Skocz do zawartości

Książki o ekonomii, przesiębiorczości itp.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie polecicie książki o tematyce ekonomicznej i o przedsiębiorczości? Chcę się nieco doedukować poza szkołą i przygotować do konkursów, które będą pod koniec bieżącego roku.

Aktualnie jestem w 2 klasie technikum ekonomicznego o specjalizacji bankowość. Z 'książek', które przydadzą mi się to mam "Mikroekonomia" i "Makroekonomia" p. T. Buczyńskiej. Zaznaczam, że nie chcę książek/podręczników akademickich, bo mogę mieć problem ze zrozumieniem materiału.

Mój budżet to ~100zł (ale żeby było parę książek). Czekam na propozycje. :)

Mikro i Makro - Beck - podstawa :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mikro i Makro - Beck - podstawa :)

Jak już to Begg :D Mikro jest też ciekawa Tomasza Zalegi, makro jego nie wiem czy jest.

A poza mikro i makro to moge Ci polecic "Zarzadzanie. Teoria i Praktyka" Koźmińskiego tzw "MegaHit" :) Bardzo fajna książka, przyjemnie się ją czyta i bardzo poszerza poglady, na prawde warto.

Tylko się nie przeraź bo ma prawie 800stron

edit: Megahita kupilem na allegro za 45zł w twardej okładce i jak nowa.

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

Mogę polecić:

"Podstawy ekonomii", Autor: R. Milewski, E. Kwiatkowski, Wydawnictwo: PWN, Wydanie III (stron: 554) Cena około 50zł

Ale nie wiem czy będzie się nadawać do technikum :|

Sprawdź sobie spis treści i wtedy się dowiesz czy Ci odpowiada :)

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Jesli chcesz się doedukować nie tylko na konkurs czy do szkoły to poczytaj też o psychologii. W zarządzaniu, marketingu to jest na prawdę bardzo przydatna sprawa. Ja jestem na studiach menadzerskich i na poczatku jak zobaczylem ze mam psychologie to moja pierwsza reakcja byla "eee a co ja na pedagogice jestem...?" Po pierwszych zajeciach sie przekonałem że to jest bardzo interesujące i na prawdę przydatne w skutecznym marketingu. O psychologii to najbardziej warto przeczytać książkę Zimbarda. Jest gigantyczna (ok 1000 albo 1400 stron, nie pamietam) ale warto. Po przeczytaniu wydawało mi się, że dużo to nie wniosło do mojego marketingu ale dziwnym trafem zacząłem wpadać na mnóstwo bardzo ciekawych pomysłów. Żeby wiedzieć jak działać musisz poznać jak działa organizm ludzki.

Nie wiem czy ta książka jest jeszcze w sprzedaży w ogóle. Jeśli jesteś nią zainteresowany to napisz mi na PW swojego maila to Ci we wtorek wyślę ebooka.

Przedstaw swój Pomysł na biznes i pozyskaj inwestora

PIT online bardziej przyjazny niż e-deklaracje

Szukam inwestora, żeby zrealizować swoje pomysły na biznes

NBPortal.pl - NBPortal - Wiedza - portal edukacyjny NBP; co to jest makroekonomia, jak działa giełda, co odróżnia akcje i obligacje, co robi bank centralny, jak obliczyć pkb, wybrać opłacalny kredyt, zrealizować inwestycje, na czym polega wzrost gospodarczy... O tym wszystkim na stronach NBPortal.pl

Wszystkie kursy na stronie są za free. Po ukończeniu dostajesz certyfikat.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Skoro mamy psychologię zarządzania, to nie można nie docenić samej psychologii na studiach zarządzanie, marketing, ekonomia itp;)

Ostatnio czytałam bardzo przyjemną książkę praktyka, który poprzez inteligencje emocjonalną osiągnął sukces w biznesie...Takich książek nie brakuje w dziale psychologia...

To nie jest tylko dział, w którym jest mowa:

Jaka jest kobieta, jaki jest mężczyzna, jak wychować dzieci...

Zauważmy, że jeśli rozmawiamy z klientem, nawet przez neta to ma dla nas znaczenie, jak do Nas mówi. Jeśli jest nieprzyjemny, a oferuje wysoką stawkę, to i tak wybierzemy tego, z którym potrafimy się kontaktować w przyjemny sposób, ale płaci trochę mniej...Po prostu warunki współpracy są bardzo ważne, nie tylko korzystna stawka i terminowe przelewy.

mikro i makro begga to podstawa przy olimpiadach ekonomicznych, sam sie z nich uczylem, niemniej minelo juz sporo czasu i pojawilo sie wiele nowych pozycji. znam sporo po angielsku (i nawet mam na sprzedaz), ale raz ze kosztuja ok 30 funtow, a dwa nie wiem jak stoisz z angielskim ;)

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności