Skocz do zawartości

Link w stopce na wszystkich podstronach.

Oki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

proszę o rade. Mam propozycje wymiany linków z serwisem o PR=3. Mój link zostanie umieszczony w stopce na wszystkich podstronach, w google dla site:www.domena.pl pokazuje około 2500 stron. Ja za ten link umieszczam 60 linków na 3 specjalnie do tego stworzonych stronach z słowami kluczowymi w tytule(po 20 linków na każdej).

Czy ta wymiana jest fer.

Dodam jeszcze, że te 60 linków to linki do różnych stron jakie posiada ta firma z którą się wymieniam.

Jeżeli te linki idą ze stron pr0, bez bl i z małym site to jest to kwestia indywidualna ale w konia Cię gość nie robi. Sprawdź jednak ile linków zwrotnych prowadzi do strony, która oferuje Ci wymianę linkiem. Jeżeli nie wiesz jak to sprawdzić to napisz w tym temacie, ktoś Ci sprawdzi. Jeżeli nikt Ci nie sprawdzi to ja to zrobię, tyle, że będę dopiero po 21 przy komputerze.

Jeżeli te linki idą ze stron pr0, bez bl i z małym site to jest to kwestia indywidualna ale w konia Cię gość nie robi. Sprawdź jednak ile linków zwrotnych prowadzi do strony, która oferuje Ci wymianę linkiem. Jeżeli nie wiesz jak to sprawdzić to napisz w tym temacie, ktoś Ci sprawdzi. Jeżeli nikt Ci nie sprawdzi to ja to zrobię, tyle, że będę dopiero po 21 przy komputerze.

Według google 94 linki zwrotne.

A o daje 2500 linków na wszystkich podstronach z jednej domeny? W konia Cie nie robi - może i nie ale ja bym nie chciał takich linków.

dodam jeszcze :

za darmo.

A o daje 2500 linków na wszystkich podstronach z jednej domeny? W konia Cie nie robi - może i nie ale ja bym nie chciał takich linków.

dodam jeszcze :

za darmo.

Dlaczego?

Mi chodziło tylko o wymiane ze stron głównych ale facet zaczą mnie mydlić, że oni dodają linki tylko do stopek na wszystkich podstronach a jest ich 2500 i nie chciał się wymienić. To wymyśliłem, że zrobie świeże podstrony i tylko tam zamieszcze jego linki. Po negocjacjach ustaliliśmy 60 jego linków na trzech podstronach. On dostaje słowo kluczowe w domenie podstrony, tytule strony i w opisie + po 20 linkó na każdej stronie. Wiadomo, że strony są nowe to ani PR ani BL nie ma i prawdopodobnie nigdy nie będzie. Ja ten jego link traktuje jako jeden link z wartościowej strony o PR=3.

Jeżeli potrzebujecie parametry tej strony to napiszcie jakie, zaraz odpiszę.

Jeśli zależy Ci na własnej stronie to dlaczego chcesz zrobić podstrony i upychać na nich farmę linków? Czy PR-3 to jakiś problem aby powiesić link bez takich kombinacji? Czy to jakaś super strona tematyczna która może Tobie wiele pomóc? Przejrzyj katalogi stron jest sporo z PR-3 tam daj swój opis. Powieś stronę w artykułach na preclach. Zrób kilka dobrych blogów a masz w Google opcje za darmo i to mocnych bo sam je testowałem i pięknie wspomagają stronę główną. Strony którą sobie pozycjonujesz nie mieszaj w żadnych układach z wymiennymi linkami, zostaw ja czystą. Zaoferuj inną na której Ci nie zależy.

Jeśli zależy Ci na własnej stronie to dlaczego chcesz zrobić podstrony i upychać na nich farmę linków? Czy PR-3 to jakiś problem aby powiesić link bez takich kombinacji? Czy to jakaś super strona tematyczna która może Tobie wiele pomóc? Przejrzyj katalogi stron jest sporo z PR-3 tam daj swój opis. Powieś stronę w artykułach na preclach. Zrób kilka dobrych blogów a masz w Google opcje za darmo i to mocnych bo sam je testowałem i pięknie wspomagają stronę główną. Strony którą sobie pozycjonujesz nie mieszaj w żadnych układach z wymiennymi linkami, zostaw ja czystą. Zaoferuj inną na której Ci nie zależy.

Tak ale strona w katalogu gdzie będzie mój link nigdy nie będzie miała PR=3 i to samo dotyczy innych. Zresztą już to wszystko robiłem. Mam serp=6 dla mojego klucza i chce się ruszyć dalej. W zasadzie mam już wszystko poza linkami ze stron o pr=2, 3 i więcej. Chcę zdobyć parę takich linków i znowu uderzę w artykóły, fora, blogi itd.

Chodzi o to czy gra jest warta świeczki. Te 3 podstrony na pewno nie będą farmami linków, będzie tam trochę treści i 2, 3 zdania opisu do każdego linku.

Może opiszę szczegółowo:

mam zamiar wymienić się linkami z serwisem o pr=3 bl=94 site=2500 serp=16 dla ich słowa kluczowego (ich i moje słowo klucz pochodzi z tej samej branży, ich to "hotele miejscowość_1" moje to "miejscowość_2 noclegi"). Mój serwis to pr=1 bl=50 site=80 serp=6. Propozycja jest taka, że oni dodają mój link do stopki na wszystkich stronach serwisu (w stopce już jest 12 linków zewnętrznych z czego jeden do mojej miejscowości), żadna z ich stron nie ma ani w tytule, ani w opisie i bardzo niewiele na stronach moich słów kluchowych.

Ja w zamian robie dla nich 3 nowe podstrony z www.mojadomena.pl/hotele.html /hotele_w_polsce.html /hotele_na_swiecie.html gdzie w tytułach umieszczam ich słowa klucze oraz po 20 linków na każdej z nich do ich stron, typu: hotele Poznań, hotele Kraków itd. Oczywiście strony nowe pr=0 i wszystko 0.

Moje pytanie to:

-Przedewszystkim komu to się bardziej opłaca i o ile? Czy ta rużnica jest duża?

-Czy google zareagują negatywnie na pojawienie się 3 stron z 20 linkami zewnętrznymi na każdej w moim serwisie (strony będą linkowane z podstrony www.mojadomena.pl/zaprzyjaznione_serwisy.html).

Bardzo proszę o wasze opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności