Skocz do zawartości

Podróże po Europie

bceuropa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Bardzo proszę o ocenę mojej stronki. Podróże po Europie

O czym stronka...? Otóż, przez ostatnich 6 latek razem z moją kobitką trochę sobie pojeździliśmy po Europie i chcieliśmy się podzielić naszymi fotkami i doświadczeniami. Nadmienię, iż każda fotografia ma możliwość pobrania w dużej rozdzielczości, więc jeśli komuś któraś spasuje na tapetkę to będzie mi niezmiernie miło.

Stronka została zintegrowana z darmowym CMSem aby było łatwiej modyfikować i aktualizować, natomiast przy jej budowie na początku wsparłem się kreatorem, aby stworzyć bazę strony, a potem zacząłem to wszystko przerabiać po swojemu...

Generalnie nie proszę o ocenę kodu, (no chyba że są rażące błędy) tylko o subiektywne odczucia dotyczące samej strony, jej wyglądu, kolorystyki, przejrzystości no i oczywiście samej zawartości...

Jest to jedna z pierwszych moich stron, więc zakładam że dostanę trochę po uszach i w żadnym wypadku nie liczę na wyrozumiałość. (Jak to mówią "Co nas nie zabija to nas umacnia")

Aha... Chciałbym dodać, że absolutnie wszystkie fotografie (włącznie z chmurkami w nagłówku) są własnoręcznie wykonane i są moja własnością. (Piszę to bo zauważyłem że czasem te kwestie są dość drażniące)

Z góry dziękuje za wszelkie uwagi.

Stronka jak stronka - schludna i jest okey jak na taką domową wizytówkę. Za to wyprawy super - nic tylko pogratulować i pozazdrościć ;).

hehe dzięki bardzo

Zmieniłbym czcionkę, mam na myśli tą zielonkawą, nazywa się ona bodajże cośtam Comic

Rzeczywiście chyba jutro pokombinuje troche z tą czcionką

Dzięki

Bardzo fajna i przejrzysta strona. Jedynie dziwi mnie nadużywanie moim zadaniem niepotrzebnych zwrotów typu "Jest to strona na której znajdziesz ciekawe zdjęcia, galerie, opisy krajów, oraz cała masę użytecznych informacji o wielu krajach Europy." gdzie sformułowanie "zdjęcia, galerie, opisy krajów, oraz ciekawe informacje o wielu krajach Europy" w zupełności by wystarczyło.

Jak dodasz kilka ciekawych artykułów, to stronka może być interesującą propozycją.

Bardzo fajna i przejrzysta strona. Jedynie dziwi mnie nadużywanie moim zadaniem niepotrzebnych zwrotów typu "Jest to strona na której znajdziesz ciekawe zdjęcia, galerie, opisy krajów, oraz cała masę użytecznych informacji o wielu krajach Europy." gdzie sformułowanie "zdjęcia, galerie, opisy krajów, oraz ciekawe informacje o wielu krajach Europy" w zupełności by wystarczyło.

Jak dodasz kilka ciekawych artykułów, to stronka może być interesującą propozycją.

"Zwrotów" już nie ma, a nawet poszedłem dalej i pozmieniałem cała typografie. Troszkę też pokombinowałem pod kątem SEO i pododawałem parę znaczników H2 i H3. Zmieniłem też tę nieszczęsną Comic Sans na zwykłego Ariala. Jeszcze ją mam tylko w nagłówkach artykułów ale dziś w nocy napewno juz znajdę coś odpowiedniego ;)

A artykuły no cóż, systematycznie będę dodawał, ale licze też oczywiście na innych podróżników że skrobną coś fajnego

:)

Fajna strona, ale nie myślałeś żeby zmienić system strony na np. WP? Ostatnio widziałem właśnie tego typu stronę (tzn. na podobnej zasadzie) Wsie i miasta. Niby też zwykły oklepany wygląd. Ale jak dla mnie lepiej to się prezentuje pod WP. A myślę, że Twoja strona, która jest bogata w treść fajnie wkomponowała by się w jakiś theme od WP.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Fajna strona, ale nie myślałeś żeby zmienić system strony na np. WP? Ostatnio widziałem właśnie tego typu stronę (tzn. na podobnej zasadzie) Wsie i miasta. Niby też zwykły oklepany wygląd. Ale jak dla mnie lepiej to się prezentuje pod WP. A myślę, że Twoja strona, która jest bogata w treść fajnie wkomponowała by się w jakiś theme od WP.

Kurcze sporo zachodu by było z tymi przenosinami, a myślę, że pod Jommla też to dobrze działa. W layout włożyłem sporo pracy więc nie chciałbym od nowa tego mordować. Poza tym w Joomli mam wszystko czego potrzebuję, a to co istotne to już chyba nie zależy od WP czy J tylko od moich hmmm... wypocin, Czyli fajnych tekstów i fotek :(

Ale dzięki za sugestie :)

Nooo i jeszcze jedna zmiana...

Otóż zarejestrowałem się w Adsense i umieściłem parę bloków. Nie chodzi mi o zarobek bo przy 100 odsłonach nie oszukujmy się, może za rok dostanę pierwszy czek. Ba nawet byłbym skłonny kiedy już go dostanę przekazać na jakiś mądry cel ;)

Bardziej zależy mi na poznaniu jak to działa i czy działa. Na razie na 360 odsłon 1 osoba kliknęła i wydaje mi się że jest to spooooro poniżej średniej.

Stąd pytanie - Co jest nie tak?

Gdzie leży klucz do tego, aby lepiej wpłynąć na odwiedzających, aby w naturalny sposób klikali w linki. Próbowałem kilku ustawień i kurcze nie widzę, żadnych efektów.

Serdecznie proszę o pomoc. :good:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności