Skocz do zawartości

Kodowanie problem...

Deletor

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka,

Mam taki problem potrzebuje w liście <dt> wstawić <h1>.

<dt>Spis treści</dt>
  <dd>aaa</dd>
 <dd>bbb</dd>
 <dd>ccc</dd>
</dt>

I spis treści musi być H1 jak wstawie <h1><dt>Spis treści</h1></dt> To spis treści nie jest aktywny i pokazuje się pasek wyżej na który mogę kliknąć który rozwinie listę. A jak zrobie <dt><h1>... wtedy lista nie działa, tzn jest z automatu rozwinięta.... Jak to obejść?

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Jak zrobisz poprawnie to powinno zadziałać:

<dl>
 <h1><dt>Coffee</dt></h1>
<dd>- black hot drink</dd>
 <dt>Milk</dt>
<dd>- white cold drink</dd>
</dl>

chyba, że (piszesz coś o aktywności) obsługiwana ta lista jest przez jakiś javascript, który nie przewiduje dodatkowych tagów w środku

Potrzebny jest h1? nie może być przez '<dt style='? wtedy nawet z js powinno być OK

PS. Nie wiem, czy pisząc zrobiłeś błąd, czy tak masz w kodzie ale to nie jest poprawne: <h1><dt>Spis treści</h1></dt>

• 1 miesiąc temu...

rozumiem, że jakiś javascript obsługuje ten spis treści? Może pokaż kod javascriptu - bedzie łatwiej pomóc. Z reguły takie coś jest uzależnione od klasy lub identyfikatora zdefinowanego w JS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności