Skocz do zawartości

Pytanie o bazę danych

Delta

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można podłączyć sie do bazy danych znajdującej się na innym serwerze, bo mam 2 stronki na różnych serwerach i chciałbym podłączyć obie strony do jednej bazy danych.

Jeżeli ktoś by wiedział jak to zrobić i czy wogóle jest to możliwe prosiłbym o pomoc. Dzięki!

Czy można podłączyć sie do bazy danych znajdującej się na innym serwerze, bo mam 2 stronki na różnych serwerach  i chciałbym podłączyć obie strony do jednej bazy danych.

Jeżeli ktoś by wiedział jak to zrobić i czy wogóle jest to możliwe prosiłbym o pomoc. Dzięki!

81569[/snapback]

Mozliwe , ale zalezy od tego czy serwer na ktorm masz ta baze pozwala na polaczenia z zew (spoza localhost).

Najlepiej napisz maila do supportu.

U mnie w cPanelu jest taka opcja - wpisuje się adresy IP komputerów, które mogą się łączyć zdalnie z bazą.

Jeśli będziesz łączyć się z bazą na innym serwerze, to musisz się liczyć z opóźnieniami w działaniu strony.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

z tego co sie orientuje to zazwyczaj baza danych jest na innym serwerze niz strona www

wiec nie powinno byc problemow

jak to zrobic?

ale w czym chcesz to robic?

jak w php to poprostu

$host = 'adreshosta.pl';

[bilety lotnicze] [strony www poznań]

"No se ganó Zamora en una hora"

Masz wolne domeny? Zaparkuj je! i zarabiaj!

I do tego, rzadko który hosting umożliwia połączenie z zewnątrz, kiedyś interesowałem się tym problemem i otrzymałem odpowiedź od administratora serwera, że raczej nie będzie takiej możliwości i ze wiąże się to z bezpieczeństwem.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

męczy nie męczy na razie nikogo nie stac na takie rozrzutności. to sobie fundują ogromne firmy hostingowe albo serwisy o ogromnym trafiku/potrzebach - wtedy przerzuca sie na inna maszynę poszczególne częsci serwisu.

no ale czy nie meczy to serwera?

81689[/snapback]

Serwer www to zwykly serwer plikowy. Liczy sie tu przede wszystkim wydajnosc dyskow twardych no i RAM. Natomiast bazy danych wymagaja sporej ilosci mocy obliczeniowych, a takze duzych ilosci RAM. Nie widze wiec konfliktu interesow (no moze poza RAM :)).

Oficjalna strona serii Football Manager ( FM 2005, FM 2006 ) - CM Revolution

Forza MLKS Woźniki Śląskie!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności