Skocz do zawartości

Katalo stron redDIR

redgda

Rekomendowane odpowiedzi

Brakuje mi kategorii RPG ew. chociaż Fantasy - jak możesz to ją dodaj :blink:

pozatym całkiem ładny

81225[/snapback]

Dodalem komputery/gry/rpg, czy to odp kategoria?

Pozatym wyszla na jaw pewna literowka, przez co pare wpisow dodalo sie bez opisow, ale poprawie to recznie - teraz powinno juz byc ok.

Dodalem komputery/gry/rpg, czy to odp kategoria?

Myślę że nie. Fantasy i RPG to nie tylko jakieś nędzne gierki na kompa ale głównie książki, sesje RPG itp...

Zapodaj "Fantasy" w "Kultura i Sztuka".

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

jedna uwaga:

w trakcie dodawania wypełniam opis strony, natomiast w katalogu pojawił się opis wzięty z description ?? lekki bezsens, w takim razie po co wypełnianie opisu ??

wyprzedaż domen. domeny od 300 pln

idziesz na zakupy i po kody rabatowe czy wybierasz gotowanie w domu i potrzebujesz dobry przepis ? ;)

jedna uwaga:

w trakcie dodawania wypełniam opis strony, natomiast w katalogu pojawił się opis wzięty z description  ?? lekki bezsens, w takim razie po co wypełnianie opisu ??

81236[/snapback]

Napisalem wyzej ze wkradla sie literowka i wogole skrypt nie dodawal opisu.

Wstawilem go recznie z descr.

Wyslij mi pw to poprawie na taki jak wpisales.

Dodałem kilka linków i czekam spokojnie na akceptację :blink:

Co do sugestii i opinii to zastanawia mnie zliczanie stron w danej Kategorii.

np: pokazuje Internet (8) po wejściu do środka mam kilka podkategorii a w nich:

Fora dyskusyjne (2) Hosting (1) Katalogi stron (1) inne mają (0)

nie wiem jak liczyć to nie wyjdzie 8 ??

przy okazji - nie dziala mi powiadamianie mailem o dodaniu nowych linkow- moze ktos wie czy do dzialania funkcji mail w php jest potrzebny skonfigurowany sendmail na serwerze?

81222[/snapback]

Do wysyłania maila na serwerze wystarczy poprawnie skonfigurowany PHP, sendmail lub jakiś inny moduł do wysyłania maili jest niezbędny przy wysyłaniu maili z nagłówkami.

Zrób sobie plik php-info.php z zawartością:

<?php
phpinfo();
?>

wrzuć na serwer i po odpaleniu - zobaczysz jak masz skonfigurowany PHP oraz jakie parametry masz włączone.

Jak wszystko masz poprawnie skonfigurowane to napisz tutaj część kodu, która odpowiada za wysłanie maili i zobaczymy dlaczego nie wysyła :)

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Fora dyskusyjne (2) Hosting (1) Katalogi stron (1) inne mają (0)

nie wiem jak liczyć to nie wyjdzie 8 ??

To przecież proste:

1 i 0 to 10.

10 razy 1 to też 10.

10 minus 2 to jakby nie patrzeć 8 :blink:

A tak poważnie, to ja widze 7 stron:

Fora dyskusyjne (2)

Hosting (1)

Katalogi stron (2)

Komunikatory (0)

Projektowanie stron (0)

Strony prywatne (1)

Wyszukiwarki (0)

plus jedna w głównej kategori ...

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

ad1. linki dodane

ad2. katalog nie jest mojego autorstwa - na podstawie php link directory ale to zliczanie juz mam na liscie todo :blink:

wg mnie zliczane sa podkategorie i wpisy w danej kategori (bez zagniezdzania).

ad3. wyglada na to ze to u mnie cos nie tak - w phpinfo po wyszukaniu 'mail' mam tylko zmienna sendmail_from i cala mase od sendmaila, jaki modul za to odpowiada lub gdzie mam szukac dalej?

Dzięki za dodanie stron :blink:

ad3. wyglada na to ze to u mnie cos nie tak - w phpinfo po wyszukaniu 'mail' mam tylko zmienna sendmail_from i cala mase od sendmaila, jaki modul za to odpowiada lub gdzie mam szukac dalej?

81289[/snapback]

Co do parametrów to w przypadku serwera na Linux lub Unix ważny jest sendmail_path.

Konfiguracja php opiera się o wpisy w php.ini, przykład:

[mail function]
SMTP = www.serwersmtp.pl;nie ma znaczenia
sendmail_from = adres@serwer.pl;nie ma znaczenia
sendmail_path =; domyślnie sendmail -t -i

Pierwsze dwie opcje nie mają żadnego znaczenia, ponieważ używane są wyłacznie w Windows a domyślam się, że nie stoi strona na Windows :)

Trzecia, czyli ścieżka do programu pocztowego jest standardowo - sendmail_path, a PHP domyślnie korzysta z programu sendmail (sendmail -t -i). Jeżeli masz inny program pocztowy na serwerze wtedy musisz wpisać tutaj nazwę programu ze ścieżką i ewentualnymi parametrami wywołania go. Jeżeli masz to ustawione to coś widocznie jest nie tak z kodem php do wysyłania maili.

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Dzieki wpisy dodałem

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności