Skocz do zawartości

Co bierze Yahoo pod uwage?

noose

Rekomendowane odpowiedzi

Poczekamy zobaczymy. W ostanim Chipie pisza o powolnym odpalaniu Yahoo Polska.

Przyjeli zupelnie inna taktyke niz eBay. Taktyke malych kroczkow. Wydaje mi sie tez malo prawdopodobne ze zrobili by poczte .pl nie majac zamiaru zadomowic sie na naszym rynku.

Check email deliverability tool Maildog

ja myslę że cały interfejs jest już dawno gotowy, tylko trwają rozmowy z kim współprace nawiązać i jakie usługi uruchomić, zauważa melassa że kazdy krok Google w naszą stronę wywołuje krok ze strony Yahoo, jezlie to G otworzy w końcu biuro to zapewne ruszy też Y z czymś

Canon sony aparaty cyfrowe, kamery cyfrowe - promocja. Atrakcyjny system ratalny. Katalog stron www

• 1 miesiąc temu...
Osiągam pozycje numer 1 w Yahoo bez wpisu do katalogu, a cała czołowka podemną ma wpisy.

83562[/snapback]

Bylbym wdzieczny za rade jak sie to robi, bo ja w yahoo zawsze jestem nie wiadomo gdzie. W dziale o Yahoo nic na ten temat nie ma, choc zdaje sie ze probowales zachecic ludzi do tego tematu. Zdaje sie ze ta wyszukiwarka jak żadna inna każe za przyrost linkow.

• 2 tygodnie później...

Na tym forum yahoo i msn są traktowane trochę po macoszemu to znaczy nie ma ożywionej dyskusji jak np. w G a szkoda, bo mając anglojęzyczne serwisy jest to jednak duży % rynku i warty zachodu.

Wątek niżej czyli msn napisałem, że mam problem z indexacją w tej szukarce jednego anglojęzycznego serwisu, niestety dotyczy to też yahoo i tam ten mój post wisi już pięć dni bez odp ;-(

Z tego co wyczytałem o yahoo podobno kara za nagły przyrost ilości linków, więc jak na razie systematycznie dodaję linki z w miarę jednakową częstotliwością, ale jak do tej pory nic istotnego się jeszcze nie wydarzyło – nic będę nadal trzymał się tej metody i czytał także spostrzeżenia innych, może uda nam się tutaj trochę więcej na ten temat porozmawiać.

• 5 miesięcy temu...
Z tego co wyczytałem o yahoo podobno kara za nagły przyrost ilości linków, więc jak na razie systematycznie dodaję linki z w miarę jednakową częstotliwością, ale jak do tej pory nic istotnego się jeszcze nie wydarzyło – nic będę nadal trzymał się tej metody i czytał także spostrzeżenia innych, może uda nam się tutaj trochę więcej na ten temat porozmawiać.

Odnoszę podobne wrażenie. Mam pewną liczbę podstron serwisu, do których dostarczonych jest po 70-200 linków zewnętrznych. Niektóre strony trzymały się do niedawna wysoko w wynikach wyszukiwania. Przez dłuższy czas nie dodawałem nowych linków niemal wcale. Pewnego dnia dostarczyłem ich większą ilość (~40). Po niecałym tygodniu straciłem wysokie pozycje i strony zaczęły tracić indeksacje. Wydaje mi się, że yahoo pokarało mnie za te linki. Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę...

Serwis opiniotwórczy Opiner.me napędzany przez PHP Framework od EEQSOFT

moja strona byla w yohoo przez rok w ogole nie pozycjonowana. potem dowalilem kupe linkow (korzystajac z systemów wymiany linkami), po tygodniu drugie tyle i.. wskoczyla na 3 a zaraz potem na 1 miejsce. pare dni potem byla na drugim, teraz jest na 10... dodawanie linkow nic nie daje.

potem dowalilem kupe linkow (korzystajac z systemów wymiany linkami), po tygodniu drugie tyle i.. wskoczyla na 3 a zaraz potem na 1 miejsce. pare dni potem byla na drugim, teraz jest na 10... dodawanie linkow nic nie daje.

Z tego co napisałeś to jednak daje i to dużo.

daje ale na krotki czas, tak samo mialem w Googlu - walilem sysyetmami ile popadnie i bylem w top 10, po jakims czasie zaczalem spadac i teraz juz sie nie znajduje.

wbrew roznym opiniom wpis w katalogu ma ogromne znaczenie.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja dodam od siebie ze nawalalem COOP pewna strone od grudnia (tysiace punktow) i

G strona szybko dostala filtry

M szybko poszla do gory i tam sie trzyma top5

Y strona dopiero niedawno wyskoczyla w yahoo wysoko top5 ale na regionalnych typu singapur irlandia ;) na ogolnym strona jest dopiero w top20

Aha tutaj gosc sie ladnie wybil w Yahoo dzieki coop https://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=78449

PS. jak by ktos chcial to mam na wynajecie paczki po 20tys/100$/mc :)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Pozycjonowanie w Yahoo z polska strona ma malo sensu poniewaz ruch jest niewielki, natomiast przy stronach anglojezycznych Yahoo generuje coraz wiecej ruchu i powoli dogania google (w tym momencie 3/5 G i 2/5 Yahoo przy tych samych pozycjach). Jesli chodzi o wpis do katalogu to...dla niektorych fraz faktycznie daje (zarowno pomaga wzbic sie na wysokie pozycje jak i generuje ruch) a dla niektorych (dla mnie najwazniejszej frazy) jestem na 1 miejscu bez zadnego wpisu do katalogu.

Ja mam dziwne doswiadczenia z yahoo.

zrobilem kiedys kilka wizytowek na jakis serwisach i republice.

Dodalem do kilku niemoderowanych katalogow i sie wbilem na 1 strone wynikow z czterema moimi stronkami. Co prawda slowo nie jest oblegane 174 tys. wynikow ale bele jakie stronki siedza na czolowych pozycjach i to od niedawna (ok 2 mies.)

Strona ktora sie zajmuje siedzi na 1 miejscu.

Z mojego przypadku wynika ze nie wazne jest meta i slowa kluczowe tam zawarte.

Tresc tez odpada, na jednej mam spam na drugiej 1 powtorzenie slowa kluczowego a są koło siebie w wynikach.

Ilosc BL tez zgola inna. Jedna strona pozycjonowania tylko katalogami druga na rozne sposoby.

Takie moje male doswiaczenia, pewnie wiecej namieszaly niz pomogly. ;)

• 2 tygodnie później...

A ja ze swoja stronka..mam inne doswiadczenia..w krotkim czasie awansowalem w msn i tam sie trzymala dluzszy czas top3..a w yahoo gdziej 7 podstrona bodajze...A cala czolowke mojej frazy zajmowaly stronki ktore mial muntwo linkow w farmach polaczonych tematycznie z dana fraza :)

wiec mysle ze ma znaczenie zamieszczanie tematycznie linkow..

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności