Skocz do zawartości

Doorway - ban

pietrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wczoraj otrzymałem komunikat od Google, ze na mojej witrynie znaleziono 3 podstrony, które zostały uznane za Doorway.

Jednak na tych 3 podstronach są zupełnie inne teksty( jak na wszystkich praktycznie podstronach), nie ma żadnych przekierowań, żadnych skryptów przekierowujących na inną witryne itp. Google napisał ze te 3 podstrony zostaną wkrótce zbanowane na conajmniej 30 dni. Dziś się okazało, że Google zbanował całą domene.

Na jakiej podstawie mogli stwierdzić, że to Doorway, skoro brak jakichkolwiech przekierowań itp. (no chyba, że ja żle rozumiem Doorway).

I druga kwestia, czy ktoś wie jak najszybciej można przywrócić strone do wyników wyszukiwania? Jest może jakiś telefon gdzie można porozmawiać z Google?(wątpie ale pytam). Nie ukrywam, że ta strona przynosiła 50% dochodów i nagle ban.

Pozdrawiam

Dzięki za pomoc.

Zadzwoń do Polskiego oddziału niech podadzą ci numer do doliny do odpowiedniego działu bo się nasłuchasz "Ody do radości"

Próbowałem...

Zgłoś do googla "Postanowienie poprawy" i NIE dawaj mi +

Szybka Naprawa błędów WordPress - od ręki i profesjonalnie. 

Po co wiki skoro Google tłumaczy:

Strony przejściowe

Strony przejściowe to zazwyczaj duże zestawy stron niskiej jakości, przy czym każda strona jest zoptymalizowana pod kątem określonego słowa kluczowego lub wyrażenia. Często są one są tworzone w celu osiągania pozycji dla określonego wyrażenia, a następnie kierowania użytkowników do docelowej lokalizacji.

Niezależnie od tego, czy funkcjonują w wielu domenach, czy tylko w jednej, strony przejściowe zwykle irytują użytkowników i stanowią naruszenie naszych wskazówek dla webmasterów.

... źródło

Pozdrawiam :)

Masz stronę A i zależy Ci żeby była w TOP3 na 20 haseł - od 01 do 20 - więc robisz 19 stron od B do U przy czym:

A pozycjonujesz na hasło 01

B pozycjonujesz na hasło 02

C pozycjonujesz na hasło 03

D pozycjonujesz na hasło 04

E pozycjonujesz na hasło 05

F pozycjonujesz na hasło 06

................... itd. .................

U pozycjonujesz na hasło 20

A każda z nich prowadzi daje przekierowanie do A np. dzięki meta refresh ... więc wchodząc na strony od B do U tak czy siak przeniesie Cie do A :)

Pozdrawiam B)

tu jest najlepszy przykład, jak pozytywnie pozycjonować strony ;) przy czym odnosić porządny skutek

jak dla mnie, poproś o ponowne rozpatrzenie strony (tylko pozbądź się elementów, jakie mogły się przyczynić do bana) czyli doorway ;]

WIARA CZYNI CUDA! DETERMINACJA POMAGA! A CO PRZENOSI GÓRY? MIŁOŚĆ!

Wypromuj stronę w GOOGLE! Tylko jak to zrobić? Wystarczy dobry podwykonawca!

ja nic z tego nie rozumiem.

Kilka lat temu doorway to była strona, która ukrywała przekierowanie (np. przez zaciemnianie java script) to jak można nazwać jakąś stronę, która przekierowuje jawnie przez meta refresh doorwayem?

To juź meta refresh nie wolno dawać? :/

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności