Skocz do zawartości

Czy 24" to może być za dużo ?

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@dMien - dziekuje

z ciekawostek jakie znalazlem o moim nowym monitorze M2362D-PZ to podobno potrafi odtwarzac filmy z USB

https://www.avforums.com/forums/lg-owners-f...lay-videos.html

podobno mozna cos takiego odblokowac w trybie serwisowym

Problem z bijącą bielą usuniesz bardzo łatwo na przykład dzięki rozszerzeniu Stylish.
Nie lepiej ustawić sobie ciemniejsze tło w ustawieniach systemowych (dla wszystkich programów)? :)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Tak to jest pisać bez wcześniejszego sprawdzenia :)

FF ma w nosie ustawienia systemowe, ale jest jeszcze jedna możliwość ustawienia tła dla nowych kart

zrzut1056x.th.png

@zgred - tutaj masz opis jak włączyć ukrytą opcję w postaci odtwarzanie divX w telewizorze

https://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=19680

wystarczy posiadać np. nokia N51

Poproszę o zamknięcie wątku

Maximus Marius jeżeli bedziesz pracował w rozdzielczość 1920x1080 (a chyba innego wyboru rozdzielczości to raczej nie ma) to mogłeś kupic jedak 24" Czy czcionki nie masz mniejsze w porównaniu z poprzednim monitorem?

Ja niedawno przesiadłem sie z 17"CRT na 24"LCD

https://www.iiyama.com/pl_PL/Product/category/2/product/162

i mógł by być jeszcze większy ;) Tylko że ja jak coś otworze to przewaznie już tego nie gaszę i chyba każdą rozdzielczość bym zapchał w kilka minut ;)

.

mam dokładnie ten sam rozstaw pikseli ;) to był główny argument za tym aby nie brać 22" bo piksele są tam mniejsze niż na monitorze 17" który do tej pory miałem

Jedyna wada jaką widzę na ta chwilę to taka ze tanie monitory nie mają matrycy PVA ;) ale nie można mieć wszystkiego zresztą zalety PVA widać tylko jak się odchodzi od biurka

Tylko że ja jak coś otworze to przewaznie już tego nie gaszę

skąd ja to znam :)

ja natomiast polecam BenQ 24 cale FullHD G2420HDBL LED. Korzystam z niego jakiś już czas i nie zauważyłem jak dotąd jakichkolwiek wad, i do roboty, i do grania i do filmów lux. Bez zbędnych pierdół, ma co trzeba. I bardzo energooszczędny. A cena jednak zachęcająca!

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• 4 tygodnie później...

Tylko zwródzcie uwagę że obecnie wszystkie monitory (za wyjatkiem kilku profesjonanlych modeli) zaczynające się od 22" i większe mają taką samą rozdzielczość. Producenci klepią format Full HD i nie dają nam mozliwości wyboru rozdzielczości, a co za tym idzie powierzchni do pracy. Wybierając wielkość monitora to tak naprawde wybieramy jaką chcemy mieć wielką czcionkę :)

.

Jak widać na zrzucie ekranu który zamieściłem, wiem gdzie to znaleźć :)

Problem w tym że nie działa tak jak powinno. Może tylko w mojej wersji FF?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności