Skocz do zawartości

Popularyzacja katalogu i wiecej informacji dla nas

Gość Anonymous

Czy jesteś za tym aby na czas badania gemius włączyć linki wyjściowe z webwweb przez proxy po to aby mógł trafić na listę katalogów rankign.pl?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za tym aby na czas badania gemius włączyć linki wyjściowe z webwweb przez proxy po to aby mógł trafić na listę katalogów rankign.pl?

• tak, włączamy proxy
      25
    • nie włączamy proxy
      4
    • nie mam zdania
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Za - każda popularyzacja ważna.

Dzięki za poparcie :hello:

Starczy na 0,1%?

Niestety dokładnie nie wiem ile to jest w klikach. Moja sugestia jest taka aby odczekać na całkowite zindeksowanie wszystkich podstron kopii w google. Wówczas spróbujemy, może się uda :)

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Moja sugestia jest taka aby odczekać na całkowite zindeksowanie wszystkich podstron kopii w google. Wówczas spróbujemy, może się uda

Ale to przeciez bedzie liczone jako wejscie ze strony na ktorej jest kopia, a nie z katalogu. Chyba, ze sie myle, bo na temat Gemius nic nie wiem.

Ale to przeciez bedzie liczone jako wejscie ze strony na ktorej jest kopia, a nie z katalogu. Chyba, ze sie myle, bo na temat Gemius nic nie wiem.

W tym cały chytry plan że każdy link z każdej kopii przeszedłby przez proxy czyli https://www.webwweb.pl/otworz_www.php?id= a tam już siedziałoby przekierowanie 301 i hop do właściwej strony :hello: A w takim przypadku to już wejścia z domeny webwweb.pl

A w gemius liczone są wejścia na witryny uwzględnione w badaniu, poprzez odsyłacze umieszczone w katalogach www.

• 1 miesiąc temu...

Temat umarł. A tymczasem już po wrześniu - coś się działo w tej sprawie?

W tym cały chytry plan że każdy link z każdej kopii przeszedłby przez proxy czyli https://www.webwweb.pl/otworz_www.php?id=XXX a tam już siedziałoby przekierowanie 301 i hop do właściwej strony ;) A w takim przypadku to już wejścia z domeny webwweb.pl

Tak sobie kombinowałem z tym liczeniem klików, wejść i wogóle, i doszedłem do przerażających wniosków (a wniosek jak wiadomo, to punkt w którym już nie masz siły dalej myśleć).

Zrobiłem mały experyment. Co tu dużo gadać - w każdym przypadku referer (a na jego podstawie robione są statsy) jest taki jak strona na której kliknięto lub żaden, jedynie przy przekierowaniu JSem (wolne...) pod FF jest strona przekierowywująca. Innymi słowy - jeżeli nigdzie nie zrobiłem żadnego buraka - cały misterny plan...

A plan wyszedł z tego, że można zrobić linka który działa inaczej w przeglądarkach (w większości) i dla robotów, w taki sposób:

<a href="https://www.jakaśstrona.pl" onclick="location.href='https://www.wwebwweb.pl/otworz_www.php?id=xxx';return false">Klik</a>

Cóż, może się to przydać najwyżej do licznika, ale gemiusa chyba nie tak łatwo będzie przekonać.

coś się działo w tej sprawie?

Statystyki cały wrzesień samego webwweb tak pięknie się pięły w górę że (gdyby nie ostre załamanie na koniec m-ca) nie byłoby wogóle potrzeby angażować serwisów korzystających z zasobów webwweb.

Wielkie dzięki za kod - napewno będę z nim testował. Chodziło mi po głowie też fizyczne otwieranie javasctiptem każdej strony w małym oknie i automatyczne zamykanie jej ale to nie ma większego sensu bo strony które zawierałyby pop-upy i tak pewnie zdążyłyby się wykonać.

• 1 miesiąc temu...

Z przyjemnością muszę Wam donieść, że Wasz ulubiony katalog :D znajduje sie aktualnie na:

- na 100 pozycji na 45.500.000 znalezionych dokumentów dla wyszukiwania w świecie z wyrazem katalog

- na ok 35 poz na 10.300.000 dla polski z wyrazem katalog

- na 2 poz dla frazy katalog stron

- posiada ponad 3.500 zarejestrowanych Użytkowników

- posiada ponad 2.500 wpisów stron www

- funkcja site:www.webwweb.pl intitle:katalog dla polski po rozwinięciu zapytania wskazuje 24.000 w pełni zindeksowanych stron w google

- webwweb posiada 28 dodatkowych kopii które też dość dobrze się indeksują

site:addurl.pl intitle:katalog 2.330 dok.

site:katalog.webwweb.pl intitle:katalog 2.060 dok

site:katalog.stron.pl (którego dokłanie nie mam jak zbadać w tym momencie ale wyniki dochodzą do 10.000 dok.)

site:nauczanie.pl intitle:katalog 1420 dok.

site:darpol.org intitle:katalog 584 dok.

site:tapety.logoclub.pl intitle:katalog 592 dok.

site:ogrodymilosci.pl inurl:"katalog.php" 571

site:www.gronie.org inurl:"katalog.php" 656 dok.

site:zaproszenia-itd.pl inurl:katalog 620 dok.

...do tego jak pisałem już na forum usunięty został tytuł wpisu z meta <title> podstron "szczegóły wpisu" co powinno poprawić Wasze wyniki w stosunku do podstron systemu webwweb :D

...usunięte zostało podlinkowanie pod URL aby zmniejszyć ilość linków na stronie z wpisami

dla porównania:

site:katalog.wp.pl intitle:katalog 53,700 dok.

site:katalog.onet.pl intitle:katalog 17,400 dok

site:katalog.gery.pl intitle:Katalog 12.200 dok.

site:szukaj.interia.pl inurl:ktp intitle:Interia 3.250 dok.

site:dodaj.pl intitle:Katalog 1.100 dok.

site:katalog.zy.pl intitle:Katalog 31 dok.

:P

naprawdę wielkie dzięki za wszelkie linki jakie otrzymałem od Was i pomoc w popularyzacji, niestety prowadzone badania Gemius opierają się wyłącznie na ilości wejść z badanego serwisu na strony uczestniczące w badaniu więc jest prawdopodobieństwo że i tym razem system webwweb nie dostanie ofilcialnej etykietki "katalog"

• 2 tygodnie później...

No i mam wreszcie satysfakcjonującą odpowiedź :)

[...]podjęliśmy decyzję, że włączymy Pana katalog do rankingu.[...]

Wprawdzie to włączanie może potrwać do kilku tygodni ale to nic... :)

Gość Anonymous
No i mam wreszcie satysfakcjonującą odpowiedź  :)  
[...]podjęliśmy decyzję, że włączymy Pana katalog do rankingu.[...]

Wprawdzie to włączanie może potrwać do kilku tygodni ale to nic... :)

wypada tylko pogratulować i życzyć dalszych sukcesów =D>

kolejny krok w rozwoju katalogu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności