Skocz do zawartości

Dzisiejsze SEO

kamil1

Rekomendowane odpowiedzi

kamil1 napisał(a):
Może przykład z domeną sprzed 2000r jest dość skrajny, ale załóżmy że w danej branży masz TOP10 wypełnione stronkami ze stałymi BL od 5 lat, z PR 4-6. Wbicie się w TOP5 takiej branży jest cholernie trudne, można przyłożyć 3x tyle linków co konkurencja, dodać się do wszystkich katalogów i precli, przyłożyć setki tysięcy eweblinków i jeśli fartem nie dostaniesz filtra to i tak można się nie doczekać TOP5 przez najbliższe 2 lata.

Jeżeli opisałeś tutaj swoją strategię walki z wiekową domeną, to naprawdę musisz wiele zmienić.

Wybacz, ale ja nie mogę Ci podać na tacy rozwiązania, sam musisz sprawdzić i przetestować i zrewolucjonizować swoje metody.

kamil1 napisał(a):
Stare metody pozycjonowania? Nie sądzę, tak naprawdę generalnie rzecz ujmując nic się od lat specjalnie nie zmienia, zmieniają się jedynie szczegóły. Od lat najważniejsze są linki i content- ot cały niezmienny od lat sekret SEO.

Kamilu, proszę Cię nie ironizuj - bo tak potraktowałem tą wypowiedź.

Szczegóły mają ogromne znaczenie i jeżeli nie dostosujesz ich do zmian w algorytmie nadal będziesz za tymi stronami "nie do prześcignięcia".

Musisz zacząć działać i myśleć!

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

No to napisz proszę cóż za drastyczne zmiany algorytmu google tak zrewolucjonizowały techniki pozycjonowania, naprawdę chętnie się dowiem, bez ironizowania.

Edit: co do Twoich dwóch ostatnich zdań to wierz mi, że ja się za bardzo nie dostosowuje do żadnych rzekomych zmian od lat i to ja posiadam sporo tych stron "nie do prześcignięcia".

Xann napisał(a):
  GeorgeUK napisał(a):
Wie kolega ile jest wart link tematyczny z takiej strony, a w szczególności z anchorem którego się strona tyczy i na kórej jest przeklik na stronę docelową ?

Ja wiem, nie wiele, wręcz nie powoduje on podniesienia pozycji

Takich wierutnych bzdur to dawno nie słyszałem, nawet od początkujących w seo .... :hmmm:

Dlatego też jedni robią frazę 30 linkami a TY nie możesz 2mln, aby nie być gołosłowny podam przykład:

Fraza: wymiana linkami

eweblink https://www.google.pl/search?hl=pl&lr=l...mi&start=70

linków do domeny > 2mln, pozycja >70 :rotfl:

wymianalinkami.com.pl https://www.google.pl/search?hl=pl&q=wy...&lr=lang_pl

linków do domeny : 30, pozycja : 3 :P

Myśle że na tym prostym przykładzie, każdy wyciągnie wniosek ile warte są linki ze świeżych stron spamowych z weblinka,

jak i również ile warte są herezje głoszone przez Xanna.

Xann napisał(a):
  GeorgeUK napisał(a):
Czy kolega ma choć jedną domenę z przed roku 2000 które ciągle była w sieci oraz ciągle od samego początku tyczy się tej samej branży ?

Ja mam i to paredziesiąt

Jasne... a świstak siedzi i zawija w sreberka :)

Po co ci takie domeny skoro wręcz nie powodują podniesienia pozycjii ?

Pokaż choć jedną z tych "dziesiątek" gdzie we whois jest data rejestracji <2000 a domena jest na ciebie.

Poza tym moja wcześniejsza propozycja tyczy się każdego kto taka domenę posiada, więc zamiast nic nie wartych linków

z takiej domeny kupisz sobie 1000 nowiutkich bo akurat w GoDaddy promocja jest na .info za 1$

Postawisz sobie kilka dmozow wikii opisow gg i takich tam niezwykle skutecznych w twojej opinii wynalzków, bo takimi linkami

charakteryzują e-pieniny.info zarejestrowane kilka miesięcy wstecz. :yahoo:

[dodane]

Jak kiedyś BogdanSenator powiedział, co mi niezwykle się spodobało "człowiek uczy się całe życie, sęk w tym że czasem to nic nie daje..."

A od siebie dodam, ktoś kto nie potrafi nauczyć się poprawnie pisać, ma małe szanse nauczyć się pozycjonować,

co akurat jest na tym przykładzie dobitnie widoczne, zarówno powiedzenie Bogusia jak i moja opinia na ten temat.

kamil1 napisał(a):
No to napisz proszę cóż za drastyczne zmiany algorytmu google tak zrewolucjonizowały techniki pozycjonowania, naprawdę chętnie się dowiem, bez ironizowania.

Nie prowadzę swoich testów i sprawdzianów po to, aby potem na publicznym forum o tym pisać.

Ale myślę, że jeżeli Ty byś zaczął na pewno mógłbyś inaczej spojrzeć na SEO.

kamil1 napisał(a):
Edit: co do Twoich dwóch ostatnich zdań to wierz mi, że ja się za bardzo nie dostosowuje do żadnych rzekomych zmian od lat i to ja posiadam sporo tych stron "nie do prześcignięcia".

I chwała Ci za to :hmmm:

Chętnie podejmę się wyzwania i dostawię trochę zaplecza, jeżeli będziesz chciał podać frazy. Całkiem priv, między nami :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności