Skocz do zawartości

PKWiU, %VAT, export usług itp

piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Wielu z Was ma firmy, myślę że warto w jednym wątku przedyskutować temat rozliczania przychodów z Adsense na firmę. Szczególnie że niektóre banki odkupują czeki wyłącznie od firm... że i same prowizje mogą być niższe itp... ale co najważnieszje że także wiele osób ma możilwość założenia nowej firmy i płacenia ZUS'u na preferencyjnych warunkach, co więcej obierając podatek liniowy mamy stałe 19% a do tego możemy robić koszta (domeny, serwery, mat. biurowe itp.) minusem podatku liniowego jest jednak brak możliwości złożenie rocznego rozliczenia z żoną / mężem ale wracająć do istoty sprawy...

Moje pytanie do właścicieli firm na tym forum w jaki sposób ewidencjonujecie dochody z Google AdSense?

1. Zdaje się że Wydawca reklam AdSense to nikt inny jak _exporter usług_. Sprzedajemy swoje miejsce na swojej stronie internetowej firmie z poza unii europejskiej.

2. Taka usługa ma jakiś numer PKWiU - czy ktoś wie jaki? a może ktoś ma już _pisemną_ interpretację z Ośrodka Interpretacji Standardów Klasyfikacyjnych z Urzędu Statystycznego w Łodzi?

3. Usługę jak to każdą sprzedaż należy zaewidencjonować, co za tym idzie należy przylepić jej jakiś VAT - 0% a może 22%?

Zapraszam do dyskusji.

edit - dopiero teraz znalazłem że coś już na ten temat było

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności