Skocz do zawartości

"Serwery różne w bloku C"

Sezuza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. To jest coś, co jest aksjomatem dla wielu - jak mamy kilka serwerów, ich IP muszą być "różne w bloku C". Pisano o tym np. w ksiażce "Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW", pisano na forum, często zalecając taki właśnie podział IP, jako optymalny pod SEO

Ostatnio jednak czytałem, że to, co się przyjmuje za różne w bloku C, czyli różne liczby CCC w

AAA.BBB.CCC.DDD

tak naprawdę tym nie są, bo blok C to zakres IP B). jest tych zakresów 4, Polska mieści się chyba w 4

W związku z tym pytanie: jak to jest?

Bo mogę przenieść swoje serwery na resellera, gdzie będę miał rózne IP, ale z kolejnymi członami DDD. teraz mam rózne "w bloku C", czyli np 111.222.333.444, 111.222.334.444 ,,,

Czyli - wg tego, co mówi większość stracę.

Ale wg tych chyba dwóch postów na PiO, które znalazłem kiedyś - nie stracę.

Jak to jest wg was?

Sprawa IP nigdy nie będzie rozwiązana. Ja różnicuję IP tylko do SWLi, a dobre zaplecze mam na 1 max 2 IP. Nie przejmowałbym się różnicowaniem IP.

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności