Skocz do zawartości

Konto nie spełnia Warunków korzystania z usługi

Stwor

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że Google walczy z ludźmi którzy kupują kupony itp. ale teraz bardzo mnie wkurzyli.

Jeden z moich klientów otrzymał kupon na reklamy, sam jest "zielony" w tych sprawach i zlecił zrobienie mi kampanii pilotażowej, dorzucił jeszcze parę stówek aby był ruch na sklepie odczuwalny z ppc. Po dwóch dniach od zaakceptowania płatności, reklamy nadal nie były wyświetlane, napisałem do google i ukazał mi się magiczny komunikat na mailu:

Po sprawdzeniu Państwa konta stwierdziliśmy, że konta Google AdWords nie spełniają naszych Warunków korzystania z usługi. W związku z tym konta zostały zawieszone, a Państwa reklamy nie będą już wyświetlane w Google.

Dla mnie trochę to pod oszustwo podchodzi, dają darmowy kupon (250 zł) dorzucone zostało dodatkowo (250 zł) i google blokuje wyświetlanie reklam i zgarnia dla siebie kaskę - normalnie genialny biznes, niestety tylko im uchodzi to płazem. Napisałem kolejnego maila aby chociaż wyświetlili reklamy nie uwzględniając kuponu, ale to tylko google, nie ma co wymagać. Ch** - nic więcej dodać.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Kolego, a czym się zajmuje Twój klient, czego dotyczyć miała reklama w Google Adwords?? być może w tym tkwi problem

TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce.

KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy.

NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera.

• 2 tygodnie później...

dopiero zobaczyłem że sporo tu odpowiedzi więc postaram się odpowiedzieć na większość:

Czy to było któreś z rzędu konto założone na te same dane płatnicze?

to była pierwsza kampania tego klienta, założona na jego dane płatnicze, jedynie e-mail był w domenie, która nie należała do klienta

Kolego, a czym się zajmuje Twój klient, czego dotyczyć miała reklama w Google Adwords

klient sprzedaje systemy wystawiennicze, raczej to nie problem

Gdybym ewidentnie zwinił, wykorzystując któryś tam kod z kolei dla tego samego klienta nie krzyczałbym na lewo i prawo, ale zostałem niesprawiedliwie potraktowany już któryś raz (nie tylko adwords), więc mam duży uraz do google i wszystkich jego usług, blokowania kont bez podania przyczyny, kiedyś zablokowali mi konto adsense (wcześniej 4 lata bezproblemowo) bo nagle miałem zarobki rzędu 30-40 euro dziennie - nic nadzwyczajnego jeśli ma się stronę sezonową (prezenty) reklamowaną w radiu z całkiem dużym ruchem.

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności