Skocz do zawartości

Zaplecze firmy pozycjonerskiej

klakieros

Rekomendowane odpowiedzi

Jasne - jest to bardzo naturalne, że wszystkie serwisu mają jedno ip i jakimś kosmicznym zbiegiem okoliczności linkują się wzajemnie.

Pop prostu czysty przypadek, bu ha, ha ;)

"Proletariusze wszystkich krajów, łączcie się!"

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co tym nienaturalnego ?

Stawiam sobie ładne serwisy na jednym ip i wszystko jest okej.

Współczuje tym, co naiwnie wierzą w różnorodność ip i nabierają się na to kupując dodatkowe ip w firmach hostingowych :good:

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

@Co tym nienaturalnego ?

Nie, nic wszystko jest OK, a nawet więcej niż OK :good:

Im więcej będzie osób z taką świadomością zagadnienia jak twoja tym lepiej dla tych co się znają na tym czym się zajmują...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Im więcej będzie osób z taką świadomością zagadnienia jak twoja tym lepiej dla tych co się znają na tym czym się zajmują...

I pewnie nie wiesz, ale właśnie Ci co się znają podzielają moje zdanie więc nie rozumiem co dla nich lepiej :good:

Proponuje Ci zrobić jakiś test, aby przekonać się co do słuszności tego co ja uważam za prawdę. Chyba ,że już takowy robiłeś i wiesz swoje, wtedy zwracam honor i zaczynam wierzyć ,że mój przypadek jest szczęśliwy lub może powinienem się obawiać jakiś sankcji.

Zgadzam się z mmr88.

Jeżeli zaplecze jest wartościowe to IP może być te same.

Przykładów chyba nie trzeba podawać.

Mion, zależy co nazywasz zapleczem. Jeśli śmietniki to wiadomo, że wujek ich nie lubi więc i banuje za śmieci, nie za IP.

multikonto, recydywa

IP nie daje żadnej dodatkowej mocy, bany nie są nakładane po IP, różnorodność IP to raczej zbędna rzecz.

Może nie szedł bym tak po bandzie, że nic nie dają - ale raczej ich znaczenie jest marginalne*. Bardziej liczy się jakość strony.

* - przyznać się muszę, że test który przeprowadzałem, był już ładnych parę miesięcy temu, więc trochę mogło się zmienić. Jednak nie sądzę, że aż tak dużo w tej kwestii bo i "na oko" widać, że linki ze stron, z tego samego IP mają "kopa".

Więc bardziej skupił bym się, na ładnych tematycznych stronach, w ładnym szablonie który przedziera się w wynikach google na pokrewne do pozycjonowanych słów.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

IP nie daje żadnej dodatkowej mocy, bany nie są nakładane po IP, różnorodność IP to raczej zbędna rzecz.

Odnośnie Czy IP ma znaczenie przy pozycjonowaniu stron ? to polecam ten wątek na PIO :

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...ic=77543&hl i ten artykuł Wpływ IP na pozycjonowanie stron

Marketing internetowy dla firm

Więc bardziej skupił bym się, na ładnych tematycznych stronach, w ładnym szablonie
Zapominacie o jednym, a mianowicie, że "google" jest ślepy jak kret więc ma w "du***" jak wygląda strona. Liczy się tylko kod jaki jest przetwarzany i jeszcze masa innych czytników z IP włącznie.

Co tym nienaturalnego ?

Stawiam sobie ładne serwisy na jednym ip i wszystko jest okej.

Współczuje tym, co naiwnie wierzą w różnorodność ip i nabierają się na to kupując dodatkowe ip w firmach hostingowych :)

Udało ci się kiedykolwiek cokolwiek wypozycjonowac z takim myśleniem? Jeżeli ip niema znaczenia to dlaczego wszyscy pozycjonerzy tak myślą? Ciekawe... wszyscy się mylimy bo przecież ip niema znaczenia;)

@NetBusters Group - im więc jest osób o takiej świadomości jak mmr88 tym lepiej. Można tylko cementować ich w takich przekonaniach...

@NetBusters Group - im więc jest osób o takiej świadomości jak mmr88 tym lepiej. Można tylko cementować ich w takich przekonaniach...

@Mion Może przeprowadzimy testy próbując pozycjonować 2 strony o identycznej zawartości zapleczem na tym samym i druga na innym ip zobaczymy która lepiej pójdzie w gorę?

Chopcy ja zacząłem test na wartość IP i obalenie bądź potwierdzenie tezy, że nie da się wypozycjonować strony linkami tylko z jednego IP. Tak się składa, że nawet pozycjonowana strona będzie na tym samym IP co zaplecze dla niej. Nie będą to badziewia a całkiem fajne stronki. Za parę tygodni będzie sprawa jasna, przynajmniej dla mnie :)

A bezpieczeństwo to zupełnie inna sprawa niż wartość linka. Jeżeli ktoś trzyma badziew w setkach na tym samym IP to nie ma sie czemu dziwić, że wszystko poszło. No nic, zobaczymy :)

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Może przeprowadzimy testy
Chyba mnie - moich intencji nie zrozumiałeś :) ale nie ma co odbiegać od tematu, bo to nie jest topic stricte o IP .

Posługuję się niewielką pulą adresów IP i nie mam żadnych problemów

@Mion Może przeprowadzimy testy próbując pozycjonować 2 strony o identycznej zawartości zapleczem na tym samym i druga na innym ip zobaczymy która lepiej pójdzie w gorę?

No i zamiast powtarzać po innych zrób sobie właśnie test.

Nie mam zamiaru się wykłócać z nikim. Jeśli Mion sądzi ,że ip daje mu dodatkowego "kopa" to może faktycznie tak zaobserwował.

Mimo wszystko ja daje sobie świetnie radę, nie różnicując jakoś specjalnie ip i póki co nie mam zamiaru tego zmieniać., bo skoro są efekty to po co mieszać na siłę ip, bo na forum tak mówią ? Tym, którzy mają wątpliwość polecam potestować :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności