Skocz do zawartości

Jaka jest prawda o linkach zwrotnych

fotovera

Rekomendowane odpowiedzi

No a opłaca się pingować taki wpis do katalogu? która metoda jest lepsza pingowanie czy podlinkowanie wpisu a tak w ogóle to w jaki najprostszy sposób można sprawdzić czy mój wpis do katalogu jest już za indeksowany przez google?

Mogę się mylić i może być jakiś inny, prostszy sposób ale ja po prostu ładuje w google - site:https://i-tu-pelen-adres-do-wpisu.pl

Jeśli się wyświetli to jest w indeksie G.

Tanie strony www szybko i profesjonalnie ;)

kriusu 83 też tak myślałem sprawdzając te wpisy bo jedne wpisy są w google a inne nie to chyba znaczy że nie są w indeksie a co to tego pingowania to jest to na równi z podlinkowaniem wpisu czy jest to gorsza metoda? jak dla mnie podlinkowywanie jest trochę bardziej zakręcone bo przykładowo do 100 wpisów w katalogach dodać jeszcze podlinkowanie to już jest kolejne 100 wpisów i robi się taka pajęczynka w której można się pogubić :-)

Szafy przesuwne - nowoczesny wygląd - nietypowe wymiary i rozwiązania nie stanowią dla nas problemu!!!

Bramy i ogrodzenia Częstochowa

Bramy Bełchatów

ping tylko i wylacznie przywoluje bota do pingowanego adresu wiec zwieksza szanse na zaindeksowanie i nic ponadto

z podlinkwoaniem wpisow jest tak jak z podlinkowaniem stron

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

oki rozumiem ale takie podlinkowanie spowoduje że ten wpis do katalogu będzie bardziej wartościowy czy też spowoduje tak jak pingowanie że wpis zostanie tylko dodany do indeksu google ?

Szafy przesuwne - nowoczesny wygląd - nietypowe wymiary i rozwiązania nie stanowią dla nas problemu!!!

Bramy i ogrodzenia Częstochowa

Bramy Bełchatów

TYLKO ZE STRONAMI O TEJ SAMEJ TREŚCI wymieniając się linkami ze wszystkimi to strata czasu

????????????? Możesz rozwinąć... bo nie wiem co masz na myśli, ale chyba nie to, że link nietematyczny to strata czasu????

a propos pingowanie/linkowania - to nie chodzi o to, żeby wpis zaindeksować, tylko o to żeby trzymał się w indeksie i nie wypadał, i żeby nadać mu większej mocy, ale to ma sens tylko w przypadku dobrych katalogów.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Ja właśnie zrezygnowałem z linków zwrotnych do katalogu, bo ludzie dodają link najczęściej na podstronie która zawiera kilkaset linków i najczęściej na dodatek jest nie zaindeksowana, bo po prostu w obrębie strony nie ma linka do tejże podstrony.

Ot, uczę się prowadzić katalog i wyciągać z niego max.

Natomiast wpis w katalogu ( i w preclu także ) warto podlinkować, ale po pierwsze ostrożnie i różnorodnie, zatem jeśli linkujesz swl-em to nie jednym i nie tylko rotacyjnym. I nie kilkaset linków od razu.

Poza tym, nie radziłbym podlinkowywać wszystkich wpisów, bo to sprowadza banana. No chyba, że tych wpisów jest 5 ;)

No i lepiej nie starać się jak najszybciej indeksować wpis, nie pali się a pozycjonowanie jest procesem długofalowym, natomiast googielek podejrzliwie patrzy kiedy się go popędza.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności