Skocz do zawartości

dotacje na e-biznes (tak zwane Dzialanie 8.1)

kangurrr

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko ze tworzenie spolki Z.O.O to jest dodatkowa komplikacja, dodatkowa ilosc roboty, dodatkowe osoby do zarzadu itd itp

akurat w kwestii zarządu - może być jednoosobowy i 100% Twojego udziału w Sp. Z O.O.

jedyny problem, to pełna (jawna) księgowość: żadna złotówka nie może wpłynąć lub wypłynąć ze spółki bez odpowiedniej dokumentacji. W mojej mieliśmy taki "well", że w momencie, kiedy nagle potrzebowaliśmy ponad 100k na poważny zakup, okazało się, że nie możemy podpisać umowy z kapitałem spółki w wysokości 50k i trzeba było wprowadzić do spółki dodatkowe fundusze (udokumentowane)... no i dodatkowa papierologia, zmiana KRSu, czas i... deal wziął ktoś inny, mimo, że kasę mieliśmy :<

osobiście nie polecam Sp. Z O.O. z kapitałem 5k, bo zobowiązanie spółki jest do wysokości kapitału i nie dostaniesz żadnego kredytu, problem z zakupem telefonów dla pracowników etc...

dymna.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności