku miesiącach taki Klient trafia z powrotem - tylko ze już nie pyta o cenę, bo wie, że tanio znaczy ... brak efektu :) (z reguły)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności