Skocz do zawartości

Walka ze stronami konkurencji

zamulek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

pozycjonuję aktualnie stronę https://ogrodzenia-bramy.pl/, niestety wyniki (top10) we frazach google:

ogrodzenia wrocław

panele wrocław

bramy wrocław

są stosunkowo słabe. Co można jeszcze poprawić w pozycjonowaniu ?

Dodam że strona została dodana do wyszukiwarek, jest codziennie dodawana do 2-3 katalogów, linki do strony leżą na forach w podpisach, nazewnictwo plików odpowiednie, zacząłem nawet pracę nad zapleczem, ale to trochę potrwa

Czy warto inwestować w

aukcja z portalu allegro: generalnie chodzi mi o to, że po 30dniach strona straci moc.

Albo w jaki sposób www.siatex.pl uzyskał 23tys baclinków...

Przeanalizuj BL do siatex.pl i sie dowiesz w jaki sposób :) bez analizy mogę przypuszczać, że wspomagają się SWLem :)

edit:

no i ktos mnie ubiegł, więc dodam, że mocnymi linkami można tą przewagę w ilości zniwelować :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

na backlinku mają mnóstwo linków, a co najważniejsze to wiele z nich jest unikatowych dzięki czemu pewni podbija to pozycje,

@zakrecony

piszesz że mocnymi linkami można to zniwelować, generalnie mocne linki to wysoki PR czy dużo backlinków ?

SWL to raczej nie jest, ponieważ swl są ruchome a tu mają na wielu stronach linki stabilne

co rozumiesz przez kilka stron zapleczowych ? 5-10-20 stron ?

tak aby wypadkowa podlinkowana tych zapleczowek raz z ich iloscia dla zadowalajacy efekt

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Widze że konkurencja jest duża dla tych keywordów. Ale mnie bardziej ciekawi 10-ta pozycja firmy www.spawko.pl (dla słowa "ogrodzenia wrocław"), która ma kilka nędznych BL i to wszystko. No chyba że yahoo nie zupdatował jeszcze wszystkich bacward linków.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

piszesz że mocnymi linkami można to zniwelować, generalnie mocne linki to wysoki PR czy dużo backlinków ?

PR sam w sobie moim zdaniem nic nie znaczy, jest on jakimś tam wyznacznikiem samej oceny strony przez algo G, którym jarają się co poniektórzy, może ma jakiś bardzo marginalny wpływ na pozycję (np mamy 2 identyczne strony, mające identyczne wszystkie parametry wpływające na pozycję - w takim wypadku może PR by miał wpływ na to która ma byc pierwsza - tyle, że to niemożliwe w praktyce).

Zauważ, że można jednym linkiem załatwić sobie przyzwoity PR, a czasem mając nawet kilka tysięcy linków, nie mamy wiecej niż PR2 :)

- Reklama -

Jak już, to bez podkreślnika, a z myślnikiem :) Podkreślnik może sprawić, że strona nie będzie odnajdywana przez niektórych potencjalnych Klientów :) Część dostawców netu tego znaku nie uwzględnia - kiedys wiedziałem czemu, ale po tym jak z jedna domeną miałem problem już mi ta wiedza nie była potrzebna, po prostu nie uzywam podkreślnika do nazw domen :)

- Reklama -

PR dla pozycji w wynikach wyszukiwania nie ma wielkiego znaczenia ale jest istotny w przypadku "głebokich" linków na stronie. Im masz wiekszy PR tym więcej stron z danej domeny może zostać zaindeksowanych. Dla PR=0 nigdy nie miałem więcej stron w indeksie niż 150-200.

Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności