Skocz do zawartości

Jacek Karpiński

lords

Rekomendowane odpowiedzi

Ja słyszałem i to już dawno. To nie jedyny taki przypadek. Niestety prawda jest taka, że Polska ma dopiero 21 lat, więc nie ma co narzekać, potrzeba nam trochę czasu, żeby dogonić zachód, który miał szanse na rozwój w ostatnim wieku.

Zamówienia na komputer inż. Karpińskiego były b. duże, zgodę wyraził Gierek, jednak plany się zmieniły i nic z tego nie wyszło.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Nawet sobie nie wyobrażacie ile mamy mądrych główek w RP - ale to tak samo jak ze sportem, tylko ten kto akurat urodził się w Wiśle i ma uzdolnienia do skakania to coś wywalczy, ta sama osoba urodzona chociażby na północy przecież skakać nie będzie heeh - jest wielu zdolnych chłopaków, którzy przy dobrym zapleczu technicznym/edukacyjnym wyszli by na ludzi - ale brakuje oczywiście pieniędzy i co by nie powiedzieć, świadomości w społeczeństwie, że poszukiwanie nowych talentów jest efektywniejsze i lepsze, od tego by te talenty same się pokazywały :)

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Gdzieś, chyba z rok temu w Dużym Formacie, był długi artykuł z wywiadem na temat Pana Karpińskiego, jakby ktoś znalazł to warto przeczytać

Edyta: Udało mi się namierzyć -> https://wyborcza.pl/1,76842,6518038,Polski_...s_i_swinie.html

i cytat: "W 1969 roku ważna komisja orzekła, że takiego komputera nie da się zbudować. Bo gdyby było można, Amerykanie już by go skonstruowali "

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności