Skocz do zawartości

linkowanie wew

ubaff

Rekomendowane odpowiedzi

Ja stosuje dwie zasady żeby mieć zaindexowane wszyskie strony

- im wiecej linków zewnątrz na jedną stronę tym lepiej

- im wiecej linków wewnątz na jedną stronę tym lepiej

ile linków wew. na dana podstronę tak żeby nie przesadzić?

wiem wiem zależy od mocy domeny, strony itp..

ale dla nowych stron w pierwszym roku działania ?

Szkoła: angielski w Bydgoszczy to dobra inwestycja w siebie.

czyste ściany to antygraffiti

czy nie jest tak że wpisy z końca sitemaps mają największy problem z indeksowaniem a te z początku bez problemu ?

ubaff, jeżeli chodzi o wpisy z sitemapy nic takiego nie zauważyłem. Mapa jest leciana od początku do końca, jedyne co mnie zawsze zastanawiało to priorytet (jaki można ustawić np. w wordpressowej sitemapie) podstron. Im wyższy tym strona wyżej, ale u mnie większość z sitemapy wchodzi, a mam strony nawet po kilka tysięcy podstron.

a jak ta rotacja wyglądała ? kolejność kategorii się zmieniała czy kategorie się pokazywały i znikały ?

Rotacja to nie pojawianie się i znikanie tylko stała podmiana linków do różnych kategorii.

Czyli miałem stale na stronie głównej około 25 linków do podkategorii i za każdym odświetleniem pojawiały się inne.

ile linków wew. na dana podstronę tak żeby nie przesadzić?

ale dla nowych stron w pierwszym roku działania ?

Możesz dać linki ze wszystkich podstron i będzie ok.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

a jak ta rotacja wyglądała ? kolejność kategorii się zmieniała czy kategorie się pokazywały i znikały ?

Rotacja to nie pojawianie się i znikanie tylko stała podmiana linków do różnych kategorii.

Czyli miałem stale na stronie głównej około 25 linków do podkategorii i za każdym odświetleniem pojawiały się inne.

Jak na takie rozwiązanie patrzy googiel?

aniec2, nagrodził mnie filtrem jedynie na domenę główną.

Teraz zmieniłem na stałe i mam wrażenie, że wraca do normy.

ubaff, nie każda podstrona zasługuje na to by do niej linkować z głównej.

Przykładem może być podstrona kategorii - na większości blogów czy stron ma ona linka z domeny głównej i z całej reszty.

Tak samo polecam linkować najważniejsze teksty czy tagi.

Złotego środka tutaj nie ma i nikt nie jest w stanie go wymyślić, chyba że dasz adres i wykonamy mały audyt ;)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

ubaff, nie każda podstrona zasługuje na to by do niej linkować z głównej.

ja swoje rozważania co do linkowania wew poświęcam linkowaniu między podstronami

jeżeli chodzi o stronę główną to myślę ze dużo będzie jeżeli dla nowej strony albo i rocznej podepnę 60 linków

Szkoła: angielski w Bydgoszczy to dobra inwestycja w siebie.

czyste ściany to antygraffiti

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności