Skocz do zawartości

Nocne marki

Martiana

Rekomendowane odpowiedzi

Wyroznia sie tzw. fazy snu. Optymalnie jest sie polozyc do lozku mniej wiecej o godzinie 22:00. Mowiac w skrocie, jezeli spisz 6 czy 4 godziny to twoj organizm jest oszukany. Nie doszedles do regenracyjnej fazy snu wiec masz wrazenie, ze jestes wypoczety, a organizm cierpi. Moze byc tez taka sytuacja, ze kladziesz sie o 23-00 i rano przerywasz najbardziej regenerujaca faze snu. Wtedy masz wrazenie, ze jestes niewyspany ale tak naprawde taki sen daje znacznie wiecej niz sen 4 czy 6 godzinny. Najlepiej jest oczywiscie obudzic sie jak faza regeneracyjna minie.

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
jak patrzę posty o 3 godzinie to aż ciarki mi przechodzą...

A boo! :>

Jeżeli prześpię całą noc, nawet 8h+ i wstanę rano, to o 14-15 i tak już zaczynam przysypiać.Kima parę godzin i nocka zarwana.

Nie lubię, ale tak jakoś się dziwnie przestawiłem.

Pracowałem praktycznie non-stop, od wczoraj - godziny 17:00 do dzisiaj ok 20:00.Specjalnie nie kładłem się już rano spać, żeby kolejnej nocki nie zarwać.No i zasnąłem zadowolony po 20.Jak na złość obudziłem się pół godziny temu i nie mogę znowu zasnąć :)

Próbuje cały czas się przestawić, na tryb 10-22.Przestałem nawet kawę pić, no ale szczerze mówiąc, różnie mi to wychodzi :shout:

Niestety, tak jak mówiliście wcześniej - jest to niezdrowy tryb życia.Na Alasce z powodu braku naturalnego światła, ludzie noszą w trakcie pracy specjalne czapeczki, z dwoma lampkami umieszczonymi zaraz nad powiekami.

No nic, wypalę jeszcze z dwie, trzy faję i spróbuję iść dalej spać.

stonka idzie spać ok 21ej, stonka wstaje ok 5:30

no więc śpię jak sie uda :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

kiedyś siedziałem do 4-5 nad ranem przy kompie, wstawałem 8 godzin później, nim się obejrzałem znowu był wieczór, chcesz z kimś pogadać albo coś załatwić i wtedy stwierdzasz, kurde jest juz 23 dlaczego oni już śpią..:(

od dobrych kilku miesięcy wstaje o 8, przyzwoite śniadanko, kawa, o 9 zaczynam pracę, do 17 pracuje solidnie, jest czas na normalny kontakt z klientami, nikt wtedy nie śpi:) od 17 odpuszcza kompa na 3 godziny:) rower, rolki, siatkówka itp... inaczej idzie zwariować... po 20 siadam jeszcze na 2 godzinki, ale raczej w celu śledzenia co się dzieje, wymiany spostrzeżeń, wtedy też przychodzą dobre pomysły na to co dalej, około 23 zbieram się do spania:); 2 razy w tygodniu koło południa rowerkiem na pocztę wysłać fakturki:) 2 soboty w miesiącu jak zwykłe dni:) a w niedziele to już totalny luz, nie ma się co zarzynać;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności