Skocz do zawartości

Elitarny Katalog Stron

GulaNET

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przeglądarka Opera.

84946[/snapback]

Witam

Rzeczywiście, Opera źle wyświetla, ten katalog.

W niedalekiej przyszłości planujemy odmienić ten katalog. Zainspirował nas temat rozpoczęty przez Martina korzystanie z gotowych skryptów katalogu? Szacunek dla tego Pana.

Ideał Katalogu Stron jakim jest Katalog Ciekawych Stron jest nie do osiagnięcia, ale postaramy się, by tak zmienić ten katalog, aby wyróżniał się wsród katalogów tego typu.

Pozdrawiam

Fajnie, że rozmowa z postu https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=9383 zainstpirowała kolejną osobę. Co do katalogu ciekawych stron to nie jest on idealny. Jest na pewno inny z dużym naciskiem na grafikę, ale cały czas trwa optymalizacja kodu itp., ale miło mi że taka jest twoja opinia :)

Niestety na razie nie mogę dodać się do Twojego katalogu bo cały czas czekam na update PageRank i mam nadzieje, że może przy dobrych wiatrach sprzyjających uda mi się zdobyć PR=3 :P

kcs_kataloog_info.gif - katalog stron KCS promocja stron - dodaj ciekawą stronę

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Widzę, że na swojej stronie również macie "przewidywanie PageRank"

https://www.helpdesk.com.pl/content/view/234/68/

Tak przy pomocy tych testerów - przyszłość wygląda nawet bardzo różowo :zeby: oby te wróżby stały się rzeczywistością :heej:

Mam pytanie na jakiej zasadzie działa ten skrypt? Zastanawiałem się nad tym widząc pierwszy raz taki tester na stronie https://rankit.free.fr/ W jaki sposób on to sprawdza, co analizuje, czy łączy się z jakąłś bazą google?

Jest link np:

https://www.google.com/search?client=navcli...o&features=Rank

ale co oznaczają dokładnie te dane??

Rank_1:1:5 Rank_1:1:4 Rank_1:1:4 Rank_1:1:2 Rank_1:1:3 Rank_1:1:2 Rank_1:1:3 Rank_1:1:2 Rank_1:1:3 Rank_1:1:2 Rank_1:1:2 Rank_1:1:2 Rank_1:1:2 Rank_1:1:1 Rank_1:1:2

??

Pokazuje się przyszły PageRank=5 ale co ten skrypt wybiera największą wartość z tego?

pks-katalog.gif - katalog stron PKS interesujące strony - dodaj interesującą stronę

Najlepsze miejsce dla e-mieszkańca powiatu piaseczyńskiego to serwis e-piaseczno i okolice

Jest link np:

https://www.google.com/search?client=navcli...o&features=Rank

ale co oznaczają dokładnie te dane??

Rank_1:1:5 Rank_1:1:4 Rank_1:1:4 Rank_1:1:2 Rank_1:1:3 Rank_1:1:2 Rank_1:1:3 Rank_1:1:2 Rank_1:1:3 Rank_1:1:2 Rank_1:1:2 Rank_1:1:2 Rank_1:1:2 Rank_1:1:1 Rank_1:1:2

??

Pokazuje się przyszły PageRank=5 ale co ten skrypt wybiera największą wartość z tego?

85205[/snapback]

Usuń z tego linku końcówkę "&features=Rank". Enter i masz odpowiedź, jeżeli to się sprawdzi to już nie wiem co mam myślec o tym Page Ranku.

Być moze Netsprint wymyslił coś bardziej miarodajnego:)

Traffic Index

Pozdrawiam

Prędzej zaufam wróżce niż Gemiusowi.

Pytanie tylko co ze stronami które nie zechcą im odstępić swoich danych (czt. większością)

85255[/snapback]

Ciężki temat, ale z jednym muszę się zgodzić "Przez długi czas mechanizm badania linków dobrze spełniał swoje zadanie. Jednak wraz z popularyzacją wiedzy na temat znaczenia linkowania dokumentów coraz częściej okazywało się, że webmasterzy nie zawsze polecają wartościowe dokumenty".

Cierpią na tym strony naprawdę wartościowe, ale których nikt nie linkuje, co prawda, to leży w gestii właścicieli takich witryn by o to zadbały, ale to samo i z takim samym efektem mogą czynić witryny mniej wartościowe i jak ocenić patrząc tylko na wyniki która jest bardziej wartościowa?

Dziś na przykład do naszego Katalogu zgłoszono stronę, która nie zawierała praktycznie treści, jedna podstrona, z kilkoma linkami paroma zdaniami bez formatowania i PR=4! /Oczywiście odrzucilismy ta stronę, mimo iż spełnia podstawowe kryterium, PR większe, równe 3, ale nie wszystkie Katalogi robią taką selekcję/

Pozdrawiam

Ciężki temat, ale z jednym muszę się zgodzić "Przez długi czas mechanizm badania linków dobrze spełniał swoje zadanie. Jednak wraz z popularyzacją wiedzy na temat znaczenia linkowania dokumentów coraz częściej okazywało się, że webmasterzy nie zawsze polecają wartościowe dokumenty".

Trudno się z tym nie zgodzić, z drugiej strony ciężko znaleść idealny sposób na ocenę strony przez autmat.

Myśle że za jakiś czas wyszukiwarki czy tego chcą czy nie będą musiały oprzeć się na katalogach tak jak ma to miejsce np z wirtualną polską, być może niedługo Google będzie musiało uzależnić się od DMOZ-u, o ile już się nie uzależniło w jakiś tam sposób, oczywiście to też ma swoje wady bo przecież trudno mówić o sprawiedliwym traktowaniu strom w DMOZ.

Co do smych linków to zaczynam odnosić wrażenie że Google coś zaczyna kombinować i to w dobrym kierynku, zaczyna inteligentnie odróżna Linki od linków i przestaje polegać na samych linkach, ale te spostrzeżenia narazie zostawie dla siebie ;)

Ehhh przecież to był temat o katalogu, mam nadzieje że za schodzenie z tematu nie grożą tu rozstrzelaniem ;)

• 2 tygodnie później...

:blush: gratuluje zmiany wyglądu katalogu. Teraz zdecydowanie wygąda lepiej!

Od razu zmieniłem screen Twojego katalogu u siebie i podwyższyłem ocenę --> https://kataloog.info/strona-3408.html

katalog_helpdesk_com_pl.jpg

Mam jedno pytanie. Od jakiegoś czasu planuje dodać do Was swoją prywatną stronę, która ma PR=3 i nie mogę. Używam Firefox i Opera - czy jest jakiś problem z dodawaniem pod tymi przeglądarkami? Sprawdziłem teraz pod IE i strona katalogu rozjechała się.

Mam jedno pytanie. Od jakiegoś czasu planuje dodać do Was swoją prywatną stronę, która ma PR=3 i nie mogę. Używam Firefox i Opera - czy jest jakiś problem z dodawaniem pod tymi przeglądarkami?

88716[/snapback]

Własnie przetestowałem pod Operą 8.5, bez problemu działa... Proszę sprawdzic jeszcze raz.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności