Skocz do zawartości

Wydzielone z Rozrost rynku SEO, a ceny...

lena1985

Rekomendowane odpowiedzi

ja podobnie jak suwo, jak przykładam się, to artykuł zajmuje dobre 10-20 minut, no ale ja cenię jakość, owszem, pisanie 5 artów to nie wyczyn, ale większość osób zleca po 30-40 artykułów na dzień, jakby ludzie byli wstanie to przerobić, to by zlecali na dzień jeszcze więcej, oczywiście tanim kosztem.

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Teraz stanę po waszej stronie. Prawda jest że osoby które oferują na forum 1 zł za 1000 znaków to po prostu osoby które wyłudzają pieniądze od innych pisząc że 1000 znaków to 5 minut pracy... Jest to prawda no ale wtedy dostaje się zlepek zdań jeśli tekst pisany jest w 5 minut... Ja osobiście jak piszę artykuły dla siebie to poświęcam średnio na 1000-1500 znaków 10-20 minut...

To akurat popieram w 100%. Najgorsze jest to, że ceny schodzą na psy ze względu na to, że coraz więcej dzieci pisze te teksty co w zasadzie robi jeden wielki syf w sieci, dlaczego? Otóż dlatego, że osoby, które piszą wartościowe teksty są odrzucane na bok, ponieważ ich teksty na prawdę są wiele warte niż marne 1-1.5 zł (z tego znowu powodu, osoby te porzucają pisanie tekstów) i z tego względu sieć po prostu schodzi na psy, osoby które zlecają te teksty po dłuższym czasie dochodzą do wniosku, że to nie robota dla nich, gdyż bankrutują, dlaczego? Lecą na ilość, nie na jakość i właśnie tutaj popełniają największy błąd :) // jeśli trochę namieszałem to przepraszam :)

dante840, nie biorę wszystkiego sobie do serca, to raz, a dwa, kto napisał, że nie planujesz założenia firmy? Ja napisałem, byś ją zakładał a nie marudził :)

Zgadza się że jak ktos kupuje po 1zł teksty to powinien zdawać sobie sprawę z jakości, ale pisanie na forum, że wykorzystuje się osoby piszące arty jest co najmniej dziwne, no chyba, że komuś przykłada sie lufe do czapki i karze pisać :)

Sprzedawajcie arty po tyle po ile Wam się opłaca, a nie narzekacie, że Was się wykorzystuje i sprzedajecie po 0,5 do 1zł ;)

Ja jak sprzedaję swoje usługi to robię to po takiej cenie jaka mi się opłaca, nie patrzę na innych, a jak ktoś pisze, że ktos mu zrobi taniej, to go tam odsyłam i jeszcze drzwi mu pomagam zamknąć ;)

lena1985 za stary jestem, by ustawiać się w kolejkach za czymś co jest za darmo ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

niektórzy piszą, że tych zapleczowych artykułów nikt nie czyta, nieraz bowiem zdarza się, że artykuły zapleczowe są wyżej niż sama pozycjonowana strona, potem niektórzy trafiają na śmieciowe artykuły, tracą czas, denerwują się, że nic nie znaleźli, co dalej to niech sobie każdy dokończy...

A wynagrodzenie 450 zł na miesiąc? To dopisz sobie jeszcze jedno 0 i wtedy znajdziesz zaangażowaną osobę do pisania tekstów:)

A portale branżowe, za specjalistyczny tekst na stronę www zaczynają od stawki 15 zł za 1000 znaków.

Takie jest moje zdanie i doświadczenie. Mało mnie obchodzi, co myślicie o jakości tekstów do Pressel Pages, bo każda osoba piszę inaczej i ma swój cennik.

Nie można jej narzucić swoich warunków i swoich rozwiązań.

Zaatakowałaś mnie tutaj...

Po pierwsze napisanie 5 artów dziennie to chyba nie wyczyn ponieważ sam piszę sobie często artykuły i wiem ile to trwa więc 450 zł miesięcznie to nie wiem skąd wzięłaś. Do tego dla większości pisanie artykułów jest sposobem na dorobienie a nie na utrzymanie się... 15 zł za 1000 znaków na stronę www to według mnie za dużo ponieważ osoby piszące na strony nie są często specjalistami w danej dziedzinie i podpierają się książkami i wypowiedziami innych ludzi zmieniając tylko budowę zdania a sens pozostaje ten sam...

To na moją obronę :)

Teraz stanę po waszej stronie. Prawda jest że osoby które oferują na forum 1 zł za 1000 znaków to po prostu osoby które wyłudzają pieniądze od innych pisząc że 1000 znaków to 5 minut pracy... Jest to prawda no ale wtedy dostaje się zlepek zdań jeśli tekst pisany jest w 5 minut... Ja osobiście jak piszę artykuły dla siebie to poświęcam średnio na 1000-1500 znaków 10-20 minut...

I dzięki takim osobom, które uważają że to za dużo, nam proponuje się mniej - na co my się nie zgadzamy.

Dla mnie propozycja współpracy za poziomie 450 zł, bez umowy nie jest ciekawa.

Co innego jeśli dostanę umowę i pewność, że dostanę pieniądze.

Ale preferuje góra 2-3 firmy do współpracy w danym miesiącu. Kontakt mogę mieć z 5, ale nie u każdej zlecenia są cały czas, dlatego trzeba mieć kilka opcji.

Skąd wiesz, że dla większości osób do sposób do dorobienia?

Ja znam coraz więcej osób dla których jest to praca docelowa.

Wiesz, jak miałam propozycje pracy w przedszkolu, szkole lub pomoc pedagoga szkolnego za 1500 zł netto za 160 godzin, a przy pisaniu otrzymuje 3-4,5 tysiąca netto, to mam nazywać to możliwością dorobienia?

dante840, nie biorę wszystkiego sobie do serca, to raz, a dwa, kto napisał, że nie planujesz założenia firmy?

Sprzedawajcie arty po tyle po ile Wam się opłaca, a nie narzekacie, że Was się wykorzystuje i sprzedajecie po 0,5 do 1zł :)

Ja jak sprzedaję swoje usługi to robię to po takiej cenie jaka mi się opłaca, nie patrzę na innych, a jak ktoś pisze, że ktos mu zrobi taniej, to go tam odsyłam i jeszcze drzwi mu pomagam zamknąć :)

lena1985 za stary jestem, by ustawiać się w kolejkach za czymś co jest za darmo ;)

Tyle, że obecnie trudniej sprzedać coś za dobrą cenę, bo spora część osób się wycwaniła i olewa oferty po 2zł wzwyż i bierze te tańsze lub wcale żadnych nie bierze...

dante840, nie biorę wszystkiego sobie do serca, to raz, a dwa, kto napisał, że nie planujesz założenia firmy?

Zgadza się że jak ktos kupuje po 1zł teksty to powinien zdawać sobie sprawę z jakości, ale pisanie na forum, że wykorzystuje się osoby piszące arty jest co najmniej dziwne, no chyba, że komuś przykłada sie lufe do czapki i karze pisać ;)

Sprzedawajcie arty po tyle po ile Wam się opłaca, a nie narzekacie, że Was się wykorzystuje i sprzedajecie po 0,5 do 1zł ;)

Ja jak sprzedaję swoje usługi to robię to po takiej cenie jaka mi się opłaca, nie patrzę na innych, a jak ktoś pisze, że ktos mu zrobi taniej, to go tam odsyłam i jeszcze drzwi mu pomagam zamknąć ;)

Problem w tym, że jak "dzieci" wystawiają ogłoszenia, iż "piszą artykuły" po ~ 1 zł to ja np. NIE MAM SZANS sprzedać mojej pracy :)

"Sprzedawajcie arty po tyle po ile Wam się opłaca" - Łatwo Ci pisać, co z tego, że wystawie moje artykuły po powiedzmy 2-3 zł za tekst jak nikt nawet nie wejdzie na mój post, ponieważ jest masa osób, które piszą po 0.5 - 1 zł, wiem, że możesz mnie tu nie do końca zrozumieć ale chodzi mi tylko o to, że jak się człowiek nie dostosuje do spadku cen to jedyne co może zrobić to pożegnać się z taką "pracą" :)

// napisz co sądzisz o moim poście to może to lepiej wytłumaczę tak żebyś nie miał wątpliwości co do mojego toku myślenia ;)

To akurat popieram w 100%. Najgorsze jest to, że ceny schodzą na psy ze względu na to, że coraz więcej dzieci pisze te teksty co w zasadzie robi jeden wielki syf w sieci, dlaczego? Otóż dlatego, że osoby, które piszą wartościowe teksty są odrzucane na bok, ponieważ ich teksty na prawdę są wiele warte niż marne 1-1.5 zł (z tego znowu powodu, osoby te porzucają pisanie tekstów) i z tego względu sieć po prostu schodzi na psy, osoby które zlecają te teksty po dłuższym czasie dochodzą do wniosku, że to nie robota dla nich, gdyż bankrutują, dlaczego? Lecą na ilość, nie na jakość i właśnie tutaj popełniają największy błąd :) // jeśli trochę namieszałem to przepraszam :)

Ja szukam osoby do współpracy przy pisaniu artykułów.

Proponuje 20-30% przychodów, bo jest jeszcze osoba do grafiki i do PR.

Ale nie daje ogłoszenia, bo wiem że zaraz usłyszę "a to nic pewnego", " a ile to będzie" itp.

A wiecie czasem trzeba zaryzykować, żeby zyskać.

Z tego powodu będę pisać sama i zajmie mi to więcej czasu, ale kiedyś będzie satysfakcja.

Wiesz, jak miałam propozycje pracy w przedszkolu, szkole lub pomoc pedagoga szkolnego za 1500 zł netto za 160 godzin, a przy pisaniu otrzymuje 3-4,5 tysiąca netto, to mam nazywać to możliwością dorobienia?

Skoro zarabiasz 3-4,5 tysiąca netto miesięcznie to pytam się za przeproszeniem po cholerę bierzesz udział w tej dyskusji skoro zarabiasz grubo ponad średnią... Nie lubię takich osób które zarabiają tyle kasy a stawiają się w roli tych którzy tej kasy nie mają... Bo to oni są poszkodowani że zarabiają tylko 3-4,5 tyś zł a chcieliby więcej i z pogardą patrzą na 1500 zł

Skoro zarabiasz 3-4,5 tysiąca netto miesięcznie to pytam się za przeproszeniem po cholerę bierzesz udział w tej dyskusji skoro zarabiasz grubo ponad średnią... Nie lubię takich osób które zarabiają tyle kasy a stawiają się w roli tych którzy tej kasy nie mają... Bo to oni są poszkodowani że zarabiają tylko 3-4,5 tyś zł a chcieliby więcej i z pogardą patrzą na 1500 zł

W sumie nie koniecznie, to co napisała musi być na faktach autentycznych, może to być czysty przykład paru osób z tego forum. Choć pewnie, mało nie dostaje, jak ma umowę z 5 firmami, nikt Ci dokładnie nie napisze ile ma, bo równie dobrze ja mogę napisać, że mam i 10k na miesiąc.

Popieram lecz wcale nie można tej osobie zarzucić, że jest mu łatwo, skąd wiesz? Może pisze dziennie 150 tekstów po 1 zł? Co jest naprawdę bardzo ale to bardzo męczące ale mimo wszystko jeśli pisze po 1 zł to jest w podobnej sytuacji co my, natomiast jeśli ma z 3-5 zł za tekst i pisze dziennie tyle co my a wynagrodzenie ma kilka razy wyższe to naprawdę nie widzę sensu żeby się tutaj taka osoba wypowiadała, chyba, że chce nam narobić smaku albo po prostu uświadomić, że pisanie tekstów wcale nie musi być płatne po 1 zł, czas najwyższy żebyśmy przestali się wykorzystywać! Zrozumcie to wreszcie! Naprawdę nie chcielibyście mieć po 3-5 zł za tekst?

Popieram lecz wcale nie można tej osobie zarzucić, że jest mu łatwo, skąd wiesz? Może pisze dziennie 150 tekstów po 1 zł? Co jest naprawdę bardzo ale to bardzo męczące ale mimo wszystko jeśli pisze po 1 zł to jest w podobnej sytuacji co my, natomiast jeśli ma z 3-5 zł za tekst i pisze dziennie tyle co my a wynagrodzenie ma kilka razy wyższe to naprawdę nie widzę sensu żeby się tutaj taka osoba wypowiadała, chyba, że chce nam narobić smaku albo po prostu uświadomić, że pisanie tekstów wcale nie musi być płatne po 1 zł, czas najwyższy żebyśmy przestali się wykorzystywać! Zrozumcie to wreszcie! Naprawdę nie chcielibyście mieć po 3-5 zł za tekst?

Myślę, że mogę się wypowiadać.

Przede wszystkim dlatego, że też pisałam po 1,20 zł -dla Ciebie także tematyka kobieta...

Nie pamiętasz? dante840:)

Ale tylko przez pierwszy miesiąc, potem wiedziałam gdzie "zapukać" i jak rozmawiać, by pracować za dobre wynagrodzenie.

bardyt ja wiem, że fajnie by było, gdyby było łatwiej, ale rodzisz się i z każdym rokiem masz trudniej, takie jest życie :)

dante840 łatwo mi pisać, bo wolę miec jednego Klienta, który wie co chce mieć, który wie za co płaci, a nie 100 "Klientów", którym się wydaje, że kupią merca w cenie poloneza :)

lena1985 nie zrozum mnie źle (i jak uraże, to niespecjalnie), ale jak Ty gryzaczki przerabiałaś, ja już w piaskownicy w scyzoryka grałem ;)

Rozumiem, też, że może nerw szarpać jak ktoś psuje rynek, ale kiedyś jak ja się "pieniłem" z innymi, że na mojej działce zaniżają niektórzy cenę by wyłapać tylko Klienta, jedna mądra osoba mi napisała, jak ktoś jest dobry w tym co robi, zawsze znajdzie Klienta - i to jest prawda ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności