Skocz do zawartości

dopalanie pozycji w top10

maXus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę która dzięki pozycjonowaniu trafiła do top10, dokładnie 9 pozycja na średnio ciężką frazę na którą jest 3,940,000 zapytań i około 550 tyś ogólna miesięczna liczba wyszukiwań. Jednak z braku czasu nie mogłem jej dalej w jakikolwiek sposób pozycjonować. Google chyba uznało ten manewr za podejrzany bo skoro strona była linkowana, trafia do top10 i później przez kilka dni nie dostaje ani jednego linka - zepchnęło mnie momentalnie o 10 pozycji na 19 miejsce. Moje pytanie jest takie, czy dopalić stronę z swl rotacyjnych - bezpośrednio na pozycjonowaną stronę. Wiem, że to nie jest polecane ale to pytanie kieruje do osób które mają w tej materii większą wiedzę popartą własnym doświadczeniem. Mogę ją podlinkować i znowu wbić się w top10 ale przez najbliższe tygodnie na stałe dopieszczanie linkami czasu raczej nie wykrzesze i dopalenie rotacyjnym to jedyne co przychodzi mi do głowy.

zleć katalogowanie tej strony.

Nic się z nią strasznego nie stało a najgorsze co teraz możesz zrobić to na czystą i ładną domenę dowalić swl rotacyjny.

Jeżeli nie chcesz zlecać katalogowania to kup pkt w statlinku albo linkme i daj stronie linki stałe.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Uważam, że to bardzo kiepski pomysł.

Jeżeli masz stronę świeżą i skaczącą po serpach - jak kolega napisał w pierwszy poście,

nie dopalaj jej systemem rotacyjnym. Googiel ewoluuje i nie warto ryzykować ze świeżą stroną.

Jak będziesz chciał więcej informacji i sensownych argumentów, dlaczego nie powinieneś tego robić napisz mi PW.

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

@'gniotek' - nie masz racji, ostatni konkurs zaprzecza temu co mówisz

konkurs, to jak bieg na 100m - nie można na nim opierać zasad na biegi długodystansowe.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Domena jest mocna. 3 lata w sieci. Dużo stałych BL. Zlecenie katalogowania nic nie da bo domena już jest prawie w większości najlepszych katalogów płatnych i darmowych. Prowadzi do niej dużo mocnych linków z powiązanych tematycznie witryn. Fraza jest dość ciężka, całe top 30 jest sztucznie pozycjonowane, w tym top10 bardzo intensywnie.

Mam stronę która dzięki pozycjonowaniu trafiła do top10, dokładnie 9 pozycja na średnio ciężką frazę

Google chyba uznało ten manewr za podejrzany bo skoro strona była linkowana, trafia do top10 i później przez kilka dni nie dostaje ani jednego linka - zepchnęło mnie momentalnie o 10 pozycji na 19 miejsce.

Domena jest mocna. 3 lata w sieci. Dużo stałych BL. Zlecenie katalogowania nic nie da bo domena już jest prawie w większości najlepszych katalogów płatnych i darmowych. Prowadzi do niej dużo mocnych linków z powiązanych tematycznie witryn.

Fraza jest dość ciężka, całe top 30 jest sztucznie pozycjonowane, w tym top10 bardzo intensywnie.

Przeczytaj swoje posty jeszcze raz, bo ja w nich widzę okropną rozbieżność.

W takim wypadku myślę, że mógłbyś użyć swl. Nie będę Ci doradzał jakiego, bo nie wiem(zależy to od konkurencji i Twoich funduszy).

Tylko powiem: uważaj.

Mhm... tęskniłem?

Może nie rozbieżność tylko to pod jakim kątem oceniałem w pierwszym poście frazę a pod jakim w przedostatnim. 4 mln wydaje mi się średnio trudną frazą, jednak konkurencja jest duża z powodów na które nie będę się rozpisywał. Swl stałego już użyłem - statlink gold jednak co mi po linku z pr4 który nie jest ściśle powiązany tematycznie z pozycjonowaną stroną a takie linki mają największą moc nawet jeśli są z PR0.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności