Skocz do zawartości

Ile tak naprawde wart jest content...

parasitus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem w kropce. Od 2 lat prowadze strone internetowa thebestcoupons.co.uk. Zaczalem te strone, kiedy jeszcze nie mialem zielonego pojecia o SEO ( i wciaz niewiele sie zmienilo...:), dlatego pozycjonowalem te strone w sposob "naturalny". Content jest jak najbardziej unikalny i aktualizowany w miare mozliwosci. Tresc jest podlinkowana (najczesciej po 2 linki na post). Mam wtyczki all-in-one-seo, itp. Na stronie znajduja sie w tym momencie 233 podstrony z unikalna trescia. Strona nie dziala zgodnie z oczekiwaniami, a jej PR jest wciaz 0 (wiem, ze PR malo znaczy, ale jednak).

Wiem, ze kolejnym krokiem powinno byc zdobywanie linkow od innych stron (i katalogow - zrobione, choc na wyniki trzeba dluuugo czekac), ale jak kazdy zapewne wie, to nie jest latwe zadanie, bo malo wartosciowych stron chce sie wymieniac linkami. No chyba, ze ma sie PR=5... Zabieram sie za budowanie zaplecza, ale naszly mnie watpliwosci. No bo, w jaki sposob moje zaplecze ma byc silniejsze od mojej strony, ktora ma zaindeksowanych 233 podstron i wciaz slabo ciagnie? To tak jakbym zaczynal zabawe z moja strona od poczatku. Zzy pozostaje jedynie RSS i Automatic Content Manager?

Dzieki za wszelkie porady i ewentualne bledy, ktore popelniam na mojej stronie!

New Discount Codes available online now.

nie wymieniaj sie z katalogami linkami tylko dodawaj do nich strone, pozniej linkuj wpisy z swl, dodaj do np katalogu yahoo, pingujm itd

to nie jest latwa branza i bez kasy sie nie obejdzie. niektore serwisy reklamuja sie nawet w radio, a jesli chodzi o pozycjonowanie to ty masz ok 150 linkow do strony a vouchers ponad 220000. ciekawe dlaczego oni sa wyzej :) jesli myslisz ze na tym zarobisz to zlec to firmie

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Linki możesz zdobywać w:

- katalogach

- preclach

- serwisach społecznościowych typu wykop

- blogi dofollow

- stopki na forach internetowych

- księgi gości

itd ...

I zanim zaczniesz budować zaplecze pierw naucz się korzystać z katalogów itp... w ten sposób można spokojnie dojść do PR 4. A zapleczem powinieneś się zająć gdy wykorzystasz powyższe możliwości i stwierdzisz że wciąż Ci mało.

Dobra rada - jest na tym forum dział dla początkujących. Jest tam naprawdę wiele cennych wskazówek i uwag, proponuję pierw poczytać, a później zadawać pytania w tamtym dziale.

Jeśli pomógł Ci ten post możesz podziękować - to nic nie kosztuje.

Radioactive@home - nauka dla przyszłości, kotfryc

czytam, uwierz mi... wszyscy mowia o porzadnym zapleczu jako podstawie dobrego biznesu, dlatego doszedlem do wniosku, ze to jedna z najwazniejszych rzeczy, ktorej jeszcze nie mam...

zaplecze niczym na dobra sprawe nie rozni sie od normlanej strony

a o tym jak je wykorzystasz zalezy juz twoja wiedza i twoj dobor strategii - a tych jest wiele i kazdy robi to po swojemu w zaleznosci od umiejetnosci wiedzy i tego co mu sie bardziej oplaca

jezeli narazie sadzisz ze zaplecze to agregatory to ok - zrob to co potrafisz. stawiajac je napewno wpadniesz na jakis pomysl, czegos sie nauczysz i wykozystasz w przyszlych pomyslach

bo teraz ta rozmowa przypomina rozmowe z dzieckiem w podstawowce ktore nasluchalo sie ze teraz studia to podstawa bez tego trudno o dobra prace wiec chce isc na studia

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Dobry content jest dobry dla SEO tylko wtedy, kiedy przyciąga linki. Zastanów się - czy istnieje powód dla którego ktoś miałby podlinkować do Twojej strony?

Jeśli nie ma takiego dobrego powodu, to istnieje nikła szansa, że ktoś to zrobi. Content nie musi być więc tylko "dobry" w sensie tematyczny, poprawny i unikalny, ale przede wszystkim "linkowalny", przyciągający linki.

No i tu jest pierwszy problem, z którym trzeba sobie poradzić tworzac "dobrą stronę".

Drugi problem, gdy już mamy stronę, która jest naładowana "linkowalną treścią", to przełamanie punktu krytycznego, to jest zapoznanie z tą stroną osób, które będą ją potencjalnie linkować i dalej rozpowszechniać.

Jeśli chcesz tworzyć więc stronę metodą "dobrego contentu", to:

1) stwórz stronę z treścią, która skłania do linkowania do niej

2) zaangażuj się w środowisko związane z tematyką strony - doradzaj na forach związanych z tą tematykę, prowadź bloga, komentuj blogi innych (powiązane tematycznie), nawiąż kontakty i znajomości,

3) pomóż stronie wystartować poprzez aktywne wyszukiwanie/kupowanie nowych linków, zwłaszcza w początkowej fazie

Dziwi mnie trochę PR 0 Twojej strony. Nie sprawdzałem backlinków jakie masz, w teorii jest to możliwe, ale jak na 100+ backlinków wydaje mi się to trochę podejrzane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności