Skocz do zawartości

w filtrze dwa lata to już chyba przesada

static

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

posiadam pewien serwis, swojego czasu był całkiem spory ( PR4 i ok 10.000 unikalnych osób dziennie), jednak od blisko dwóch lat nie mogę zyskać oglądalności większej niż 100 osób dziennie (a wyszukiwarka stanowi zaledwie 15% ). Strona na początku tego roku dostała PR2 toteż pomyślałem, że era filtra się skończyła, jednak nie przełożyło się to na wzrost oglądalności. Tyle tytułem wstępu :D .

Pomijając systemy wymiany linków stałych z których kiedyś korzystałem myślę, że poważnym błędem mogła okazać się kilkukrotna zmiana linków w serwisie bez żadnego przekierowania. Linki na początku index.php?co=show&id=XXX zamieniłem na /s/XXX/nazwa/, a te z kolei na XXX,s.html

Jako, że serwis był całkiem spory, w sieci zostały umieszczone setki linków prowadzących do strony, jednak żaden z powyższych obecnie nie działa. Pierwszy link przekierowuje na stronę główną, pozostałe dają błąd 404. Stanowi to obecnie ok 80% wejść. Pytanie: Jak to poprawić? Obecne id plików w bazie nie zgadza się z tymi co było kilka lat temu. Serwis powstał zupełnie od nowa jednak dalej dźwiga błędy popełnione wcześniej.

Najlepsze okazje i aktualne promocje w całej Polsce.

Jesteś pewien, że usunąłeś przyczynę filtra ze strony?

Takie rzeczy jak sporo nietematycznych linków, zduplikowana lub przeoptymalizowana treśc mogą być przyczyną filtra. Jeśli tego nie usuniesz to filtr bedzie wieczny. Podaj lepiej adres to moze da rade coś więcej powiedzieć.

Dziękuję za odpowiedź.

Nie wiem co mogło być przyczyną filtra. Z początku myślałem, że systemy wymiany linków - usunąłem, dalej, wszystkie stare linki prowadziły do strony index - część linków przekierowałem na 404.

Pytanie, czy lepiej przekierować linki na 404, czy utworzyć dodatkową podstronę gdzie link w postaci /jakas-nazwa-czegos,s.html przekieruje na stronę z wyszukiwarką, gdzie pokaże wyniki wyszukiwania dla frazy "jakas nazwa czegos".

Stronę próbowałem pozycjonować z pierwszemiejsce.pl - bezskutecznie.

Adres strony to polew.pl

Najlepsze okazje i aktualne promocje w całej Polsce.

1/ czy wyslales reinclusion request?

2/ zamiast 404 daj na wszystkie nieistniejące strony do których prowadzą linki 301 do głównej, ew. kategorii do których należały linkowane strony.

3/ spróbuj pozyskać trochę dobrych linków. może być tak, że masz śmieciowy link profile i to Cię blokuje.

4/ wszystkie tytuły są praktycznie takie same.

BTW. na tej stronie nie ma zbyt wiele treści, więc ogólnie ciężko walczyć

polish suicide flew 48 successful missions

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności