Skocz do zawartości

linkowanie wew

ubaff

Rekomendowane odpowiedzi

To dość podstawowe pytanie o liniowaniu wewnętrznym

Czy jeżeli w sklepie czy w ogłoszeniach mamy konkretny produkt, który się ledwo indeksuje?

Czy jak do tego produktu dodam liki (podobne produkty) czy taki zabieg może osłabić ten produkt (czy ryzykuje większą szansą wyindeksowania)

Szkoła: angielski w Bydgoszczy to dobra inwestycja w siebie.

czyste ściany to antygraffiti

a czy w linkowaniu wewnętrznym jest tak że im mniej linków (na danej podstronie) tym te linki mają większą moc ?

jeżeli tak to ile linków wew na danej podstronie aby nie przegiąć

Czym wiecej linków wewnetrznych tym ta moc sie rozklada :D

ile linkow ? tego nie mozna okreslic, zalezy od mocy domeny.

To dość podstawowe pytanie o liniowaniu wewnętrznym

Czy jeżeli w sklepie czy w ogłoszeniach mamy konkretny produkt, który się ledwo indeksuje?

Czy jak do tego produktu dodam liki (podobne produkty) czy taki zabieg może osłabić ten produkt (czy ryzykuje większą szansą wyindeksowania)

jeżeli ten słabozaindeksowany produkt będzie podlinkowany z innych jako podobny to bilans ogólny będzie korzystny.

Pamietaj jednak, że linkowanie wew. to tylko rozkładanie i wzmacnianie w odpowiedni sposób mocy która przyszła "z zewnątrz" ! Bez niej nic nie da optymalizacja linkowania

jeżeli ten słabozaindeksowany produkt będzie podlinkowany z innych jako podobny to bilans ogólny będzie korzystny.

witam mrtn

Czy produkt majonez Babuni i przepis gdzie się wykorzystuje majonez (łowicz) (sałatka z kurczaka z majonezem)

linkując miedzy tymi stronami będzie ok?

szukam odpowiedzi na ile te strony muszą być podobne aby linkowanie było jak najbardziej skuteczne

czy lepiej zamiast przepisu na kurczaka lepiej zamieścić przepis na majonez :D

Podobieństwo stron ma zdecydowanie mniejsze znaczenie jeżeli chodzi o samą "moc" podstrony.

Podobieństwo może mieć znaczenie jedynie w wynikach wyszukiwania i przełożeniu na pozycję, ale to już nieco inny temat.

Tak czy inaczej po prostu linkuj i jak masz możliwość to zrób i przepis na majonez i przepis na sałatkę z kurczaka z majonezem :D

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Ok, przepraszam - to było moje zwyczajne lenistwo, że go nie rozwinąłem od razu.

Jeżeli chodzi o ten "drugi" temat to jest kwestia tematyczności.

Takie samo zastosowanie jest w linkowaniu wewnętrznym jeżeli chodzi o anchor tekst - przynajmniej moje strony dają mi takie wnioski.

Tutaj masz więcej o tematyczności:

https://www.gniotek.com/tematycznosc-linkow-w-seo/

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=77824

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=88304

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

nie wiem co myśleć o tematycznym linkowaniu wewnętrznym ...

a z innej beczki

czy taki wewnętrzny swl czy ma negatywny odzew?

rotacja linków w sitemaps

rotacja linków odsyłających do innych produktów i artykułów na stronie produktu ?

wszystkie gwiazdy na niebie mówią że nie ale czy nie lepiej mieć stałe linki wewnętrzne ?

w sitemaps? a to w jakim celu - tego nie rozumiem, ale

powiem Ci że mój katalog prawdopodobnie dostał filtr na główną za rotacyjne podkategorie.

Nie jestem tego stuprocentowo pewny, ale na to mi wyglądało. Innych doświadczeń z rotacją na większej powierzchni strony nie mam.

Na swoich stronach mam 90% stałych linków wewnętrznych, te pozostałe 10% to traktuję linki uciekające na kolejną strone(page) czy coś takiego.

Mhm... tęskniłem?

Ja stosuje dwie zasady żeby mieć zaindexowane wszyskie strony

- im wiecej linków zewnątrz na jedną stronę tym lepiej

- im wiecej linków wewnątz na jedną stronę tym lepiej

Xann chesz powiedzieć , że czymś dobrym jest linkowanie do stron trzecich? Zawsze uważałem, że trzeba linkowanie wychodzące ograniczać do minimum.

Teraz doczytałem, że w celach indeksacji.

w sitemaps? a to w jakim celu - tego nie rozumiem, ale

czy nie jest tak że wpisy z końca sitemaps mają największy problem z indeksowaniem a te z początku bez problemu ?

filtr na główną za rotacyjne podkategorie.

a jak ta rotacja wyglądała ? kolejność kategorii się zmieniała czy kategorie się pokazywały i znikały ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności