Skocz do zawartości

Tunelowanie polaczenia

bruny

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktos moze jakis pomysl na tunelowanie polaczenia przegladarki przez inny port niz 80 8080, np. przez port 23 , czy sa do tego jakies proste programy czy trzeba instalowac serwer proxy, i co z drugim komputerem (na koncu tunelu), a moze ktos zna jakis serwer przez ktory mozna by takie cos przeprowdzic. W wiekszosci ludzie chca wlasnie portu przegladarki uzyc bo maja zablokowane np. porty p2p.

z gory dzieki za pomoc

Ma ktos moze jakis pomysl na tunelowanie polaczenia przegladarki przez inny port niz 80 8080...

Napisz o co chodzi... bo trochę mdle to opisałeś.

Wiesz już, że tak Twoja maszyna jak i odległa musi mieć ten sam port więc nie rozumiem w czym problem. Może podaj konkretny przykład.

Zaś co do ograniczeń portów to usługodawca powinien odblokować porty, które są Tobie potrzebne. Powinien to nie oznacza, że to zrobi.

Pewnym rozwiązaniem problemu blokowania potrzebnych porto będzie publiczne IP - tam masz wszystko 'odkryte'.

Wyglada to mniej wiecej tak jakbym chcial uruchomic przegladarke www na kompterze ktory ma zablokowane porty 80, 8080 a otwarte tylko 23 i 443 (nie wiem jakie jeszcze)

W pierwszym topiku napisales o 'tunelowaniu'. Teoretcznie gdzies (na koncu) musisz mies 'cos' (router moze) co pozwoli odczytac z portu na ktorym Ty pytasz by odeslac to dalej juz po porcie 80.

Kombinujesz cosik... :)

Łatwiej będzie publiczne IP uzyskac u provider'a.

Amen

Bruny

Dla mnie temat jest już zamknięty... niestety jestem adminem, który blokuje porty. Jestem między innymi odpowiedzialny za bezpieczeństwo danych w firmie i takich jak Ty 'strzelam po łapach'. Niemniej powodzenia... :) U mnie dostałbyś pisemko... , że stwarzasz zagrożenie dla danych firmowych i czasem mogłoby to się tragicznie dla Ciebie skończyć.

Zrozum, że sprzęt służbowy to sprzęt służbowy.... a zresztą, rób co chcesz.

mialem na mysli identyczna sytuacje jak pracownika firmy ktoremu zablokowano porty,

a mi chodzi o zrobienie takiego czegos na prywatnym komputerze, ale skoro juz mowisz ze jestes adminem takiej sieci to moze wiesz jak takie cos zrobic ?

co do serwerow proxy to znalazlem kilka na porcie 443 ale po polaczeniu z takim serwerem dzialaja tylko strony z SSL, wiec to nie rozwiazuje mojego problemu bo takie strony to i bez tego dzialaja, tak samo ftp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności