Skocz do zawartości

Linki zwrotne do katalogów

protus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ponad rok temu stworzyłem sobie stronkę, która się dosyć rozwinęła, na chwilę obecną ma spore staty. Jej promowanie w sieci rozpocząłem od kilku linków na zapleczu, potem zająłem się katalogowaniem (również dodawaniem stron do katalogów wymagających linka zwrotnego), wymieniałem się też linkami ze stronami powiązanymi tematycznie. Teraz sytuacja wygląda tak, że linków wychodzących na stronie mam koło 20 co jest dla mnie dość dużą liczbą. Teraz mam pytanie...

Czy nie lepiej byłoby mieć te linki wychodzące do katalogów na jakiejś osobnej podstronie przeznaczonej wyłącznie do takich linków (dać tylko link ze strony głównej do podstrony o nazwie np. "katalogi.html") czy lepiej niech pozostanie to w takiej postaci jak jest obecnie? Czy Google lepiej zareaguje widząc te powiedzmy 20 linków wychodzących ze strony głównej czy zmniejszyć ich liczbę na głównej a dać je właśnie na tej specjalnie stworzonej podstronie?

Pytam się bo na stronie mi bardzo zależy gdyż na tą chwilę ma topowe pozycje na oblegane frazy a nie chcę czegoś zepsuć z głupoty... Na mój rozum taka podstrona z linkami zwrotnymi do katalogów może być prędzej uznana za farmę linków niż strona główna z 20 linkami wychodzącymi. Chyba żeby tą podstronę dodatkowo obłożyć jakimś tekstem unikalnym np. o pozytywnych aspektach katalogowania i w ten tekst wmieszać właśnie linki do katalogów.

A swoją drogą widziałem sporo stron, które właśnie na podstronie mają wszystkie linki bez żadnej dodatkowej treści, po prostu kilkadziesiąt linków zwrotnych do katalogów i utrzymują bardzo dobre pozycje...

Czekam na Wasze opinie.

Wywalić wszystkie linki zwrotne do katalogów i omijać te, gdzie jest taki link wymagany ;)

Jest dużo takich, nawet płatnych, gdzie mozna dodać stronę, za link ze strony głównej do katalogu dostajesz zazwyczaj link z niezaindeksowanej pierdzisetnej podstrony.

Może zrobić podstronę na linki, ale i to może być negatywnie odebrane przez moda G, są to tylko ludzie ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności