Skocz do zawartości

Kalendarz 2010 i nie tylko

traktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Co myślicie o stronie kalendarz 2010? Wykonanie strony zajęło mi jakiś jeden dzień, a przy jej tworzeniu oparłem się o darmowy szablon. Wiem, że nie jest wyśrodkowany top pod IE ale w wolnym czasie to dopracuję. Nie chodzi mi tutaj nawet o ocenę wyglądu itd. ale bardziej funkcjonalności. Nie jest idealnie ale nie mam czasu na tą stronę i się nią specjalnie nie przejmuje. Interesuje mnie tylko czy można w miarę łatwo sprawdzić jaka jest dzisiejsza data, który to będzie dzień 12 kwiecień itd. W górnym menu na stronie głównej zakotwiczyłem każdy miesiąc, także można szybko skoczyć do dowolnego miesiąca. Na samym dole jest strzałka do powrotu na górę strony. Na stronie znajdują się również dwa banalne skrypty z imieninami i dzisiejszą datą oraz kalendarz do wydrukowania. Nie razi jakoś bardzo ta strona? Głownie zależało mi na tym aby nie odwracała uwagi użytkownika od kalendarza. Po najechaniu myszką na daną kratkę podświetla się ona aby użytkownik wiedział, że zachodzi pewna interakcja ze stroną. Po co? Po to, aby nie przesuwał za szybko myszki, ponieważ po najechaniu na dany dzień pokazuje się okienko z ewentualnym świętem oraz imieniny. Imieniny uzupełnione są dopiero od kwietnia. W przyszłości zamierzam dodać bannerek adsense pod top. Co myślicie?

Zastanawiałem się nad tym ale możliwe, że taki układ miesięcy wydłuży czas pobytu na stronie. Jeżeli wskaźnik odrzuceń będzie drastyczny to zmienię układ i zobaczę czy coś się poprawi. Ogólnie nie ma problemu żeby sprawdzić datę? Wyszlibyście od razu z takiej strony, czy sprawdzili datę, a potem wyszli? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności