Skocz do zawartości

Ręczne czy Automat?

kamil7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako że jestem nowy to mam garść pytań, które za bardzo nie mogę znaleźć odpowiedzi na forum.

Posiadam 3 strony. Dwie to typowo bukmacherskie i trzecia turystyczna. Wszystkie są świeże, dodane do wyszukiwarek. I teraz mam pytanie, jak najlepiej zacząć je pozycjonować i czym.

1. Znalazłem na Allegro taką aukcję: ALLEGRO i czy dobrze jest pozycjonować tym narzędziem? Widzę, że oferuje zarówno opcję automatycznego dodawania jak i ręcznego. Którą metodą w razie czego używać? Ktoś mi powie, że jest już nowsza wersja Addera, ale uprzedzam, że czytałem na jego temat i niestety dużo z nim problemów.

2. Czy może lepiej kupić sobie addera 6 (gdzie go można nabyć)?

3. Może jakieś inne metody dla początkującego jak i dla świeżych stron?

Dziękuję wszystkim za ewentualne odpowiedzi.

Z początku najlepiej sam zajmij się (lub zleć komuś) ręcznym katalogowaniem strony, nie polecam automatów, gdzie nie masz pewności, że wpis zostanie dodany.

To, że może zostać nie dodany to normalne. Ale czy przypadkiem nie dostanę informacji na email np czy wpis został dodany czy nie?

Przede wszystkim automat [przyjemniej te ogólnodostępne ] z uwagi na zabezpieczenie np captha nie są wstanie dodać do katalogów które zowią się wartościowymi. Wiec tylko ręcznie dodawanie zostaje.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dziękuję Panowie.

Tak się składa, że mam czasu 'w pieron' to mogę i ręcznie. Teraz kwestia, czy zaczynać dodawać do katalogów z Pagerank 0 i później 1,2,3 itd czy może nie bawić się i nie tracić czasu na katalogi z PR<0 tylko od razu szukać i dodawać z wyższym? Czy możecie mi polecić jakieś dobre strony, gdzie są podane dobre katalogi?

Co do samego katalogowania, to poczytałem dużo tutaj na forum, to mniej więcej wiem aby z początku nie dodawać więcej niż do 10 katalogów dziennie na jedną stronę. Także sobie z tym poradzę.

Zajrzyj do działu narzędzia... znajdziesz tam półautomaty, dzięki nim po 30 minut dziennie dodasz swoje strony do kilkudziesięciu katalogów.

EDIT.

Zaczynaj od tych najlepszych ;)

https://www.katalogiseo.info/katalogi,VIP

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Tak, tylko że wszystkie automaty czy półautomaty są płatne ;) Tak przeglądnąłem tego seolight i widzę że siedziba firmy mieści się ode mnie niecałe 20km :P Ale 120zł za program to jak dla mnie to troszkę za dużo. Ja wiem, że te półautomaty skracają czas dodawania, ale jeżeli sobie bym zrobił gotowe opisy np w notatniku i później używał kopiuj/wklej to tragicznie chyba by to nie wyglądało a i czasowo nie wiele dłużej by schodziło.

Zaraz ściągnę tego seolight'a i przetestuję jak to tam wygląda ;)

Właśnie testuję i czy on ma tylko 900 katalogów w bazie? Gdzieś czytałem że adder miał nawet 13,000 czy więcej.

Jak chcesz mieć dobre efekty to nie korzystaj z automatów. Dodawaj ręcznie i odradzam sposób kopiuj/wklej, przynajmniej w przypadku tych wartościowych katalogów. A do katalogów śmieciowych nawet automatem nie ma sensu dodawać bo dadzą Ci tyle co 5-10 wpisów w dobrych , wartościowych katalogach.

@Dodawaj ręcznie i odradzam sposób kopiuj/wklej, przynajmniej w przypadku tych wartościowych katalogów

Bo ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@ja1

To co, mam pisać za każdym razem unikatowe treści i tytuły? To zajmie mi wpierony czasu :/ A tak na marginesie, to w tym seolight widzę, że można sobie losowo ustawić aby automat generował treści i tytuły, to może to rozwiązanie jako półautomat byłoby lepsze nawet od ręcznego.

@Dodawaj ręcznie i odradzam sposób kopiuj/wklej, przynajmniej w przypadku tych wartościowych katalogów

Bo ?

Bo są lepsze efekty jeśli w wartościowych katalogach wpisy nie są typu kopiuj/wklej. Przynajmniej ja to zauważyłem, i nie mam na myśli aby do każdego katalogudawać unikalny opis, miałem na myśli tylko te najbardziej wartościowe.

Opis, a właściwie jego unikalność nie ma znaczenia przy katalogowaniu liczy tak zwana moc katalogu do którego zostanie dodana nasza strona i oczywiście w jaki sposób jest eksponowany link do strony docelowej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności