Skocz do zawartości

co o tym myślicie

aleksander.chmielewski

Rekomendowane odpowiedzi

Pozycjonowana strona jest od końca stycznia a już od 2tygodni zauważyłem znaczną poprawę pozycji strony głównej (POD TITLE) TOP10 (mała konkurencja 100k-350k wyszukań)

- wszystko wykonywane ręcznie

strona dodana, może do 35 WordPressów na innym IP (jeszcze nie dopalane - ręczne nie swl!!)

strona dodana do 100 "może więcej" katalogów *bardzo wysoki PR - katalogi SEO itp

w drodze są kolejne akceptacje, które są w tygodniu akceptowane po 30-40 sztuk

brak wymiany linków oraz kupowanych (na razie)

strona pozycjonowana głównie na frazę (pozycjonowanie stron miasta z mojej okolicy)

podstrony (również wysokie pozycje na METATAGI - TOP10)

pozycjonowane podstrony są pod frazy typu ( ręczne katalogowanie stron, tworzenie stron nazwa miasta, artykuły presell page, pisanie artykułów, itp w sumie zrobione jest pod longtail (frazy typu artykuły teksty ipt) - dla pozycjonerów, chyba wiadomo o co chodzi )

jednak, patrząc na frazy ( na te frazy, będziemy mieli zamiar się skupić za ok. 1 miesiąca )

- pozycjonowanie stron

- optymalizacja stron

- katalogowanie stron

( myślicie, że ręcznie bez zaplecza da się wybić na TOP10 ) ?? ;)

analizowałem niejednokrotnie ciężkie frazy, muszę powiedzieć (że można je wypozycjonować bez zaplecza)

jednak, to pytanie kieruje do pozycjonerów

jest dużo technik, pozyskiwania linków - dlatego zadaje to pytanie *co o tym myślicie (chcę wymienić się z Wami swoimi spostrzeżeniami)

"moja opinia, jest taka : Tak, da się wypozycjonować taką frazę jak : pozycjonowanie stron, optymalizacja stron, katalogowanie stron bez zaplecza oraz z dość niskim wkładem w pracę ;) - wykup usług"

pewnie zapytacie się czemu, odpowiedź jest całkiem prosta

(ludzie piszą o ręcznym pozycjonowaniu? a dopalają swl i innymi sposobami, co na długą metę na pewno nie przynosi porządnych efektów albo tworzą zaplecza, które potem są dodane jedynie do wyszukiwarki a nie są wcale katalogowane ani nic nie robione by podnieść ich backlink) liczą jedynie, że strona otrzyma wysoki PR za same meta (co często się zdarza na samym początku)

zaplecza w większości osób, które się nimi posługują (nie mają wartości)

do tego liczne dodawarki (*niby dodają, jednak efekt jaki jest widoczny dodania ręcznie 150 katalogów a 250 katalogów publikerem "program, przyzwoity za taką cenę" - jest JAK duże "O" a małe "o". Być może wielu z was się z tymi nie zgodzi, jednak mam prawo wyrazić swoje opinię

odnośnie pozycjonowania "raczej wyjściowego założenia"

myślę, że dodanie 150 artykułów na frazę stron (potem dopaleniu ich ręcznie)

po 50 artykułów na katalogowanie, pozycjonowanie, optymalizacja a następnie po 75 na pozycjonowanie stron, katalogowanie stron, optymalizacja stron (wszystkie frazy jak "katalogowanie stron" oddzielne IP) (oczywiście wszystkie artykuły dopalane ręcznie) własnym przepisem, który stosuje i co kolejne projekty poprawiam *35 moich własnych katalogów, MIN. PR3

oraz wpis do ok 900 (wartościowych katalogów) oczywiście też ręcznie

następnie pozyskanie linków (fora, strony związane z tymi promowaniem firm, strony opisujące porady seo) mowa tutaj o umieszczaniu komentarzy a w nich link do strony

+ zakup linków (15 stron po 5 na frazę / 9 msc od PR3-5 maks 8 wychodzących) :: ceny linków z allegro są bardzo obiecujące "już za 40-50 zł można zakupić link na PR4 na okres 9 msc"

wydatek ok 750,00 PLN linki 15 sztuk, 1050,00 PLN artykuły stawka 2 PLN od 1-ego, 540,00 PLN katalogowanie ręczne, preclowanie 393,75

dopalenie ręczne artykułów wychodzi 10106,00 PLN, prace twórcze (pozostałe techniki) 500,00 PLN

całość wychodzi 13 tysięcy, zaś licząc 100 stron każda w cenie min. 25 PLN ok 10 podstron ( 2500, serwery przydało by się 2-3 maks na 1 ip, ok 33 serwerów wartość ok 75 PLN rok już kolejne 2475) do tego należy sobie dodać pozostałe usługi jak preclowanie, katalogowanie, oraz (PODLINKOWANIE ZAPLECZA) 1 strona myślę aby była dobrze podlinkowana"by uzyskać PR to wydatek 30-40 pln, zakup domen ok 12 PLN od jednej liczyć 1200,00 PLN + 4000 pln za linkowanie zaplecza

patrząc na wydatki za zaplecze 4000 podlinkowanie 100 domen + 1200 domeny (nie wliczając odnowienia) + 2500 serwery + 2500 na same strony www *wydatek 10200 (bez kwoty za odnowienie, za utrzymanie czyli dodawanie artykułów, oraz preclowanie i katalogowanie i inne metody).

wydatek OLBRZYMI, jednak CZAS jaki musielibyśmy przy tym spędzać (czyli instalacja każdej ze strony, oraz dodawanie artykułów zajeło by nam sporo czasu)

należy pamiętać, że o zaplecze trzeba dbać (dodawać nowe artykuły co też kosztuje tak samo jak i linkowaniem jego)

patrząc na osoby, wypisujące (że do wypozycjonowania frazy kredyty, potrzeba 150 stron zapleczowych są w błędzie) akurat w tym roku, ukończyłem pozycjonowanie na tę frazę (oczywiście użyliśmy stron zapleczowych - no ale po to one są). Jednak użyliśmy tylko (muszę powiedzieć to z zawiedzeniem dla większości przekonanych), że umieściliśmy zaledwie 25 linków pod frazę kredyty (15 i pośrednie) dobry kredyt, szybki kredyt, latwy kredyt, niskoprocentowy kredyt itp) wszystkie na inne IP (min. PR1 strony - linkowane)

że nie trzeba posiadać dziesiątki stron dbać o nie i wydawać krocie na ich utrzymanie (można sprzedawać linki, ale strona musi mieć wartość - a policzyć ile kosztuje utrzymanie 1 strony i podniesienie jej PR?)

po tym wszystkim :) uzyskamy TOP10 "mocną"

dodaję, że planuję dopalić stronę linkami na stronach zapleczowych (jeśli, było by ciężko - o czym na pewno, poinformuję Państwa za ok 4 msc, wtedy już będziemy na etapie 3 miesięcy pozycjonowania tych fraz)

Ja rozumiem wszystkich, ze takie zaplecze jest oplacalne (jednak bardziej osobom, które zajmują się pozycjonowaniem zawodowo czy nie tak?)

Wróćmy jednak do zapytania *czy na frazy

pozycjonowanie stron

optymalizacja stron

katalogowanie stron

nie trzeba zaplecza :)?

dzięki za informację oraz wasze negatywne i pozytywne opinię

- miło będzie przeczytać wskazówki, które w większości przypadkach podawane są (negatywnie) "chodź zawsze analizowałem, Państwa opinię na forum", jestem tu nowych surferem (chodź, niejednokrotnie korzystam z forum w pozyskiwaniu klientów, oraz uzyskiwaniu odpowiedzi)

WIARA CZYNI CUDA! DETERMINACJA POMAGA! A CO PRZENOSI GÓRY? MIŁOŚĆ!

Wypromuj stronę w GOOGLE! Tylko jak to zrobić? Wystarczy dobry podwykonawca!

Zapałkami mozesz rozpalic drewno w kominku i miec cieplo w domu ale po co skoro przeciez mozemy rozpalac same zapalki. Bedzie ten sam efekt? chyba nie

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności