Skocz do zawartości

[start-up] - SeeTheStats.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako współtwórca i współwłaściciel chciałbym Wam zaprezentować innowacyjny serwis umożliwiający w błyskawiczny sposób prezentację dowolnie wybranych statystyk z Google Analytics: https://www.SeeTheStats.pl (oraz w wersji międzynarodowej: https://www.SeeTheStats.com).

Stworzyliśmy jedyne w sieci narzędzie pozwalające na opublikowanie wybranych statystyk Google Analytics. Odbiorca nie musi mieć dostępu do GA, nie musi mieć nawet konta w Google!

Co więcej, oprócz utworzenia profilu statystyk dostępnego dla innych w naszym serwisie, każdy może wykorzystać widget, aby pokazać swoje statystyki bezpośrednio na własnej witrynie.

Przykład statystyk serwisu na naszej stronie: https://seethestats.pl/site/napisy24.pl i to samo w formie widgetu: https://napisy24.pl/strona/reklama/.

Możliwe jest również tworzenie profili prywatnych, które dostępne są tylko dla tych osób, które znają dedykowany do statystyk URL token.

"Jest już Alexa albo Google Ad Planner" - owszem, są :-). Tyle że oni mają dane szacowane, często dość odbiegające od rzeczywistości. My jesteśmy tak precyzyjni, jak precyzyjny jest Google Analytics. No i u nas to Ty decydujesz, jakie statystyki chcesz pokazać.

Zastosowanie serwisu: mamy bardzo ambitny cel - zmienić świadomość właścicieli serwisów, którzy udostępniają miejsce na reklamę. Dziś mało kto chwali się swoimi statystykami publicznie, choć na każde zapytanie mailowe czym prędzej loguje się do swojego GA i żmudnie robi screenshoty zgodnie z żądaniem w mailu. Nie rozumiemy tego. Poprzez stworzenie wyjątkowo prostego w obsłudze narzędzia chcielibyśmy, aby publikowanie swoich statystyk ruchu było naturalnym gestem każdego, kto chce żyć z reklam w swoim serwisie (i przy okazji zaoszczędzić sporo czasu na tych screenshotach z GA ;-) ).

Będziemy wdzięczni za wszelkie uwagi i konstruktywną krytykę.

Pozdrawiam serdecznie,

Krzysztof Jurczyk.

---

www.SeeTheStats.pl

Uwiarygodnij się w sieci

Jak mniemam w wypadku tego rodzaju usługi jej klient musi podać dane do konta w google analityc więc nie liczył bym na duże zainteresowanie przedmiotową usługą.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1. Strona nie działa. ;]

2. J/w - nie licz, że ktoś udostępni Wam dane do swojego konta w Google Analytics.

1. W logach serwera nie ma żadnych przestojów - serwis cały czas jest online.

2. Nie wymagamy podawania żadnych danych dostępowych do GA - szczegóły https://www.seethestats.pl/faqpl#c65

Przeraża mnie trochę Wasze podejście. Domyślam się, że te komentarze powstały po przejrzeniu strony głównej i ew. kilku profilów. Czy mógłbym Was prosić o dokładniejsze zapoznanie się z funkcjonalnością serwisu?

Krzysztof.

nie wiem po co takie rozwiązanie ale ok. to chyba lepiej i łatwiej jak każdy sobie dorobi moduł statystyk i będzie je upubliczniał a nie jeszcze komuś to daje do "obrobienia"

80% właścicieli serwisów ich stworzenie zleciło zewnętrznej firmie. Nie mają pojęcia o programowaniu, ani tym bardziej "o dorobieniu modułu statystyk" we własnym zakresie bądź za 0zł. Większość z nich pozycjonuje jednak serwisy i mają konta GA. Zamiast logować się za każdym razem do GA i klikać po poszczególnych statsach, tworzą u nas profil z tymi statystykami, które chcą i mają codziennie aktualne dane. 5 minut zajmuje utworzenie profilu i kosztuje 0zł.

Pozdrawiam,

Krzysztof.

@ Nie wymagamy podawania żadnych danych dostępowych do GA - szczegóły

To sorewicz za pomyłkę, ale tak, czy inaczej dane te są importowane do zewnętrznego serwisu.

@Przeraża mnie trochę Wasze podejście.

Czego się spodziewałeś - pieśni pochwalnych. Serwis ma taką, a nie inna funkcjonalność która dla osób zajmujących się pozycjonowaniem nie jest w zadzie potrzebna. Jeśli dwie strony będą wymagały od siebie statystyk na pewno się z tym uporają bez pośrednictwa twojej usługi.

Poza tym dużo osób w tej branży trzyma się od statystyk google daleko niczym od ognia - zresztą z wiadomych względów :P

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Witaj Krzysiek.

Mało ludzi tutaj utrzymuje się z szeroko rozumianej reklamy. Petycjonerzy są z natury nieufni - normalne jest rozumowanie: "ja mam dane 300 klientów ale swoich nie udostępnienie" jakby z nich nie wynikało, że jest tyluż gotowych jest zaufać. Patrząc ile ludzi tu podaje swoje dane (ponad 150 000): https://stat24.com/pl/ranking/?c=0〈=pl można powiedzieć, że rynek jest szeroki. (w stat24 nie każdy pokazuje liczby, ale łatwo je estymować z rankingu ogólnego).

Spotkasz się jeszcze z oporem materii wynikającym z ambicji pisania własnych statystyk i krytyki GA. Masz rację że otwartość w pokazywaniu danych sprzyja reklamodawcom, ale jak już pisałem tutaj większość chowa nie tylko swoje staty ale i strony (i nie ma się czemu dziwić ! :D ).

Dla mnie jedyny słaby punkt to kwestia zbudowania zaufania - w modelu biznesowym w którym jak widzę postanowiliście otworzyć się na świat łatwiej będzie zarobić niż na naszym podwórku.

W jaki sposób zamierzacie się utrzymać skoro narzędzie jest darmowe?

A co Cię to obchodzi?

Gdyby mnie nie obchodziło to bym nie pytał. Ciekaw jestem z czego mają zamiar je utrzymać.

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

Gdyby mnie nie obchodziło to bym nie pytał. Ciekaw jestem z czego mają zamiar je utrzymać.

ja też - ale myśłę, że to kwesta skali - przy odpowiednio dużej nawet nieinwazyjne reklamy pozwolą zarobić. Przy małej popularności nawet zawaleni 99% powierzchni reklamami niewiele da. Tak samo opcje premium działaja przy odpowiedniej skali ;) np.: 1 na 1000 użytkowników będzie płacił 3$/miesiąc niby nic ale przy 1000 000 stron da to już 3K$

Życzę więc chłopkom popularności wśród witryn .. a wtedy pieniądze się znajdą ;)

Na popularność mają niestety bardzo nikłe szanse z uwagi na to, że oferują wyjątkowo niszową funkcję. Druga sprawa to, że choć statystyki GA są bardzo dobre i za free dużo userów mimo wszystko nie chce z nich korzystać w obawie, że "google będzie wiedzieć za dużo" ich serwisach .

PS: Sam system jest interesujący - niestety nazwał bym go dla "hobbystów" ;)

c'est la vie

Niektórzy pewnie kiedyś myśleli że serwis gdzie ludzie bedą mogli spotykać sie online z kolegami z dawnych lat szkolnych to też bedzie niszowa witryna. ;)

Jak by tak wszystko było "oczywistą oczywistością" to po co było by żyć skoro przed startem można przewidzieć wynik.

c'est la vie

A zresztą na błedach też można sie wiele nauczyć, czyli nie mam aż tak odmiennego zdania jak Mion, za duzych szans nie widzę na rentowność ale widze sens w próbowaniu bo ja i Mion możemy nie mieć racji .

Wiec powodzenia życzę i milionów ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności