Skocz do zawartości

Wyniki szukania i nie tylko

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Od bardzo dawna mam we wszystkich serwisach zablokowane wyniki wyszukania ale ... no właśnie jest ale - w Google nadal występują. Ni e można sprawdzić kopii, cache ale wisi tylko goły link. Linki takie są zablokowane w META (noindex) oraz robots.txt

Czy wrzucenie meta "noarchive" pomoże ?

nijak nie mogę pozbyć się tych linków - jakieś sugestie ? Uprzedzam, że usuwanie linków z GWT nie skutkuje

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Walnij wszystkie no jakie tylko się da:

noindex: uniemożliwia zaindeksowanie strony

nofollow: zapobiega odwiedzaniu przez Googlebota linków zamieszczonych na stronie

nosnippet: zabezpiecza przed wyświetlaniem w wynikach wyszukiwania krótkiego opisu strony

noodp: zapobiega stosowaniu alternatywnego opisu z katalogu ODP/DMOZ ( :P )

noarchive: zabezpiecza przed wyświetlaniem linku do Kopii strony

unavailable_after:[data]: pozwala określić dokładny dzień i godzinę, kiedy należy zaprzestać pobierania i indeksowania danej strony

noimageindex: pozwala uniknąć wymieniania danej strony jako źródła grafiki pokazywanej w wynikach wyszukiwania Google.

+ robots.txt + zgłoszenie usunięcia + wszystko inne o czym jest napisane TUTAJ B)

Prędzej czy później bot załapie, że jego praca jest o kant d... roztrzaskać i może odpuści :P

Pozdrawiam ;)

P.S.

noarchive powinno sprawić, że strona nie będzie lądować w pamięci podręcznej ... więc to + wysłanie żądania o usunięcie może pomóc ;) Ale robots.txt i disallow powinno już dawno sprawę załatwić - dziwne rzeczy :P

no właśnie - w jednym katalogi wisi mi prawie 3kilo zbędnego śmiecia.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A masz przekierowanie z tych wyników np na stronę główną?

Mam podobny problem z otwartym mini tylko muszę przeindeksować adresy z nieprzyjaznych na przyjazne...

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Obecnie nie mam bo nie mogę mieć przekierowania. Aczkolwiek to niezły pomysł, żeby je wykonać hmm....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności