Skocz do zawartości

Informacja

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

MSN narazie korzysta z inktomi ale w lipcu ma podawac wyniki ze swojego robota.

Wydaje mi sie ze bedzie to bardzo wazna wyszukiwarka tym bardziej ze w nastepnej wersji windows ma byc ulepszona wersja explorera ktora bedzie korzystala domyslnie z msn.

Niekoniecznie uwazam ze jest to pozytywne :( , ale w koncu 97% ludzi korzysta z Windows (niestety).

Nie sadze - caly czas beda raczej bazowac na popularnosci Onetu i najwiekszej rozpoznawalnosci tej marki w polskim Internecie.

Poza tym wyszukiwarka w przypadku tego portalu nie jest jakims kluczowym obszarem i zrodlem przychodow...

Onet to przede wszystkim portal ktory ma najwiekszy zasieg (kasa za reklame), a nie sama wyszukiwarka.

Pewnie dopiero znaczacy spadek (np. ponizej <10%) sklonilby do dzialan w kierunku poprawy jakosci wynikow.

MSN narazie korzysta z inktomi ale w lipcu ma podawac wyniki ze swojego robota.

Wydaje mi sie ze bedzie to bardzo wazna wyszukiwarka tym bardziej ze w nastepnej wersji windows ma byc ulepszona wersja explorera ktora bedzie korzystala domyslnie z msn.

Niekoniecznie uwazam ze jest to pozytywne  :lol: , ale w koncu 97% ludzi korzysta z Windows (niestety).

Zgadza sie integracja z Windows to ogromny plus dla tej wyszukiwarki. Poza tym z zapowiedzi jakie czytalem wynika, ze MS zaczyna ostro konkurowac z Googlem na rynku globalnych wyszukiwarek. Jak kazdy wie w MS maja kase, dobre pomysly a jedyne co czasem zawodzi to wykonanie ...

...MS maja kase' date=' dobre pomysly a jedyne co czasem zawodzi to wykonanie ...[/quote']

Google tez maja kase. :lol:

Dlaczego piszesz ze czasem zawodzi wykonanie?

Mi sie wydawalo ze poprostu zawodzi i koniec (chyba ze ktos jest fanem niebieskiego ekranu). :D

...MS maja kase' date=' dobre pomysly a jedyne co czasem zawodzi to wykonanie ...[/quote']

Google tez maja kase. :D

Dlaczego piszesz ze czasem zawodzi wykonanie?

Mi sie wydawalo ze poprostu zawodzi i koniec (chyba ze ktos jest fanem niebieskiego ekranu). :lol:

Fakt google ma kase. Nie ma sensu dochodzic kto ma wiecej ale prawda jest taka, ze z tej rywalizacji moze wyniknac cos dobrego dla globalnych wyszukiwarek

Wiesz napisalem ze wykonanie czasem zawodzi bo pomimo, ze komputera uzywam intensywnie do pracy po kilkanascie godzin na dzien nie mam z nim najmniejszych problemow. Od czasu Windows 98 nie widzialem bluescreena a i tam pojawial sie sporadycznie.

Tak sobie mysle, ze nie pamietam kiedy nawet mialem problemy z wirusami bo od czasu 286 i wyrusow dyskietkowych z czyms takim sie nie spotkalem. Jasne czytuje o problemach ludzi ale jakos mnie one omijaja pomimo, ze uzywam Windowsa, OE czy IE.

Fakt, ze kupujac sprzet zwracam uwage na to co kupuje i dbam o odpowiednie sterowniki ale nie widze w tym nic zlego ani szczegolnie upierdliwego bo robie to raz na dlugi czas.

Oczywiscie brakuje mi rzeczy w Windows a np sa w Linuxie jednak nie jest to na tyle uciazliwe aby przeklinac Windows i meczyc sie na Linuxie (ktory rowniez nie jest wolny od wad i ma rownie duzo bugow) dla zasady. Nie widze rowniez powodu aby zmieniac MS Office na Open Office bo jest darmowy ale sypie sie w pracy na duzymi dokumentami i sa problemy z przenoszeniem do MS Office skomplikowanych plikow.

heheh

To sie pewnie narazilem teraz i wyjde na zwolennika MS ;)

Narazic sie nie naraziles, kazdy ma prawo do swojego zdania.

Ja tez kozystam z windows ale to troche z przymusu. A bluescreen nie jest mi obcy, ze tak powiem. Tymbardziej jak testuje jakies nowe skryptu i np. zapomne o jakims { w ktoryms loop i wtedy przez 10 minut nie moge nic zrobic na komputerze i tylko pozostaje mi cierpliwie czekac na bluescreen, ktory wszystko naprawia. :lol: Brakuje kill process, bo task manager w takim przypadku i tak sie nie wlacza.

hehehe to ladnie ze sie nie narazilem bo ja powaznie nie mam problemow z systemem.

Sorki jeden mam - w IE przestal dzialac podglad zrodla strony i to jest wkurzajace. Juz staralem sie zmienic program domyslnie uzywany w podgladzie strony i jej edycji ale to nic nie dalo. Ogolnie klikniecie opcjie pokaz zrodlo nic nie wnosi :D.

No ale na tym koniec :lol:

• 6 miesięcy temu...