Skocz do zawartości

Co bierze Yahoo pod uwage?

noose

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ;)

Jestem nowy w temacie, wiec mam troche pytan ;)

1) czy yahoo bierze pod uwage PR linkow przychodzacych ?

2) czy yahoo bierze pod uwage nazwe domeny ?

3) jak z metatagami ?? (bierze pod uwage? jesli tak to ktore)

4) czy oplaca sie byc w katalogu yahoo ?? (komercyjna, anglojezyczna strona), jezeli tak to ile to kosztuje i na ile sie jest w katalogu? (wspomaga to wyszukiwanie?)

5) jaki jest wspolczynnik slowa_kluczowe / calosc_strony ?? (czyli jak gesto pakowac slowa kluczowe?? :P)

6) w yahoo latwiej wpasc na 1sza strone niz w googlarce ?

Z gory dziekuje za odp ;) Gwarantuje, ze bede mial wiecej pytan ;)

ps. jezeli ktos ma jakis ciekawe info nt pozycjonowania w yahoo to poprosze o linki :) bo jestem totalnie zielony ;)

btw, moze jakis moder podczepi jakis temacik wlasnie z podstawami pozycjonowania w yahoo? ;)

te wszystkie proporcje sa jakby z przed 3 lat - teraz juz czegos takiego nie ma - dajesz slowo kluczowe w title, ze 2-3 razy w tresci i tyle. Nawet meta nie potrzebne - ew. descryption. Tak - yahoo jest tak zaawansowane jak google i ze wszystkim sobie radzi tak samo a nawet i lepiej bo jest duzo szybsze i wydajniejsze.

w yahoo latwiej wpasc na 1sza strone niz w googlarce ?

i tak i nie - latwo o tyle ze nie zauwazylem jeszcze zadnych filtrów - jezeli dobrze mi sie wydaje to yahoo jest nawet sprytniejsze w pewnym sensie od google bowiem w yahoo w 90% postawili na stalosc przychodzacych linkow - ja w google na niektore frazy jestem 3, 4 a w yahoo np. 16-ty bo nie linkuje do moich stron systematycznie tylko partiami. Ale to tylko moje przypuszczenia bo moze tez byc tak ze w google reszta stron jest "pod filtrem" a w yahoo nie dlatego w yahoo mnie juz przebijaja. Chociaz stawialbym na moja teorie.

ps. PR to patent google - yahoo raczej z niego nie korzysta :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Chyba masz trochę racji intruder, moim zdaniem yahoo jest bardzo wrażliwe na szybkie przyrosty linków, już nawet widziałem to po konkursie dopóki dodawałem parę linków dziennie byłem 1 i 2 (rózne podstrony) pod hasło mnsbetter thangoogle, gdy tylko to mi się znudziło i dowaliłem kilka tysięcy to ostro poleciałem w wynikach.

...

ps. PR to patent google - yahoo raczej z niego nie korzysta :)

- ale korzysta ze wzorów o zbliżonej funkcjonalości (i identycznych założeniach jak PR), podobnie jak MSN, z prostego powodu - niczego lepszego nie wymyślono (może TrustRank, o ile się sprawdzi).

Swoją drogą, cały ten patent PR... Brzmi trochę tak, jak bym opatentował wzór na funkcję liniową i zażądał centa od każdego Ziemianina który go zastosuje. ;)

Pozdrawiam, J.

No powiem tak strona jest dzieki wpisowi wysoko na wiele fraz na ktorych mi zalezy i mimo moich zabiegow wczesniej sie nie dalo nic z jej pozycja zrobic.

Wpis w katalog i cmyk jestem tam gdzie chcialem (oczywiscie pozycje wszedzie moglyby byc pierwsze )

Tyle daje.

Pewno jak Intruder dodalby swoja strone do katalogu tez wskoczyla by wysoko w wynikach. Wpis tam to podstawa.

Check email deliverability tool Maildog

nose: jeszcze pytanie co do katalogu - te 300$ jest za dopisanie do katalogu.... To jest oplata jednorazowa, tak ??

niestety nie :lol:

Za jeden rok.

pozdrawiam:

Tomek Frontczak

MaxROY.com sp. z o.o. - Search Marketing Consulting

Szkolenia - Marketing: AdWords (certyfikowane przez Google), SEO (certyfikowane przez MaxROY.com) i Analityka Webowa

marketing_okladka_poziom.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności