Skocz do zawartości

Ręczne czy Automat?

kamil7

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli 120zl to duzo to bohatera mozesz miec juz za 80zl ;)

ja korzystam i szczerze polecam

przy pierwszym w zyciu katalogowaniu strony, polautomaty daja gigantyczne zaoszczedzenie czasu - wynika to z tego ze jeszcze nie znasz tych katalogow - potrzeba czasu zanim sie rozejzysz gdzie co kliknac - polautomaty podswietlaja tobie przydatne frazy i na kazdym nowym katalogu nie tracisz 20 sek na rozgladanie sie lecz jedynie 2-3, na uzupelnianiu pol tez zaoszczedzisz pewnie z 15-25sek bo zdaje sie ze nie uwzgledniles tego ze ciagle naciskanie alt+tab ^c ^v strasznie meczy tobie palce i to ze najpierw klikasz szybko nie oznacza ze potem po kazdym recznym dodaniu nie zrobisz sobie kolejnych dodatkowych 20-30 sek przerwy na odpoczynek palcow...

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zawsze można użyć mieszarki jak chcesz mieć w miarę unikalne teksty.

Strony bukmacherskie ciężko Ci będzie teraz katalogować, co lepsze katalogi odrzucają wpisy przez słynną już ustawę. Sam się na tym przejechałem. Jak chcesz dodawać do płatnych katalogów to czytaj regulaminy czy Ci przyjmą taką stronę, bo szkoda kasy.

Może opis nie ma znaczenia, tylko że jest dużo dobrych katalogów które nie przyjmują skopiowanych opisów.

I robią błąd :)

Rozumiał bym, gdyby te katalogi przygotowywały oddzielnie zupełnie odrębną podstronę pod taki wpis (choc i tu mozna by się zacząć spierać), gdzie nie było by nic poza tym wpisem, ale jak taki opis ginie i tak w otoczce całego katalogu, to czego się boją? DC? Może tego, że mod wejdzie i zobaczy wpis, który widział i zapamietał sobie w jakimś katalogu miesiąc temu i teraz bana da bo widzi go znowu? Nie istotne, ja takie katalogi omijam (czasem mam wenę i dodam opis, ale juz widziałe, że katalogi sobie wymagaja unikalne opisy min 500/1000 znaków), gdybym wrzucał jedna stronę, może 5 to bym mial czas na takie katalogi... No ale nie mam czasu i wolę dodać wpisy tam, gdzie mod sprawdzi czy strona jest ok, czy sprawdzi ewentualnie merytoryczność/poprawność opisu i tyle :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W przypadku katalogowania wartościowych stron, warto dodawać wpisy ręcznie, na początku do katalogów tych z ranking.pl, a potem do katalogów z działu ViP ze spisu Mara, tam również możesz pozyskać bardzo wartościowe linki przychodząc dla strony.

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

Opis, a właściwie jego unikalność nie ma znaczenia przy katalogowaniu liczy tak zwana moc katalogu do którego zostanie dodana nasza strona i oczywiście w jaki sposób jest eksponowany link do strony docelowej...

Ja do tych dobrych też staram się unikalne dodawać, a że dodaję do bardzo nie wielu katalogów to nie jest to problematyczne, kopiowane często łatwiej wpadają do SI, ale nie jest to reguła, poza tym tak jak napisałeś przede wszystkim zależy to właśnie od mocy katalogu, bo google faworyzuje nie ten, który pojawia się jako pierwszy, tylko ten mocniejszy.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności